Cena antidekubitnih dušeka

Antidekubitni dušeci obavezno su medicinsko pomagalo kod svih pacijenata čije stanje zahteva konstantno ležanje ili sedenje. Pritisak koji celokupna težina tela stvara na određene naslonjene delove tela, osnosno delove tela koji su u direktnom dodiru sa dušekom može stvoriti ozbiljne posledice odnosno otvorene rane. Kao jedinstven način prevencije, ali i zalečenja već nastalih takoznavih dekubitnih rana, napravljen je dušek koji zbog svog inovativnog rada pacijentima pomaže pacijentima da izbore sa ovim problemom. Ukratko antidekubit dušek zamenjuje ručno okretanje pacijenata i na osnovu jedinstvenog načina rada koji se bazira na naizmeničnom punjenju i pražnjenju komora dušekom se telo oslobađa od prtiska pri ležanju i sprečava se nastajanje dekubitisa.

Šta je antidekubitni dušek?

Antidekubitni dušek predstavlja medicinski dušek koji je konstruisan da automatski premešta pritisak sa jednog dela tela na drugi, tako se zamenjuju ručno okretanja pacijenata. Sama funkcija ovog dušeka je da oslobađa pritisak na delove na delove koji su bili izloženi pritisku tokom ležanja. Rad antidekubitnog dušeka svodi se na punjenje i pražnjenje komora vazduhom. Jedni redovi komora uvek su puni vazduhom, dok su drugi redovi prazni. Nakon 6 minuta menja se stanje, odnosno u prazne komore se vazduh upumpava dok se pune komore vazduhom prazne. Celokupan ciklus traje 12 minuta. A kroz ovaj proces naizmenično se menjaju delovi tela na koje se vrši pritisak, treba napomenuti da se upumpavanje i ispumpavanje vazduha odvija jako sporo i nežno da pacijent skoro i ne oseti sam proces.

Antidekubitni dušek je napravljen od medicinskog PVC materijala po ISO EN 71 standardu. Nevedeni materijal je dostupan iskuljučivo  u medicinkoj tehnologiji, otporan na urin i vodu tako da se vrlo lako čisti. To je glavni razlog zbog koga se preporučuju pacijentima koji nose pelene. Takođe upotrebom ovog dušeka ne dolazi do dodatnog zagrevanja ili hlađenja tela koja mogu prouzrokovati dodatne zdravstvene probleme. PAN ortopedija pruža najbolju ponudu ovih dušeka što se tiče tipova samih dušeka, a najbolji kvalitet je zagarantovan. Njihovu ponudu možete videti na linku – antidekubitni dušek akcija.

Koji tipovi dušeka postoje i kome se preporučuju?

Postoje nekoliko vrsta antidekubitnih dušeka, to su saće tip, tubasti tip i poliuretanski tip. Saće tip i tubasti tip pokazali su se kao najefikasniji u praksi, s obzirom da sprečavaju statističnu podlogu, oslobađaju pritiska i zamenjuju ručno okretanje pacijenata. Poliuretanski tip predstavlja takođe statičku podlogu koja omogućava ventilaciju, ali ne i promene položaja delova tela na kojima se vrši pritisak.

Antidekubitni dušeci se preporučuju: osobama sa invaliditetom, osobama koje su imale neke hiruške operacije, nakon preloma kuka, nakon preloma butne kosti ili karlice, osobama koje se oporavljaju od saobraćajnih nezgoda, osobama koje konstantno leže i ne mogu samostalno promeniti položaj tela duže od sat vremena i naravno onim osobama koje već imaju razvijene dekubitus rane na karlici, peti, laktu, vratu ili leđima.

Dekubitus jastuk za sedenje služi takođe kao prevencija ili lečenje dekubitnih rana onima koji većinu svog vremena provode u sedećem položaju. Ovi jastuci vrhunskog su kvaliteta i izrađeni su od najboljih materijala, a u ponudi PAN Ortopedije nalaze se antidekubitni jastuci od memorijske pene, gume, roho jastuci i jastuci za potporu. 

Cene antidekubitnih dušeka

U PAN Ortopediji možete naći najraznovrsniju ponudu ortopedskih pomagala i to po najboljim cenama. Cene antidekubitnih dušeka iznose između 9 000 i 18 000 dinara. Možete kupiti samo dušek, bez kompresora ali samo ukoliko posedujete već kompresor i dušek kupujete samo kao zamensko sredstvo. Dušek ne može obavljati svoju primarnu funkciju bez kompresora. U ponudi se nalaze i razne vrste antidekubitnih jastuka, a njiha cena kreće se u opsegu od 2 000 do 7 000 dinara. Na svaki kupljeni proizvod dobija se garancija u periodu od 2 godine i besplatna dostava. Kupovinu možete izvršiti direktno na njihovom sajtu ili pozivom na broj koji je istaknut na istom. 

Poboljšajte svoj kvalitet života kupovinom jedinstvenog antidekubitnog dušeka. Nećete morati da imate konstantnu negu drugih lica ili da dodatno plaćate negovatelje. Ulaganje u ovaj tip dušeka predstavlja dugotrajnu investiciju u vaše zdravlje. Brojni su benefiti koje će vam ovaj tip dušeka doneti, a naravno jedan od najznačajnijih je taj što će poboljšati vašu zdravstvenu situaciju i pružiće prevenciju od stvaranja bolnih rana koje mogu nastati zbog dugotrajnog ležanja na statičnoj podlozi. Na sajtu PAN Ortopedije možete se dodatno informisati o ortopedskoj opremi kako biste sebi odabrali u potpunosti odgovarajuće proizvode.

Close Comments

Comments are closed.