Šta Novi Sada nudi turistima

Novi Sad je grad koji nesumnjivo može svojim posetiocima da priušti ugodne i ispunjene boravke. Ovaj grad je s punim pravom proglašen evropskom Prestonicom kulture za 2021. godinu, a čarobna atmosfera koja u njemu vlada uticala je na to da zasluži titulu srpske Atine. Sve ovo dovelo je do toga da Novi Sad postane jedna od najtraženijih destinacija u Srbiji i da svi oni koji su bili njegovi gosti žele ponovo da mu se vrate. Izdvajamo za vas glavne razloge zbog kojih glavni grad Vojvodine ima toliko obožavalaca.

Najlepše novosadske atrakcije

Od svih sadržaja koje nudi Novi Sad teško je izdvojiti nekolicinu, koja može da bude verodostojni predstavnik duha i atmosfere grada. Ipak, postoje određeni simboli, koji moraju biti neizostavan deo posete gradu.

Petrovaradinska tvrđava

Toranj sa satom – jedan od simbola Novog Sada, čuven po tome što velika kazaljka časovnika pokazuje sate, a mala minute. Njegov mehanizam se i dalje svakodnevno navija, na njegovom vrhu su vetrokaz i kompas, koji umesto koplja na jarbolu imaju srce.


Planetarijum – deo Novosadske astronomske opservatorije, koja ja pored beogradske jedina u Srbiji. U okviru nje se organizuju brojne naučne i edukativne aktivnosti koje organizuje Аstronomsko društvo Novi Sad, a svi zaljubljenici u zvezde mogu uživati u audio-vizuelnim prezentacijama.


Beogradska kapija – sagrađena je sredinom 18. veka, dugačka 20 metara i poseduje dva koloseka i dva pešačka prolaza. Izdvaja se svojom arhitekturom, koja je u skladu sa vojvođanskim duhom i tradicijom.

Centar Novog Sada

Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju – centralna novosadska tačka, koja čuva sećanje na jednog od naših najvećih pesnika romantizma. Spomenik je postavljen 1984. godine, a pored njega se nalazi čuveni Vladičansk dvor. Ova figura je nezaobilazan je deo svih tura kroz vojvođansku prestonicu.

Galerija Matice srpske – sa preko 500 umetničkih dela izloženih u stalnoj postavci predstavlja jednu od najvrednijih kolekcija srpska nacionalne umetnosti od 16. do 20. veka. Galerije posetiocima nude najrazličitiji izbor umetničkih dela: od nasleđa devetnaestovekovne tradicije, preko romantizma, do umetnosti komunizma i druge polovine 20. veka.

Srpsko narodno pozorište – najstariji srpski profesionalni teatar, osnovan 1861. godine. Pozorište danas predstavlja jednu od vodećh kulturnih ustanova u Srbiji, koja utiče na razvoj drugih, manjih pozorišta u Novom Sadu. Tokom boravka u Novom Sadu možete uživati u nekoj od predstava iz kategorija: drama, baleta i opera.

Kvalitetni novosadski apartmani

Kategorija apartmani Novi Sad izuzetno je razvijena i kvalitetna. Ona svojim turistima može da ponudi raznovrsne smeštajne jedinice, u kojim će boravci biti ugodni i prijatni. Jedan od najboljih primera ovakvih navoda jeste apartman Premium 4, kvalitetan i moderan objekat u centru grada.

Premium 4

Ovaj objekat se nalazi u naselju Rotkvarija, jednom od najlepših novosadski delova. Apartman je idealan za 4 osobe, kojima je na raspolaganju velika dnevna soba sa opremljenom kuhinjom i trpezarijskim delom, spavaća soba sa prostranim bračnim krevetom, moderno kupatilo i terasa sa prelepim pogledom. U blizini objekta su brojni kafići i restorani, mesta odličnog provoda i vrhunske usluge.

Ukoliko se pitate gde za vikend, Novi Sad je idealno rešenje. Ovaj vojvođanski grad će znati kako da vas odmori, relaksira i zabavi.

Close Comments

Comments are closed.