Nove najpopularnije destinacije u Srbije

Turistička ponuda Srbije izuzetno je dinamična i svake godine je obogaćuje veliki broj novih, interesantnih destinacija. Izdvojili smo nekoliko mesta u Srbiji koja su tokom poslednjih godina doživela ogroman napredak i izborila se za titulu najpopopularnijih destinacija. Ona će vam pružiti priliku da upoznate najlepše darove prirode u našoj zemlji, ali i da se prepustite opuštajućem odmoru. Otkrijte nove popularne destinacije u Srbiji.

Letnja zabava na Srebrnom jezeru

Čim letnje vreline pritisnu gradske ulice, jezera u Srbiji postaju glavni centar zbivanja. Kao najpopularnija jezerska destinacija izdvojilo se Srebrno jezero. Odlična lokacija ove destinacije na samo 115 kilometara od glavnog grada jedan je od važnih izvora njegove velike popularnosti. Srebrno jezero predstavlja jednu od najbogatijih letnjih destinacija u našoj zemlji, nudeći zanimljiv izbor aktivnosti i na vodi i na kopnu.

Kupanje, sunčanje, vožnja pedalina i odbojka na pesku samo su neke od pregrštih mogućnosti u kojima možete uživati ukoliko tragate za pravom letnjom zabavom. Čitava okolina jezera takođe je veoma izuzetna, satkana od mnogobrojnih prirodnih lepota i kulturno-istorijskih blaga. Ukoliko vam leškaranje na plaži dosadi, možete se upustiti u pustolovinu kroz fascinantne predele istočne Srbije. Nacionalnog park Đerdap, zagonetni arheološki lokaliteti Lepenski Vir i Viminacijum, kao i manastir Tuman neke su od poznatih atrakcija u relativnoj blizini jezera.

Najnovija atrakcija Srebrnog jezera je akva park, kompleks bazena sa vodenim atrakcijama interesantnim i za decu i za odrasle. Ovde se nalazi pet bazena različitih dubina od kojih je jedan namenjen najmlađima. Izvanrednu zabavu obećavaju i raznovrsni vodeni tobogani. Porast interesovanja za ovu i ostale atrakcije doveo je do veće potražnje za smeštajem na Srebrnom jezeru tokom letnje sezone. Srebrno jezero apartmani najjeftinija su i najposećenija varijanta smeštaja, koja privlači sve veći broj turista.

Pustolovine na Uvcu, najlepšoj reci Srbije

Najlepša reka Srbije u poslednje vreme konačno je zaslužila pažnju koju zaslužuje. Uvac je pravi biser već prelepe krajeve zapadne Srbije. Uvac meandrira između dve naše prekrasne planine, Zlatibora i Zlatara, kroz predeo izuzetno bogat fascinantnim atrakcijama i čarima prirode. U već bogatu turističku ponudu u poslednje vreme dodati su još neki zanimljivi sadržaji.

Najpoznatija tačka u Rezervatu prirode Uvac je vidikovac Molitva. Na ovom mestu nastaje većina upečatljivih fotografija rečnih meandara. Ukoliko imate sreće, spazićete i zaštitni znak rezervata, retkog beloglavog supa. Ova regija Srbije bogata je i prirodnim i veštačkim jezerima. Ukoliko se ka Uvcu uputite tokom vrelih letnjih dana, možete pronaći osveženje na Zlatarskom jezeru. Novitet u ponudi Uvca je poseta jednom od najvećih pećinskih sistema Srbije. Doživite pravu pustolovinu i spustite se u dubinu skrivene Ledene pećine, do koje se može doći jedino čamcem.

Uvac je savršena destinacija ako tragate za tihim i mirnim odmorom u prirodi. Smeštaj Uvac sastoji se mahom od privatnih apartmana različitih kategorija, ali nudi i nešto specifičnije kapacitete. Rustične drvene brvnare u blizini reke jedna su od takvih lokacija. Zamišljene su tako da vas vrate u prošlost, ali i sačuvaju komfor savremenog doba.

Golubac

autor: @MagnaSerbia

Dugi niz godina, impozantna Golubačka tvrđava stajala je napuštena i zarasla u korov, na lokaciji teško dostupnoj turistima. Priča o ovoj atrakciji ima srećan kraj, jer je ovo vredno utvrđenje doživelo jednu od najimpresivnijih transformacija od svih atrakcija u Srbiji. Od zapuštenog kulturnog dobra čija je sudbina bila pod znakom pitanja, Golubac se razvio u jednu od najposećenijih atrakcija istočne Srbije.

Sedam od devet velikih kula tvrđave danas je dostupno turistima, ali je do onih najvećih pravi izazov doći. Posetioci mogu kupiti karte za zelenu, plavu, crvenu ili crnu zonu kule, pri čemu je svaka naredna zona teža, a karte za svaku višu zonu podrazumeva i ulazak u zone manje težine. U vizitorskom centru tvrđave posetioci mogu videti stalnu izložbu posvećenu istoriji i legendama koje okružuju utvrđenje i grad, a tu su i kafe i suvenirnica.

U neposrednoj okolini ove velike atrakcije nalazi se još nekoliko zanimljivih lokaliteta. Rimska kuća i Mahmud-pašin hamam dostupne su turistima, a predeo krije još mnoga arheološka blaga koja tek čekaju da budu razotkrivena. Ona daju nadu da će turistička ponuda Golupca uskoro biti još impresivnija. Prelep pogled na tvrđavu možete imati i ako iznajmite brodić i zaplovite najširom tačkom Dunava, uz interesantne priče vodiča.

Ukoliko se zateknete na obalama Dunava, imajte u vidu da je u pitanju kraj izuzetno bogat i istorijom i legendama. Iako većina turista u prvi plan postavlja tvrđavu i atrakcije na Dunavu, turisti koji se odluče za dužu posetu ovoj regiji uživaju i u lepo uređenim stazama za pešačenje. Ukoliko planirate da ovom fascinantnom utvrđenju i oblasti posvetite nekoliko dana, Golubac smeštaj je odlično rešenje.

Turistička ponuda iz Srbije iz godine u godinu sve više raste i napreduje. Rađaju se novi, interesantni kompleksi i koncepti, a nekim od drevnih lokaliteta poput Golubačke tvrđave udahnut je novi život. Zato vredi s vremena na vreme baciti pogled na nove popularne atrakcije koje krase našu zemlju. Možda će vas neka od njih iznenaditi.

Close Comments

Comments are closed.