Razlike u turističkoj ponudi severa, juga i istoka Srbije

Život na Balkanu nikad nije bio lak. Osvrnimo se decenijama unazad i videćemo gotovo identične probleme sa kojima su se suočavali još naši preci. Ubrzajmo još nekoliko decenija unapred i jasno ćemo videti kako se i Srbija nosi sa gotovo istim problemima. Ipak, ono što je ostalo nepromenjeno i u čemu leži prava vrednost naše male zemlje, smeštene na brdovitom Balkanu jesu njene netaknute i nepresušne prirodne lepote. Skriveni dragulji prirode protkani su širom Srbije i upravo njima bi trebalo da se zahvalimo kada je reč o turizmu i razvoju turizma naše zemlje. Međutim, čak i tu postoje izvesne razlike u Srbiji, ukoliko vas zanima koje su to, samo nastavite da čitate.

Sombor- Grad zelenila i kulture

Sever naše zemlje jedan je od najlepših i najrazvijenijih delova Srbije. Kao takav, oduvek je imao posebnu i veoma razvijenu turističku ponudu. Sever Srbije oduvek je bio jedno posebno mesto koje se izdvajalo zbog svoje lepote i jedinstvenosti, a jedan od najpoznatjih i najpopularnijih gradova sa severa naše države je, svakako, grad Sombor. Reč je o gradu koji je oduvek negovao svoju kulturu, umetnost, zelene površine i veličanstvenu arhitekturu koju ćete teško pronaći u drugim delovima zemlje. Sombor je grad koji se ponosi svojom dugom i značajnom istorijom. To je grad u kome i danas istovremeno obitava nekoliko drugačijih kultura i nacionalnosti. Zbog toga je turistička ponuda velika. Tokom posete ovom gradu obavezno posetite:

Crkvu Svetog Georgija
Somborska Županija
Gradski muzej Sombor
Narodno pozorište Sombor
Eko centar Karapandžu

Kako bi ste imali dovoljno vremena da uživate u razgledanju i u oblisacima ovog grada, naša je preporuka da obavezno u Somboru provedete nekoliko dana. Za to vam je potreban proveren, komforan i siguran smeštaj koji će da zadovolji sve vaše potrebe. Stan na dan Sombor je tu da vam upravo to i pruži. Ovde ćete pronaći samo najbolju ponudu veoma povoljnog i pristupačnog smeštaja i to po odličnim cenama. Na vama je da izaberete najbolje i onda turistički obilazak Sombora može da zaista počne.

Novi Pazar- Grad tradicije i istorije

Novi Pazar je jedno sasvim posebno mesto koje je postalo nadaleko poznato po svojim izvrsnim, tradicionalnim ćevapima i gastronosmksim specijalitetima. Pored toga, oono što, takođe, privlači veliku pažnju svih turista i što znatno utiče na razvijanje bogate i impresivne turističke ponude jeste i čuevna tvrđava u Novom Pazaru za koju, slobodno možemo reći, kako je jedan od glavnih i veoma upečatljivih simbola ovog grada. Najpoznatiji simbol ove tvrđave je velika Kula, poznata u narodu pod imenom Stara izvidnica ili Kula motrilja. Uticaj turske vlasti i osmanlijske ornamentike i arhitekture se posebno oseća u ovim krajevima. Sem duge šetnje i razgledanja kule i ostataka nekadašnjeg, vojnog utvrđenja, malo šta se u ovom kraju može nazvati zaista pravom atrakcijom. Pored toga, Novi Pazar je poznat i po svojim tradicionalnim, raznobojnim i kvalitetnim ćilimima koji će, sigurno, ulepšati svaki dom. Stan na dan Novi Pazar je tu da vam pruži najbolji smeštaj kako bi mogli da na miru uživate u istraživanju grada i svih navedenih atrakcija. Na vama je da izaberete ono što vama najviše odgovara, a sigurni smo da će vas i cene oduševiti.

Jagodina- Grad akva parka i zabave

Panorama of Jagodina City Serbia

Kada je reč o bogatoj turističkoj ponudi Jagodine, onda njen akva park, očekivano, dolazi na prvo mesto. Ovaj zabavni i lepo uređeni akva park privuče veliki broj turista tokom svake letnje sezone i to sa veoma dobrim razlogom. Veliki broj gostiju se uvek rado i iznova vraća u Jagodinu kako bi ponovo uživali u svim čarima i atrakcijama. Akva park je smešten u najlepšem delu grada i pripada sportsko- turističkom kompleksu. Prostire se na impresivnih 50 000 kvadratnih metara, što samo potvrđuje veličanstvenost i popularnost ovog akva parka. Ovde možete uživati u prostranim baezanima, a ima ih čak devet. Najmlađima će posebno biti zabavni tobogani, kao i prskalice. Ceo akva park je idealna destinacija za kratak letnji predah sa celom porodicom jer poseduje ono što odgovara i prija svim generacijama. Kada se umorite od vodenih atrakcija, tu su odlični sportski tereni za dodatnu razonodu i aktivan odmor. Apartmani Jagodina su tu da vam obezbede isključivo najbolji smeštaj i to po veoma povoljnim i pristupačnim cenama, bilo da se odlučite za kraće ili za duže boravke u ovom lepom gradu.

Nadamo se da vam je ovaj tekst dodatno približio raznolike turističke ponude naše zemlje. Kao što vidite sever, jug i istok razlikuju se, ne samo po svojim turističkim atrakcijama, već i po cenama. Mada su cene, svakako, niže nego u našim najvećim i najpopularnijim gradovima. Ipak svaka atrakcija nosi u sebi posebno i jedinstveno obeležije kraja iz koga potiče i upravo je to ono što dodatno utiče na razvoj i na rast turzma svake regije o kojoj smo pisali u ovom tekstu. Nadamo se da ćete uživati u tome da ih otkrijete i posetite uživo.

Close Comments

Comments are closed.