Najlepša jezera u Srbiji

Jezera u Srbiji predstavljaju izuzetno posećene destinacija, koje u sebi kriju niz raznovrsnih sadržaja. Ovi prostori su zbog svojih uređenih vodenih površina idealan izbor kada je u pitanju letovanje u Srbiji. No, osim ovoga, jezera su poznata i po odličnoj kulturnoj ponudi, zabavnim atrakcijama, te mnogobrojnim ugostiteljskim i smeštajnim objektima. Naša zemlja poseduje ogroman broj jezera, od kojih je najveće Đerdapsko, a turistički najzanimljivija Perućačko, Ludaško i Srebrno. Naš tekst će upravo biti posvećen ovim najposećenijim turističkim jezerskim centrima.

Srebrno jezero

Sigurno najpoznatije i najposećenije jezero u Srbiji. Nalazi se u okviru opštine Veliko Gradište, na istoku Srbije. Odlična saobraćajna povezanost omogućava da se put od velikih centara u Srbije do Jezera prelazi za oko 2 sata. A, nakon njih dolazite u carstvo odmora, dobrog provoda i odlične zabave. Pre svega, Jezero je poznato po odličnoj plaži i izuzetno čistoj vodenoj površini. Plaža jezera je šljunkovita i na njoj možete ostaviti ležaljke i suncobrane prilikom kupovine dva pića u okolnom baru. Osim ovog dela, na jezeru je napravljena i travnata plaža, koja je omiljeni deo turista, pa, ukoliko želite da se smestite na njoj, morate poraniti.

Osim uređene površine za kupanje, jezero će vas oduševiti i svojom ponudom ugostiteljskih objekata, u kojima možete degustirati ukusne obroke, ali i uživati u odličnom noćnom provodu. Takođe, Srebrno jezero je idealan izbor za ljubitelje sportova, kojima je na raspolaganju teren za košarku, odbojku, fudbal, te najmlađe turiste, koji će se ludo zabavljati u atrakcijama kva parka Silver. Ukoliko ste se već odlučili da Srebrno jezero bude vaša sledeća destinacija, predlažemo da izaberete neki od apartmana koji se nalaze na samom jezeru i prepustite se uživanju.

Perućačko jezero

Zapadna Srbija i opština Bajina Bašta se mogu pohvaliti izuzetno kvalitetnom destinacijom, koja oduševljava zaljubljenike u prirodu i turistima pruža nezaboravne letnje trenutke. Jezero danas zauzima površinu od 12 kilometra kvadratnih, a dubinu od 60 metara. Prilagođeno je za kupanje i ribolov, a s obzirom na to da obavija Nacionalni park Tara, idealno je za sve one koji žele da uživaju u šetnji kroz netaknutu prirodu i odmoru u zelenilu. Od juna do septembra turisti ovde mogu da koriste pontonsku plažu koja se sastoji od dva dela: u prvom se nalaze 4 bazena za decu, dok je u drugom ulaz u jezero, namenjen za odrasle.

Osim uređene vodene površine, Jezero pruža i niz kvalitetnih restorana, smeštenih na samoj obali, a idealnih za degustaciju tradicionalnih obroka. Na Perućačkom jezeru možete uživati i u drugim aktivnostima na vodi: krstarenju brodićem, čuvenom lovu na maldicu, kao i zanimljivim manifestacijama, među kojima je najpoznatija Drinska regata. Ova manifestacija je svojevrsno obeležja ovog kraja Srbije i događaj koji se na propušta, a tokom koga se 10000 učesnika vozi vodenim površinama Drine i uživa u dobroj atmosferi i zabavi.

Ludaško jezero

Аутор: Nataša Grahovac – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41267063

Sa zapada se selimo na sever Srbije, i to u severni deo Bačke. Opisujemo i preporučujemo Ludaško jezero, drugo najveće jezero u Vojvodini, koje pripada opštini Subotica. Ova turistička atrakcija je nastala u eolskom udubljenju. smeštenom sa istočne strane Palićkog jezera. Udubio ga je vetar, a dalje oticanje vode sprečile brojne peščane dine. Ludaško jezero je, osim interesantnog postanka, poznato i po brojnim specifičnostima i karakterističnim atrakcijama.

Jezera u Srbiji su destinacije koje su tu da vam pruže savršen odmor, koji će biti ispunjen raznovrsnih aktivnostima, trenucima odmora i relaksacije, te turama koje će prikazati značajne kulturno-istorijske spomenike. Bez obzira na to za koji tip odmora se odlučili, širok izbor jezera u Srbiji će se prilagoditi vašim željama i pružiti vam odmore o kakvim ste sanjali.

Close Comments

Comments are closed.