Ovo su najbolje spa vikend destinacije u Srbiji

Retko koja turistička ponuda spaja u sebi odmor, romantiku i zdravlje kao wellness i spa turizam. Provesti vikend uz spa relaksaciju je najbolji način da se odužimo sebi i svom telu nakon radne nedelje. A ako ste vi, i vama draga osoba ljubitelji romantičnih vikenda, na pravom ste mestu.

U nastavku govorimo o najboljim spa centrima i njihovoj ponudi. Otkrijte sa nama koje sve prednosti nude spa centri i koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo zadovoljstvo.

Vrnjačka Banja – Centar wellness i spa turizma

Vrnjačka Banja je naša najposećenija banja, pored Sokobanje. Jedan od razloga je upravo vrlo razvijen spa turizam u ovoj banji. 

Solaris Hotel u Vrnjačkoj Banji jedno je od najposećenijh spa mesta u Vrnjačkoj Banji. Solaris resort je hotel sa četiri zvezdice, a u okviru svoje spa ponude nudi: slanu sobu i zatvoreni bazen, đakuzi, aroma tuševe, finsku i rusku saunu, kao i parno kupatilo. Pored ovoga, tu su i bazeni na otvorenom. Reč je o spa centru koji zauzima preko 1000m². Tročasovni termin za wellness centar košta 2.100 dinara. Ovo je osnovna ponuda, hotel nudi i mnogo drugih paketa. Ukoliko želite da provedete dan u hotelu, dnevni boravak za dvoje, uz korišćenje wellness centra iznosi 8.600 dinara.

Ukoliko biste da vaš spa vikend bude rezervisan samo za vas, ispunjen privatnošću onda su odlična opcija apartmani sa đakuzijem. Vrnjačka Banja obiluje ovakvim apartmanima. Ovo je ujedno i povoljnija opcija nego zakup celog spa centra u nekom od hotela. Cene se kreću u proseku od 40 evra pa na više. Cena će u velikoj meri zavisiti od izbora lokacije kao i same ponude smeštaja. 

Sokobanja – Biser spa turizma na jugu Srbije

Kada se uračunaju posete domaćih i stranih turista, Sokobanja ima najveći broj ostvarenih noćenja među svim banjama. Strani turisti, zahtevniji od naših, rado se vraćaju u Sokobanju. Ovo govori o kvalitetu celokupne ponude Sokobanje, ali i njenog wellness i spa dela.

Najpoznatiji hotel Sokoterme, naplaćuje noćenje 4.700 dinara po osobi za superior sobu, dok je za Kupidon sobu potrebno da jedna osoba izdvoji 6.700 dinara. U cenu je uračunat doručak, kao i neograničeno korišćenje wellness centra. U to spada korišćenje slane sobe, parnog kupatila, tuševa sa termalnom vodom, saune, tropske kiše, kao i neograničeno korišćenje bazena sa termomineralnim vodama.

Natalyspa hotel i wellness centar takođe ima odličnu i povoljnu ponudu. Ukoliko ste planirali da provedete vikend u spa centru, Natalyspa nudi svoj VIP apartman. Karakteristično za ovaj apartman je što imate priliku da koristite spa centar u terminu kada je zatvoren za sve ostale goste 21-23h. Naravno, u regularnom terminu, spa centar možete koristiti sa drugim gostima. Apartman je opremljen i stolovima za masažu. Cena ovog apartmana iznosi 4.900 dinara po noćenju.

Gradovi sa odličnom spa ponudom

Vaš spa vikend za dvoje ne mora isključivo u banji da bude proveden. Veliki gradovi, a pre svega Beograd i Novi Sad imaju odličnu wellness i spa ponudu. 

Što se Beograda tiče, najpoznatiji je Papillon SPA centar. Papillon SPA nudi: bazen, đakuzi, tepidarijum, bio, finsko kupatilo, saunu, kao i slanu sobu i infra sky saunu. Paket za dvoje u ovom spa centru košta 6.500 dinara i dostupne su vam pogodnosti spa centra. Moramo da napomenemo da se bademantili dodatno naplaćuju, ukoliko nemate svoj, po ceni od 400 dinara po komadu i peškiri po ceni do 250 dinara. Papillon Vam nudi i različite vrste masaža.

Ukoliko biste da se odaljite od gradske buke i vreme, na Adi Ciganliji se nalazi dolična wellness centar. Reč je wellness Oaza Ada centru. Ovaj wellness centar u ponudi ima: bazen sa slanom vodom i hidromasažerima, teretanu sa prirodnom ventilacijom i prostorom za vežbanje na otvorenom, bar za osveženje, tursko kupatilo, finsku i infracrvenu sauna, i zaista široku ponudu masaža. 

Kao atraktivna ponuda Oaza Ada centra izdvaja takozvani sezonski paket. On obuhvata: celodnevno korišćenje fitnes i spa zone, masažu celog tela sa pakovanjem od jasmina u trajanju od 60min i čaj za opuštanje nakon masaže. Cena ovog promo paketa iznosi 8950 rsd za dve osobe.

foto: unsplash.com

Kada govorimo o ponudi spa centara u Novom Sadu, izdvaja se Spa & Wellness centar LOTOS. Ovaj wellness centar u svojoj ponudi ima: parno kupatilo, saunu, đakuzi, spa chill zonu, tepidarijum. Naravno, u ponudi su i brojne masaže. Kada je reč o cenama i promo paketima za dvoje, najpovoljnija je relax masaža za dvoje 1h i zakup spa zone 1h po ceni od 11500 dinara. Dok je najskuplji paket lotos masaža za dvoje 1h i zakup spa zone 2h i košta 14.300 dinara.

Opredeljivanje za spa vikend u gradu, umesto u nekom banjskom centru, može da bude sjajan spoj istraživanja grada i relaksacije. Dok je spa vikend u banjama, pravi romantični, opuštajući spa vikend. I jedan i drugi vid imaju svoje prednosti. Na vama je da se opredelite shodno vašim željama. Mi vam želimo prijatan vikend.

Close Comments

Comments are closed.