Kuda na izlet tokom zlatiborskog odmora

Najtraktivnija planina Zapadne Srbije pruža mnoštvo zadivljujućih sadržaja i prirodnih lepota, koji će nesumnjivo ispuniti vaš zlatiborski odmor i obezbediti vam mnoštvo prelepih uspomena. Vrlo važna prednost turističke ponude ove planine jeste to što su atrakcije koje nudi dostupne tokom svih godišnjih doba. Ukoliko dolazite tokom zime, na raspolaganju su vam uređene ski staze i centri, dok su u letnjim mesecima dostupni zabavno-edukativni parkovi, bazeni i kupališta, planinske padine i borove šume. Bez obzira na to da li je zima ili leto, zlatiborski gosti mogu uživati u prelepim, modernim restoranima i kafićima, kao i u uređenim objektima koji su deo kvalitetne kategorije Zlatibor smeštaj. Sve prednosti koje poseduje planina sigurna su garancija savršenog odmora. No, ono što još dodatno povećava vrednost Zlatibora kao turističke destinacije jeste njegova izvanredna lokacija. To znači da se u njenoj neposrednoj blizini nalaze poznati turistički lokaliteti i lepote, koje tokom boravka na planini morate posetiti. Za vas smo izdvojili tri atrakcije različitog tipa, koje će nesumnjivo ispuniti vaš zlatiborski odmor.

Mokra gora

Mokra Gora – bajkovito planinsko selo koje se nalazi između Zlatibora i Tare i koje predstavlja pravu riznicu različitih turističkih atrakcija. Tokom boravka na Zlatiboru predlažemo da izdvojite poseban dan za izlet do divnih lokaliteta koji se nalaze u ovom planinskom selu. Ne smete propustiti čuvenu Šargansku osmice, prugu koja ide 300 metara uzbrdo praveći savršenu osmicu. Na obliženjem Mećavniku nalazi se etno selo režisera Emira Kusturice, u kome možete doživeti pravu atmosferu srpskog sela, probati ukusnu hranu ili kupiti autentične suvenire. Neizostavni deo obilaska Mokre Gore trebalo bi da bude i selo Kremna, poznato po prorocima Milanu i Mitru Tarabiću. Dan proveden na Mokroj Gori bez sumnje biće idealan deo vašeg zlatiborskog odmora.

Stopića pećina

Stopića pećina se nalazi na severoistoku Zlatibora, na 19 kilometara od centra planine. Ovo prirodno dobro predstavlja pravu malu oazu neobičnih pojava. Pećina je dugačka 1691, 5 metara i sastoji se od pet celina: Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama i Rečna dvorana. Turistički najzanimljiviji su prostrani ulaz, otvori na tavanici (dugure), siparka kupa “Pseće groblje”, vodopad “Izvor života” i niz bigrenih kada. Velika posećenost pećine je posledica postojanja Bigrenih kada, koja je omeđena kamenim zidovima i naborima u kojima se nakuljena voda izvija praveći slapove. Pećina je dostupna za posetioce svakog dana od 09:30 do 18 časova.

Ribničko jezero

Na sedam kilometara od centra Zlatibora, na putu za Tornik, nalazi se jezero dužine 2000 metara. Voda u jezeru je kristalno čista, a tlo prekriveno tamnim kamenjem. Iako je u jezeru zvanično zabranjeno kupanje, ribolov je vrlo popularan. Ljubitelji ribolova će sigurno uživati jer jezero obiluje različitim vrstama riba. Ovaj prelepi dragulj prirode okružen je četinarskom šumom, u kojoj možete pronaći savršen odmor uz pogled na vodu.

created by dji camera

Sve zlatiborske atrakcije, prelepe prirodne lepote i odlični objekti u kojima možete boraviti prednosti su koje će sigurno obezbediti mnogo kvalitetnh trenutaka i pomoći vam da se potpuno odmorite od svakodnevnih obaveza i nakupljenog stresa.

Close Comments

Comments are closed.