Doživite „Terme Ozren“ – umijeće relaksacije

Bilo da planirate porodični odmor ili romantični vikend za dvoje, preporučujemo vam kompleks termomineralnih voda “Terme Ozren”, koje su 25 kilometara udaljene od Doboja, 40 kilometara od Tuzle i 125 kilometara od Banjaluke, u podnožju planine Ozren u Republici Srpskoj.

Da je riječ o zaista specifičnom kompleksu, govori i podatak da je davne 1978. godine akademik Josip Bać upravo na ovom mjestu otkrio nalazišta termomineralne hidrokarbonatne vode, koja su kasnije pretvorena u banju.

Termalna voda se još u doba starih Rimljana koristila u ljekovite svrhe, a sposobnost ove, ozrenske, vode jeste da ljekovito utiče na probleme kao što su reumatizam, psorijaza, problemi sa sinusima, deformacija kičmenog stuba, povišen krvni pritisak. Kombinacija zelene oaze, uz planinsko okruženje, i termomineralne vode, daje relaksirajući odmor za sve generacije.

U isto vrijeme, Terme Ozren nude i moderno uređene smještajne kapacitete, koji se sastoje od dvokrevetnih i trokrevetnih standardnih soba, kao i ekskluzivno opremljenih apartmana.

Idealan scenario je, kažu u Termama Ozren, buđenje nakon ugodno odspavane noći na udobnim krevetima, doručak i kafa u prijatnom baršunastom ambijentu, pa odlazak na temeljnu relaksaciju u saunu ili parno kupatilo. Sve brige odlaze uz tretman bora ili lavande u parnom kupatilu, a ukoliko želite da poboljšate svoje zdravstveno stanje ili smanjite nivo stresa, svakako se preporučuje boravak u finskoj sauni.

Od davnina je poznato da boravak u prostoriji čiji su zovi obloženi sa solju (haloterapija) pomaže kod liječenja mnogih bolesti i oporavka loših zdravstvenih stanja, poput problema s aknama, dermatitisom, psorijazom, upalom bronhija, grla, krajnika, pluća i sinusa, alergijama.

Opuštanje nećete pronaći samo u saunama, slanoj sobi nego i na masažama. To je tek oaza ugodnog osjećanja i relaksirajućeg odmora. Da je riječ o bogatoj ponudi, osim uobičajenih vrsta masaže, dokaz su i ekskluzivni tretmani tijela i lica, namijenjeni skidanju masnih naslaga, detoksikaciji, kao i zatezanju, oksigenaciji i hidrataciji kože. Još jedna prednost ovog kompleksa je tihi wellness. Tihi wellness raspolaže sa jednim većim hodromasažnim bazenom i jednim jacuzzi bazenom, koji je dostupan za rezervacije za privatno korištenje ili za grupu do 20 osoba.

Ako tražite mir i kvalitetan odmor, onda su Terme Ozren bogatstvo prirode koje će blagotvorno djelovati na vašu dušu i tijelo.

Više informacija, kao i rezervacije, možete potražiti na web stranici termeozren.com.

Close Comments

Comments are closed.