Tri najbolje planine u Srbiji

Planine Srbije su nešto najlepše što Srbija može da vam ponudi. Idealna su destinacija za odmor tokom cele godine i tokom svih sezona. Predstavljaju pravu oazu mira i prirode u kojoj vlada prijatna klima, kao i bujna vegetacija. Izdvojili smo za vas najpopularnije planine u Srbiji, mesta koja će vas sigurno oduševiti svojom netaknutom prirodom i izuzetnom lepotom. Ove tri planine prosto plene svojom lepotom, zadivljujućom prirodom, prijatnom klimom i bogatom, turističkom ponudom.

Divčibare – oaza mira i prirode

Ova prelepa visoravan koja se nalazi u podnožiju planine Maljen postaje sve popularnije mesto za odmor i zaista poseduje impresivnu, turističku ponudu. Divčibare su idealno mesto i za sve porodice sa decom. Položaj ove visoravni je izuzetno dobar, zahvaljujući planini Maljen i visovima koji je okružuju i štite od raznih vetrova. Nalaze se na svega 100 km udaljenosti od naše prestonice, tako da je idealna za kratak vikend beg i predah. Kada god se odlučite da posetite Divčibare, verujemo da se nećete pokajati jer su Divčibare veoma uzbudljiva destinacija tokom cele godine. Sa porastom rasta turizma, raste i potražnja za dobrim i proverenim smeštajnim jedinicama. Divčibare smeštaj je veoma raznovrsan i sigurni smo da ćete pronaći nešto baš po vašoj meri i ukusu.

Kopaonik – najbolji ski centar

Ova planina, smeštena na brdovitim i šumovitim obroncima naše zemlje je, ujedno, najviša planina i jedan od najvećih zimskih centara Srbije. Kopaonik ima da mnogo toga ponudi svim svojim gostima, pogotovo tokom zimskih perioda u godini jer je na Kopaniku izgrađeno 39 alpskih ski-staza, kao i dva poligona za obučavanje početnika. Planina Kopaonik i sve njene prirodne lepote zaista su pravi dragulj naše zemlje. Nacionalni park Kopaonik sa svojom bogatom florom, faunom i prizorima koji deluju više nalik bajkovitim slikama, učiniće vaš odmor posve nezaboravnim iskustvom. Nacionalni park Kopaonik obuhvata impresivnu površinu od 11.810 hektara. U njemu su zaštićeni životinjski i biljni svet, reljefi, kao i drugi oblici prirodne retkosti. Kopaonik smeštaj je odličan za sve one koji se odluče da provedu svoj odmor na ovoj divnoj i popularnoj panini sa mnoštvo zanimljivih atrakcija za sve turiste.

Tara – lepotica puna vidikovaca

Šumovita i brdovita planina Tara sa svojim bogatim i raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, jedna je od naših najlepših planina koja, još uvek, uspešno uspeva da odoli urbanizaciji i modernizaciji. Na Tari ćete zaista pronaći netaknutu i neukroćenu prirodu koja će vas, sigurni smo, sasvim ostaviti bez daha. Na Tari se nalazi preko 1150 biljnih vrsta i 140 različitih vrsta ptica. Brza, hladna i prelepa reka Drina upotpunjuje predivne planinske prizore i dodatno ulepšava ovu planinu.U poslednje vreme Tara postaje sve posećenija i njen turizam neprestano raste i razvija se. Tara je puna lepih i impresivnih vidikovaca, kojima se ova planina posebno ponosi. Vidikovci na Tari sjajna su prilika da se prepustite konekciji sa prirodom i odmorite telo i duh. Preporučujemo da posetite ne samo Banjsku stenu, veći i vidikovac Sokolarica, Crnjeskovoc, Janjač, Osluša.

Smeštaj Tara je tu da vam dodatno ulepša i upotpuni vaš boravak na ovoj planini. Smeštajne jedinice su savremeno opremljene sa svim neophodnim pogodnostima i omogućiće vam pravi, bajkoviti, planinski doživljaj.

Možemo se smatrati srećnim što su tako divna prirodna bogatstva upravo data nama na raspolaganje. Bez prirode i njenih blagodati nema ni nas. Zbog toga je od velike važnosti da čuvamo naše planine i njihovu divnu prirodu. Nadamo se da je ovaj tekst uspeo da vam pokaže koliko predivnih prostora i destinacija poseduje Srbija. Pored ovih planina, naš savet je da istražite i druge jednako lepe i divne planine u našoj zemlji i da uživate u njihovim lepotama

Close Comments

Comments are closed.