Najduža panoramska gondola na svetu stiže u avgustu?

Gold gondola na Zlatiboru osmišljena je kao najduža panormaska gondola u Srbiji, ali i jedna od najdužih na svetu. Radovi na jedinstvenoj turističkoj atrakciji uveliko traju i sada je već poznato da će devet kilometara duga gondola povezivati centar Zlatibora i Ribničko jezero sa ski-centrom Tornik. Završetak radova se bliži kraju, pa je puštanje gondole u probni rad moguće već u avgustu.

Izgradnja Gold gondole na Zlatiboru počela je 2017. godine prema projektu vrednom 13 miliona evra. Panoramska gondola raspolagaće sa 55 kabina sa po 10 mesta i moći će da preveze 600 putnika na sat. Vožnja gondolom trajaće 25 minuta i obuhvatiće najlepše pejzaže Zlatibora. Prema rečima predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, projekat se privodi kraju i očekuje se da partneri iz Francuske, firma POMA, doputuju u Srbiju i izvrše svoj deo obaveza preuzetih ugovorom.

Izgradnja gondole donela je i zanimljivo takmičenje. U toku je glasanje za suvenir, koji će biti simbol Gold gondole, a predlozi stižu iz svih krajeva Srbije. Glasanje i biranje pobednika odigrava se na društvenoj mreži Facebook. Prvo mesto osvojiće novčanu nagradu u iznosu od 200 evra, a za drugo i treće mesto predviđene su zanimljive nagrade!

Gosti apartmana Zlatibor se već raduju probnim vožnjama i na vreme rezervišu svoj apartman!

Close Comments

Comment (1)

  1. Pingback