Zimski odmor u Srbiji

Zimovanje u Srbiji je prilika da upoznate sve planinske lepote i uživate u vrlo zanimljivim atrakcijama i sadržajima. Naša zemlja poseduje niz planinskih destinacija koje se savršen izbor za kvalitetne odmore tokom zime i čija je ponuda izuzetno bogata i raznovrsna. Iz širokog izbora smo za vas izdvojili 3 planine koje, po našem mišljenju, predstavljaju savršen izbor za zimski odmor u Srbiji.

Zimovanje na Kopaoniku

Kopaonik je najveći ski centar u našoj zemlji, te savršen izbor za sve one koji vole sneg i aktivnosti na njemu. Ova planina broji pre 30 ski staza, koje se pružaju na 60 kilometara i obezbeđene su sa preko 20 žičara. Sve staze su snabdevene sistemom za veštačko osnežavanje, a podeljena su na lake, srednje i teške. To znači da ćete u skijanju moći da uživate bez obzira na vremenske uslove i vaše skijaško umeće. Čak i ako ste potpuni početnik, na raspolaganju su vam ski instruktori, koji su tu da obuče kako najmlađe, tako i odrasle koji žele da usavrše svoje prve korake na snegu. Osim skijanja, na Kopaoniku ćete uživati i u sankanju, noćnom skijanju, te tjubingu.

Osim skijaških aktivnosti, ova planina će vam ponuditi i raznovrstan izbor ugostiteljskih objekata, u kojima se možete okrepiti uz šolju čaja ili nadoknaditi izgubljene kalorije kvalitetnim planinskim obrokom. Još jedna od prednosti Kopaonika je ulaganje u smeštajnu ponudu i shodno sve većoj posećenosti planine, razvoj novih smeštajnih jedinica, koje će pružiti savršen odmor.

Zima na Zlatiboru

Zlatibor je planina koja s punim pravom godinama nosi titulu najposećenije planine u Srbiji. Njena ponuda je vrlo široka i raznovrsna, što je čini idealnim mestom za odmor tokom čitave godine. Kada je reč o zimskoj ponudi, to je segment zlatiborskog turizma u koji se trenutno posebno ulaže i čiji se kapaciteti razvijaju. Za sada je centar vrh Tornik, na kome je stvoreno 5 staza različite težine. Kao i na Kopoaniku, i ovde je stvoren sistem za osnežavanje, te sezoa skijanja, koja traje od decembra do marta, neće biti prekinuta atmosferskim prilikama. Tornik je poznat i po dodatnim sadržajima: igralištu za decu, restoranu i gondoli kojoj je posednja stanica. Gondola je otvorena 2020. godine i savršena je za panoramsko razgledanje svih najvažnijih delova turističke destinacije Zlatibor.

Osim navedenog, Zlatibor je izuzetno razvijen kada je reč o ponudi objekata za odmor, uživanje i opuštanje. Čitav planinski centar je pravi mali urbani gradić, u kome se nalazi mnoštvo kafića, restorana, butika, prodavnica. Svaki slobodan prostor je iskorišćen za izgradnju vila sa odličnim apartmanima, a pored njih je stvoren i veliki broj hotela. Ukoliko ste tip turiste koji više veoli da uživa u miru i nešto staloženijem okruženju, na raspolaganju su brvnare – planinske kućice, smeštene u perifernijim delovima Zlatibora, u predivnoj prirodi.

Idilična zima na Divčibarama

Divčibare su planina koja postaje sve popularnija i koja iz sezone u sezone osvaja srca turista. Ubrzan razvoj planine počeo je izgradnjom hotela Crni vrh, koji nudi veliki broj pogodnosti i sadržaja. Velika posećenost hotela uticala je na stvaranje ski staza, prilagođenih za decu i odrasle, te tura koja otkrivaju lepote planine i sve nestvarne prirodne kutke. To i jeste ono što je najbolji deo planine: predivne staze za šetnju i druženje sa prirodom, udisanje svežeg vazduha. Kao i druge navedene planine, i Divčibare je zimski centar koji će pružiti veliki broj odličnih smeštajnih i ugostiteljskih objekata. Na planini već godinama uspešno posluju hotel Divčibare, a osim hotela na raspolaganju je i raznovrstan apartmanski smeštaj Divčibare.

Još jedna od pogodnosti zimovanja na Divčibarama jeste odličan položaj planine, koji omogućava da iz svih delova Srbije stignete vrlo brzo do odredišta, ali i i da tokom boravka na planini uživate u velikom broju okolnih sadržaja: Valjevu, Banji Vrujci.

Nadamo se da smo pomogli prilikom izbora gde provesti zimu u Srbiji. Osim navedenih destinacija, naša zemlja poseduje veliki broj drugih predivnih, kvalitetnih mesta, koja će bez sumnje pruiti odlične trenutke odmora i zabave. Zato, birajte Srbiju! Ne tražite savršene odmore van granica zemlje. Lepota se nalazi odmah pored vas.

Close Comments

Comments are closed.