Leto u Novom Sadu - Kako se provesti?

Jedan od omiljenih gradova Srbije koji turisti nesumnjivo biraju u svakom delu godine jeste Novi Sad. Ovaj grad pruža obilazak mnogobrojnih lokacija, upoznavanje sa karakteristikama i istorijom grada, kao i uživanje u sjajnim tradicionalnim specijalitetima. Svoju čar Novi Sad posebno doživljava leti, kada je turistima na raspolaganju pregršt aktivnosti i zanimljivosti.

Kupanje na Štrandu – Odmor kraj Dunava

Kupalište Štrand predstavlja najpopularniju plažu u gotovo čitavoj našoj zemlji, a uređena je i otvorena za kupače još 1911. godine. Prostire se na oko 700 m peščane plaže, te mnogi Novosađani i turisti upravo svoje letnje dane provode ovde. Kupalište Štrand opremljeno je bogatom infrastrukturom, a ovde se mogu zabaviti kako stariji, tako i najmlađi posetioci uz mnoštvo sadržaja.

Kupalište Štrand u svojoj ponudi ima mnoštvo ugostiteljskih objekata i usluga, zatim igrališta i terene za sportove kao što je odbojka na pesku. Leti je ovaj prostor jedan od najposećenijih u čitavom gradu, a neretko se ovde organizuju i mnoga dešavanja kao što su sportska takmičenja, koncerti, festivali. Među najznačajnijima jesu tradicionalna TID regata, Dan Dunava, Novosadski festival folklora i mnogi drugi.

Provod uz Exit – Doživite nezaboravno leto

Gotovo je nezamislivo da provedete mesec jul u Novom Sadu a da ne prisustvujete jednom od najvećih festivala u regionu. Ovaj letnji muzički festival jedan je od izuzetno nagrađivanih, a od 2000. godine od tradicionalno okuplja više od 1000 izvođača na Petrovaradinskoj tvrđavi. Nekoliko puta je proglašen za najbolji evropski festival, a tome je umnogome doprineo i ogroman broj gostiju koji ga posećuje iz godine u godinu. 

Izlet na Fruškoj Gori – Osetite čari prirode

Ukoliko pođete leti putem Novog Sada, obavezno je da makar jedan dan odvojite kako biste posetili padine Fruške Gore. Ova ostrvska planina nalazi se nadomak grada, te je idealno mesto za beg u prirodu i obilazak značajnih istorijskih i kulturnih spomenika. Budući da je Fruška Gora u narodu poznata i kao Srpska Sveta Gora, ovde možete obići bezbroj pravoslavnih manastira i uživati u prikazima savršene prirode. Osim toga, Fruška Gora je poznata i po svojim izletištima, te ćete ovde mir pronaći u mestima kao što su Iriški Venac, Stražilovo, Andrevlje i mnogim drugim.

Turističke atrakcije Novog Sada – Upoznajte istoriju grada

Čitava centralna zona koja se proteže kroz Trg Slobode, Zmaj Jovinu i Dunavsku predstavlja sjajan prikaz tradicije, istorije i kulture ovog grada. Jedno od najpopularnijih mesta za okupljanje svakako jeste Trg Slobode, gde postoji nebrojeno mnogo kvalitetnih ugostiteljskih objekata, prodavnica mešovite robe i drugih ustanova. Prepoznatljivost ovog dela grada obezbeđuje čuvena Rimokatolička Crkva Imena Marijinog.

Osim toga, svakako da je najposećenija destinacija u Novom Sadu Petrovaradinska tvrđava, koja predstavlja pravog svedoka tradicije i kulture ovog grada. Danas se ovde nalazi na stotine umetničkih ateljea, restorana, kafea, muzeja i galerija. Mnogi turisti upravo ovde dolaze tokom leta, kako bi uživali u sjajnom zalasku sunca i pogledu na Dunav. U podnožju GAornje tvrđave nalazi se i Podgrađe, odnosno barokni Gradić, gde se kao simbol izdvaja Rimokatolička crkva Svetog Juraja sa samostanom. 

Smeštaj u Novom Sadu – Uživajte u luksuzu

Vaš letnji provod u Novom Sadu mogu upotpuniti i adekvatno opremljene smeštajne jedinice. Svaka od njih ponudiće vam komfor i udobnost, a možete ih pronaći kako u centralnom delu grada, tako i na periferiji. Smeštaj Novi Sad moguće je pronaći i po izuzetno pristupačnim cenama, a sve u zavisnosti od vaših afiniteta i potreba. Početna cena apartmana u Novom Sadu iznosi oko 35 evra po noćenju. 

Ono što će vam posebno obezbediti kvalitetan odmor i luksuz jesu i spa apartmani Novi Sad, u kojima ćete moći da uživate u mnogobrojnim spa pogodnostima. Svaki od njih pružiće vam luksuzan i zaslužan odmor, a moći ćete da upotpunite vreme boravkom u sauni ili đakuziju, dok će neretko na raspolaganju biti i bazen na otvorenom. Ovakve smeštajne jedinice možete pronaći po ceni već od 50 evra po noćenju.

Novi Sad pruža svim gostima pregršt aktivnosti i zanimljivosti, a sve one poseban doživljaj imaju leti, kada su dani duži i topliji, a atmosfera uvek pozitivna. Zbog toga, preporučujemo da što pre krene putem ove evropske prestonice kulture i otkrijete kako njene centralne delove, tako i okolne planine, vinarije i salaše, koji će vam sigurno ostati u dugom sećanju. Sve što je potrebno jeste da istražite kvalitetne smeštajne jedinice, odaberete onu koja je po vašoj meri i uputite se u istraživanje srpske Atine. 

Close Comments

Comments are closed.