Banje u Srbiji sa bazenima

Banje u Srbiji su idealna mesta za odmor, relaksaciju, kao i za oporavak celog organizma. Imamo tu sreću da živimo u zemlji koja je zaista bogata prirodnim bogatstvima i koja poseduje ono najlepše što joj je priroda sama poklonila. S obzirom na to da živimo u vremenu koje je velikoj većini brzo, ponekad stresno i u kome se uvek nešto dešava, uvek smo u pokretu, onda je odlazak na banjska mesta širom Srbije nešto što nam je postalo, ne samo poželjno, već i veoma neophodno. Bilo da se odlučite da ove banje posetite zbog odmora i relaksacije ili imate bilo kakav zdravstveni problem, jedno je sigurno, nećete se pokajati i vaš organizam će biti sasvim preporođen.

Vrnjačka Banja

Naravno, na samom vrhu ove liste i to sa veoma dobrim razlogom, nalazi se, po mišljenju mnogih, najpopularnija banja Srbije, Vrnjačka banja. Reč je o prelepom mestu koje je danas uređeno tako da podseća na idilična mesta iz bajki. Vrnjčaka Banja već veoma dug niz godinama uspešno raste i neprestano razvija svoj turizam, tako da nije nikakvo iznenađenje što upravo ova banja privlači mnoštvo stranih i domaćih turista širom regiona.

Solaris Resort bazeni


Pošto je reč o najboljim banjama Srbije koje poseduju jedne od najprostranijih i najbolje uređenih bazena, Solaris bazeni nezaobilazan su deo ove liste. Svim gostima su na raspolaganju njihovi bazeni na otvorenom i zatvorenom prostoru. Zatvoreni bazeni su, pre svega, namenjeniza goste ovog bogatog i popularnog turističkog kompleksa, ali naravno mogu biti dostupni gotovo svima koji su zanteresovni. Prostor je veoma lepo i moderno uređensa svim potrebnim pogodnostima. Temperatura vode iznosi prijatna 29ºC i ovde se vodi veoma računa o čistoći vode, tako da je svim gostima bazena osigurano samo najbolje. U zatvorenom bazenu je slana voda, što određene goste može iznenaditi, ali će se potom oduševiti lekovitim uticajem koji slana voda ima na ceo organizam.Ovi bazeni su idelna mesta za opuštanje, uživanje i relaksaciju, a njihova topla i slana voda je bogata minerlima tako da će se svako osetiti preporođeno nakon kupanj

Vrdnik Banja

Kada je reč o severnim delovima Srbije, nezabilazna je Vrdnik Banja, smeštena na prelepim obroncima Fruške gore sa koje se proteže nestvaran pogled na sve prirodne i još uvek netaknute lepote vojvođanskog kraja. Zajedno sa Vrdničkom kulom i sve popularnijim etno kompleksom, Vrdnik Banja nudi svim svojim gostima niz zanimljivih i relaksirajućih atrakcija i pogodnosti. Naš savet je da ovaj kraj posetite u bilo kojem periodu godine, a zbog raznih pogodnosti za decu, ova banja je idealna prilika za odmor cele porodice.

Otvoreni bazen Vrdnik Banje

Naša preporuka je da tokom boravka u ovoj banji obavezno posetite njihove bazene na otvorenom upravo zbog prelepe prirode ovog kraja koja uvek ostavlja bez daha.Sve što možete poželeti nalazi se upravo ovde. Banjski kompleks Banje Vrdnik je zaista impresivan i veoma lepo uređen. Još impresivnija je činjenica da ovaj bazen ima sve dimenzije i pogodnosti olimpijskog bazena, dok se pored njega nalazi mali bazen namanjen deci, tako da boravak u ovoj banji može biti veoma lepo okupljanje i uživanje za celu porodicu. Cena karte za ceo dan iznosi pristupačnih 300 dinara, dok će vas cena poludnevne karte koštati 150 dinara, penzioneri i deca imaju uvek zagarantovan popust.

Banja Ždrelo

Za sve ljubitelje vode i raznih aktivnosti na vodi, Banja Ždrelo i njen fantastičan akva park su pravo mesto. Pored izvora lekovitih voda na kojima i jeste izgrađen prostran bazen, ova banja nudi svojim gostima mnoštvo raznovrsnih atrakcija i pogodnosti. Prelepa okoline Banje Ždrelo samo dodatno utiče na celokupan doživljaj i ugođaj ove banje. Ukoliko vas zanima zdrav i aktivan odmor, a ne samo uživanje u nekim od neverovatnih bazena ove banje, onda je naša preporuka da istražujete bogat biljni svet ove regije.

Banja Koviljača

Ovaj tekst svakako ne bi bio sasvim potpun bez pomena čuvene Banje Koviljače. Banja Koviljača se nalazi u zapadnoj Srbiji, na obali neukrotive reke Drine, jedne od najlepših reka Srbije. Iako ova banja zaista može da se pohvali nizom pogodnosti i atrakcja, kao i svojim neverovatno lekovitim i delotvornim, termalnim vodama, za potrebe ovog teksta fokusirali smo se na pravi, mali turistički raj koji ponosno nosi ime Sunčana reka. Ovaj popularni turistički objekat, smešten na samoj obali Drine poseduje prostrane i lepo uređenje bazene u kojima mogu, tokom cele godine, uživati sve generacije.

Rehabilitacioni bazeni Banje Koviljače

Prednost ovih lekovitih voda jeste njihova neprestana temperatura koja iznosi 30-33°C u zavisnosti od spoljašnje temperature tokom zime. Termalne i mineralne vode Banje Koviljače uspešno tretiraju i leče mnoga oboljenja i oštećena tkiva. Pored toga, imaju blagotvorno i umirujuće dejstvo na ceo organizam. Naš savet je da obavezno posetitite unutrašnji bazen koji poseduje hidro-aero masažne efekte koji će udovoljiti svim vašim čulima.

Nadamo se da vam je ovaj kratak tekst o najboljim banjama Srbije koje imaju fantastične bazenske komplekse preneo sve važne i neophodne informacije. Naša preporuka je da ne gubite vreme, već da se prepustite njihovim čarima što pre. Sigurni smo da će vaše telo, ali i duh biti preporođeni i da ćete biti spremni da se suočite sa novim poslovnim i životnim izazovima. Ukoliko vas interesuje koje su to još najlepše i najbolje banje Srbije, savetujemo vam da pročitate naš blog Najbolje Banje Srbije. Verujemo da ćete upravo tu pronaći sve što vas zanima o lokacijama, pogodnostima i prednostima odrđene banje, tako da čitajte i uživajte.

Close Comments

Comments are closed.