Najposećeniji restorani Sremski Karlovci

U ovom mestu nadomak Novog Sada pisala se istorija značajna za Srbiju sve do danas. Magičan spoj arhitekture i kulturnih sadržaja stvara atmosferu koja će vas očarati čim kročite u Sremske Karlovce. Posle šetnje kroz šarenolike ulice, posete nekom od muzeja ili uživanja u razgledanju Patrijaršijskog dvora i Karlovačke gimnazije potražite odmor u nekom od restorana. Sremski Karlovci se mogu pohvaliti brojnim specijalitetima i kvalitetnim vinom koje preporučujemo da obavezno gustirate uz obroke domaće i inostrane kuhinje. Predstavljamo vam najposećenije restorane u Karlovcima, čija vas ponuda neće ostaviti ravnodušnim.

Bajkovit ambijent restorana Pasent

Smešten u Dunavsku ulicu na broju 7, restoran Pasent će vas ugostiti u svojoj bašti okrenutoj ka Dunavu, koji će vam biti domaćin prilikom svake posete. Kada vas vreme spreči da uživate u pogledu na reku, smestite se u unutrašnji deo restorana. Spoj modernih i tradicionalnih elemenata praćenih notama džez i lounge muzike odiše elegancijom. Duga tradicija ovog restorana ogleda se u pažljivo sastavljenom meniju na kom se nalaze, zaista po meri spremljeni, gurmanluci od mesa i ribe, čorbe, salate, dezerti. Impresivna vinska karta slaže se sa širokom ponudom sireva, a u izboru savršene kombinacije pomoć će vam pružiti ljubazno osoblje. Ukoliko želite da priredite sebi luksuzan ručak, restoran Pasent je odličan izbor, a zahvaljujući odličnim cenama, i posetioci skromnijeg budžeta se mogu dobro provesti.

Boemski užitak u Bermet Villi

Mirisi najpoznatijih vojvođanskih specijaliteta šire se centrom Karlovca baš iz Bermet ville smeštene u delu pešačke zone. Vrhunski majstori kulinarstva i ponuda ovog restorana dobro su poznati među Karlovčanima i ne sumnjamo da bi vas odmah uputili na njega kada biste ih upitali gde se najbolje jede. Na meniju se nalaze obroci koji će vas zastiti u bilo koje doba dana, s toga ne oklevajte da svratite na doručak od ranog jutra ili samo na dobru čašu vina dok gledate zalazak sunca. Iz kuhinje izlaze jela koja su pečat srpske kuhinje zajedno sa picama, pastama i raznim obrok salatama. Na karti pića se nalaze razne kafe, domaća i strana žestina i sokovi. Vinska karta je poseban ugođaj, spovešče vas kroz najkvalitetnije berbe cenjenih vinarija i, za koju god da se odlučite, nećete pogrešiti.

Gostionica kod Četiri Lava 

Autentičnost Karlovaca se posebno može iskusiti u poseti ovom restoranu koji neretko organizuje i žive svirke. U baštici koja je nedaleko od istoimene česme se u letnjim mesecima doživljava prava hedonistička bajka. Na meniju Gostionice se nalaze specijaliteti od ribe koja je doneta sa obližnjeg Dunava, razne paste za koju je testenina ručno pravljena, čorbe i kolači za svačiji ukus i brojni izbori za bogat doručak. Domaće sireve iz ponude uparite sa časom dobrog vina ili rakije, a trenutke proslave obeležite šampanjcem. Za beskrajno uživanje će se pobrinuti druželjubivo osoblje, a na vama je samo da se opustite i pronađete vama najlepši kutak u kom ćete ovekovečiti boravak u Gostionici.

Daleko poznat Hotel i restoran Dunav

O hotelu i restoranu Dunav čućete priče čak i pre nego što kročite u Sremske Karlovce. Sa pogledom na Dunav i afinitetima prema nacionalnoj kuhinji idealno je mesto za proslave ili dolazak na romantičnu večeru. Preporučujemo da se smestite na terasu sa koje se širi očaravajuć pogled. Najpopularnija stavka sa menija je riblja čorba, a na vama je da je probate i procenite da li su sve priče koje je hvale istinite. Kako je ponuda raskošna i budi vam apetit obratite se profesinalnom osoblju za preporuku. U ovom kompleksu gost je uvek u centru pažnje, pa smo sigurni da nećete imati nijednu zamerku.

Restoranska ponuda u Sremskim Karlovcima zadovoljiće i najveće gurmane u potrazi za novim omiljenim jelom. Nećete zažaliti ako se odlučite za bilo koji od objekata koje smo vam izdvojili, procenite kakav ambijent vam najviše prija. Nadamo se da smo uspeli da vam zagolicamo maštu i inspirišemo da izaberete baš Sremske Karlovce kao vašu sledeću destinaciju.

Close Comments

Comments are closed.