Da li svako može da priušti odmor u najposećenijim banjama u Srbiji?

Banje su definitivno zaštitni znak srpskog turizma, te je sve više onih turista koji svoj odmor biraju da provedu baš ovde. Ipak, pitanje koje se u poslednje vreme dosta provlači jeste da li zaista svako može sebi da priušti odmor u najposećenijim banjama naše zemlje. Stoga, u nastavku teksta vam predstavljamo na koje sve načine možete sebi obezbediti odmor na nekim od najposećenijih destinacija u Srbiji.

Banje su najtraženije turističke destinacije Srbije

Zahvaljujući nizu pogodnosti, zdravstvenim uslugama i turističkim atrakcijama koje nude, banje u Srbiji su neprikosnoveno najposećenije lokacije u našoj zemlji. Najtraženije banjske lokacije koje turisti biraju iz godine u godinu jesu Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja Koviljača, Gornja Trepča, Prolom Banja i mnoge druge. Sve one svojim turistima nude niz pogodnosti, mnoštvo aktivnosti i nezaboravan odmor.

Ipak, ono što mnoge odvlači od putovanja u banje jesu ponekad i izuzetno visoke cene tokom letnje sezone, budući da se tada mnogi odlučuju na putovanje u banju. Međutim, moguće je napraviti brojne izuzetke i kompromise te tako letovati i po standardnim, ali i nižim cenama. Jedno od potencijalnih rešenja mogu biti i vaučeri, koji zaista turistima mogu obezbediti jeftiniji boravak u banjama i potpuni užitak za niske cene.

Usluge u banjama tokom leta mogu biti skuplje

Kada putujete u banju, potrebno je da znate da je većina usluga tokom leta dosta skuplja nego što je to slučaj u ostalim vremenskim periodima. Primera radi, mnogi hoteli koji nude spa i wellness pogodnosti u toku leta podižu svoje cene, budući da je tada i priliv turista veći. Stoga, dobro rešenje biće da tražite apartmane koji u svojoj opremi imaju i dodatne spa pogodnosti, budući da je cena apartmana skoro uvek jeftinija.

Osim toga, mnogi ugostiteljski objekti, a naročito u manjim banjama, značajno podignu cene proizvoda, hrane i pića budući da nemaju konkurente u okolini. Ovo je činjenica koja mnoge turiste sprečava za odlazak u banju na više dana, budući da je većini u Srbiji nemoguće da izdrže taj trošak. Savet je da, ukoliko želite da izvedete prijatelje ili porodicu na ručak, tražite restoran ili kafić koji se ne nalazi u strogom centru banje, već da prošetate do periferije i uživate u sjajnim ukusima po nižim cenama.

Sa druge strane, ostale turističke atrakcije pored akva parkova i bazena takođe mogu imati veće cene u odnosu na ostatak godine. Primera radi, karta za Akva park Terme Ždrelo tokom sezone iznosi 1400 dinara, pri čemu se naplaćuju i korišćenje bade mantila, peškira i ležaljki. Slična stvar se dešava i u ostalim popularnim banjama, gde korišćenje termalnih bazena i ostalih pogodnosti može biti znatno skuplje. 

Istražite kvalitetne a jeftine smeštajne jedinice u banjama

Iako je i cena smeštajnih jedinica u banjama mahom veća tokom leta, to ne mora da bude pravilo u svim situacijama. Jasno je da je cena hotelskih jedinica znatno veća u odnosu na apartmane, a ta cena se tokom leta dodatno uvećava. Stoga, ukoliko želite luksuzan smeštaj sa mnogobrojnim spa i wellness sadržajima i pogodnostima u okviru hotela, budite spremni da odvojite i više od 100 evra po noćenju. 

Kada su u pitanju apartmanske jedinice, stvar je dosta drugačija. Ukoliko putujete sa porodicom i prijateljima, apartman će biti idelan izbor, budući da će vam on ponuditi mir, tišinu, udobnost i komfor, dok ćete sa druge strane sve usluge u apartmanu plaćati dosta jeftinije. Sokobanja smeštaj, Vrnjačka Banja, Banja Koviljača i mnoge druge samo su neke od banja koje nude sjajne apartmanske jedinice, gde ćete biti oduševljeni odličnim odnosom cene i kvaliteta.

Još jedna pristupačna opcija može biti i odabir kvalitetnih soba koje će vam ponuditi sve ono što vam je potrebno za odmor u banji. Iako su površinski manje, sobe će vam uštedeti dosta novca, te ćete moći neometano da ostatak džeparca uložite u kvalitetan ručak, dodatne pogodnosti poput masaže, saune i đakuzija ili u kupanju u termomineralnim bazenima. Primera radi, Sokobanja sobe ponudiće vam odlične smeštajne jedinice, gde ćete moći da uživate po ceni već od 20 evra po noćenju. 

Iako su cene u banjama tokom leta nešto veće od proseka, moguće je još uvek provesti sjajan odmor u banjskom okruženju po pristupačnim cenama. Sve što je potrebno jeste da detaljno istražite turističku ponudu mesta, smeštajne jedinice koje se nude, kao i besplatne atrakcije koje možete videti, obići i posetiti. Stoga, već sada se prepustite istraživanju i isplanirajte banjski odmor po pristupačnim i jeftinim cenama. 

Close Comments

Comments are closed.