Putovanje u Pariz sa ograničenim budžetom je moguće, evo i kako

 Evropska kultura, bogatstvo celokupne civilizacije i istorija evropskog tla mogu najbolje da se ogledaju u najpopularnijoj evropskoj prestonici – Parizu. Pariz važi za jedan od najposećenijih gradova u Evropi, a tome su značajno doprineli njegovo bogatstvo i mnogobrojne turističke i kulturne atrakcije i znamenitosti. Ipak, ono što je takođe jedna od glavnih karakteristika Pariza jeste malo veći cenovni rang u odnosu na ostatak države, pa i Evrope. 

Zbog generalno viših cena u Parizu, često vlada nepopularno mišljenje kako je prosečnim građanima gotovo nemoguće obezbediti putovanje u ovaj Grad svetlosti. Pa ipak, uz dobro i temeljno istraživanje atrakcija i lokacija, praćenje cena avionskih karata, muzeja, gradskog prevoza i sličnih stvari, može se organizovati putovanje u Pariz po veoma povoljnim cenama. 

Kako organizovati praktično putovanje u Pariz sa srednjim budžetom?

Iako deluje kao nemoguća misija, putovanje u Pariz zaista ne mora da protekne tako što će turisti potrošiti svu ušteđevinu koju su imali. Kada se javi želja za odlazak u Pariz, najpre bi trebalo detaljno istražiti sve ponude koje imaju turističke agencije, kao i to činjenicu da putovanje možete organizovati i potpuno samostalno. Takav vid putovanja često može biti i jeftiniji, a vi ćete imati slobodu da sami obilazite atrakcije i znamenitosti u željeno vreme. 

Kada planirate putovanje u Pariz, važno je istražiti kada je sezona u najvećem jeku, budući da su tada i cene najveće. Iako je Pariz kao evropska metropola popularan tokom cele godine, kao period sezone izdvajaju se letnji meseci, odnosno jun, jul i avgust, koji turistima svake godine obezbede lepo i toplo vreme. Shodno tome, ostatak godine smatra se idealnim za putovanje u Pariz, za sve one koji ne mogu da izdvoje veliku sumu novca na transport, smeštaj i dodatne aktivnosti u gradu.

Putovanje u Pariz bi najbolje bilo organizovati avionskim prevozom. Ukoliko zaista detaljno i posvećeno pratite cene letova, možete pronaći ponude niskobudžetnih avionskih kompanija koje će vas u najmanju ruku oduševiti. Primera radi, preko kompanije Wizz Air možete pronaći direktan let iz Beograda do Pariza za samo 2.500 RSD. Na taj način ćete značajno uštedeti na novcu, dok će vam sa druge strane biti omogućen komforan i lagodan put do Francuske. Ipak, potrebno je znati da u ovu cenu nisu uključene sve takse i dodatni prtljag, te su to stvari o kojima bi trebalo dodatno razmisliti.

Jeftin a komforan smeštaj u Parizu – Savršena udobnost za sve

Kada turisti biraju smeštaj u Parizu, dosta njih želi da bude u samom centru grada, kako bi bili što bliži svim turističkim atrakcijama. Ipak, potrebno je znati da su smeštajne jedinice u strogom centru grada izuzetno skupe, što može značajno uticati na smanjenje budžeta. Zbog toga, jeftin smeštaj možete pronaći i na periferiji grada, a niskobudžetni hoteli će vam ponuditi potpunu udobnost i komfor, te se ugođaj neće drastično razlikovati od centra grada. 

Najjeftinija smeštajna opcija svakako je hostel, gde možete naći smeštaj po ceni čak i od 20 evra. Ukoliko ipak želite da boravite sami ili sa prijateljima u nekom hotelu ili apartmanu, moguće je pronaći smeštajnu jedinicu po ceni već od 40 evra. Neke od privatnih soba i apartmana koji nude ovakve cene su Sarcelles, Clichy, Le Vesinet i mnoge druge. Kako biste našli ovako povoljne apartmane i hotele u gradu kao što je Pariz, potrebno je da neprestano pratite cene i ponude, a neke od najboljih ponuda svakako će biti na Booking-u ili na sajtu Airbnb. 

Kako obići najpopularnije destinacije na jeftin način?

Budući da je Pariz jedan od kulturno najbogatijih gradova u čitavom svetu, jako je teško svesti izbor atrakcija i zanimljivosti na samo nekoliko dana putovanja. U slučajevima kada u Pariz dolazite na produženi vikend ili na samo nekoliko dana, bilo bi dobro da obiđete različite atrakcije koje su od ključne važnosti za upoznavanje celokupne kulture i tradicije Francuske. 

Kako biste što jeftinije prošli prilikom obilaska značajnih atrakcija, treba znati da u Parizu postoje brojne povlastice za sve one turiste koji žele da se posvete upoznavanju sa gradom. Većina muzeja u Parizu nudi različite popuste, bonuse i posebne termine kada su cene snižene, ili je čak besplatan ulaz. Pored toga, svake prve nedelje od novembra do marta je besplatan ulaz u sve muzeje, čime će turisti značajno moći da uštede. 

Kao prva destinacija se svakako izdvaja Luvr, jedan od najznačajnijih spomenika kulture u svetu. U Luvru se danas nalaze neka od najpopularnijih i najintrigantnijih umetničkih dela, koja svojom važnošću predstavljaju pravo istorijsko i kulturno blago. Kada su u pitanju cene ulaznica u Luvr, moguće je posetiti individualno ovaj muzej po ceni od 15 evra, dok za grupne posete ta cena ide i do 70 evra. 

Mnogi će reći da niste ni bili u Parizu ukoliko niste posetili čuveni Ajfelov toranj. Ajfelov toranj ujedno je jedna od najposećenijih atrakcija u Francuskoj, a sa njene visine od skoro 300 metara otkrićete svu posebnost i jedinstvenost Pariza. Ajfelova kula je otvorena za obilaske sve do pola 6 popodne, dok je ulaznice moguće kupiti online ili na blagajni. Najniža cena je 11 evra i ona važi ukoliko želite da pristupite samo do drugog sprata, dok ćete do samog vrha morati da platite oko 27 evra. 

Ukoliko se ujedine dobra organizacija i želja za istraživanjem, putovanje u Pariz se može organizovati uz pristojnu sumu novca. Kako biste što bolje i kvalitetnije doživeli ovaj grad, najvažnije je da sa sobom ponesete dobro raspoloženje i istraživački duh koji će vam omogućiti pravo upoznavanje sa evropskom prestonicom kulture. Zbog toga, već sada počnite da pratite cene avionskih karata i uputite se ka istraživanju jedne od najpoznatijih evropskih prestonica. 

Close Comments

Comments are closed.