Koje prednosti nudi dubinsko pranje automobila?

Čak i ako redovno održavate svoj automobil, te ga vozite u perionicu na pranje, nema nikakve sumnje da je sa vremena na vreme dobro i dubinsko pranje automobila u Beogradu, jer će na taj način enterijer vašeg vozila da bude osvežen. Zapravo će celokupna unutrašnjost vozila biti u potpunosti očišćena, a što je vrlo važno posebno ukoliko baš i ne vodite računa o tome da li jedete u automobilu, odnosno da li vam je možda ispao na pod pepeo od cigarete i slično. 

Za dubinsko pranje automobila Beograd se najčešće odlučuju ljudi koji u svom vozilu prevoze decu, a posebno ukoliko praktikuju da im dozvoljavaju i da u automobilu jedu, prosto zato što će na taj način enterijer njihovog vozila biti uvek čist. 

Koje prednosti nudi dubinsko pranje automobila ?

S obzirom na to da je u pitanju usluga koja pruža mogućnost vlasnicima automobila da uživaju u čistoći dok se u svom vozilu nalaze, to je sasvim jasno da je prva i osnovna prednost koju nudi dubinsko pranje automobila upravo činjenica da će enterijer vozila detaljno biti očišćen. 

Samim tim će se i vozač i i svi njegovi saputnici osećati prijatnije, a posebno ukoliko se u vozilu prevoze i mališani. 

Isto tako je dubinsko pranje automobila važno za ljude koji u svom vozilu prevoze kućne ljubimce, jer prosto neće imati problem sa nagomilanih dlakama, što je uobičajeno u takvim situacijama. 

Još jedna od značajnih prednosti koju nudi dubinsko pranje automobila jeste i činjenica da je u pitanju usluga koju će stručnjaci izvršiti za svega par sati, ali je ipak potrebno da bude ispoštovan period neophodan za sušenje automobila. A to praktično znači da će u roku od otprilike jednog dana vlasnici imati automobil čija unutrašnjost je u potpunosti čista. 

Dubinsko pranje automobila – nedostaci 

Uzevši u obzir da nakon što bude izvršeno dubinsko čišćenje automobila, mora da bude ispoštovan period neophodan za sušenje, to se kao jedan od nedostataka ovakve usluge navodi upravo činjenica da automobilu treba više vremena da se osuši ukoliko je napolju kiša i temperatura vazduha je niža. Baš zato se dubinsko pranje automobila i preporučuje najpre u toku letnjih meseci, jer tada period sušenja traje kraće. 

Kada se uzme u obzir i koliko košta dubinsko pranje automobila, sasvim je jasno da vlasnici vozila vrlo često upravo cenu te usluge navode kao jedan od njenih nedostataka, ali to opet treba posmatrati iz drugog ugla, jer nema nikakve sumnje da detaljno očišćen enterijer automobila može da se poredi sa cenom ove usluge. 

U određenim situacijama se događa i da servisi koji su specijalizovani za dubinsko pranje automobila u Beogradu ne vode računa o periodu sušenja, pa vlasnik dobija vozilo čija unutrašnjost jeste dubinski oprana, ali ne i adekvatno osušena. Iz tog razloga treba sa puno pažnje odabrati servis koji i te kako vodi računa o kvalitetu usluge koju pruža, tako da se ova neprijatnost neće događati.

Šta podrazumeva dubinsko pranje automobila ?

Sasvim je jasno da detaljno čišćenje unutrašnjosti automobila podrazumeva niz usluga, a da bi dubinsko pranje automobila bilo maksimalno profesionalno, podrazumeva se da tu uslugu moraju vršiti stručna lica, odnosno ona koja imaju dovoljno iskustva i adekvatne mašine i alate. 

Na prvom mestu će majstori usisati temeljno unutrašnjost automobila, jer bez toga ne može da počne ni dubinsko pranje. 

Posle toga će sa puno pažnje i uz adekvatna hemijska sredstva da operu celokupnu unutrašnjost i to kako sedišta i tapacirunge, tako isto i nebo, odnosno plastične delove u unutrašnjosti vozila, naslone za ruke i obloge, ali i patosnice i obloge koje se nalaze u gepeku. 

A u zavisnosti od toga koji servis vrši dubinsko pranje automobila, te kako klijent zahteva, zavisiće i da li će tom prilikom biti korišćena hemijska sredstva sa ili bez mirisa.

Isto tako je važno napomenuti i to da će dubinsko pranje automobila uključiti i skidanje fleka, ukoliko one postoje u vozilu. 

Pošto sve to bude izvršeno, smatraće se da je dubinsko pranje automobila završeno, ali ne i celokupan proces čišćenja. Naime, neophodno je da nakon toga uz pomoć namenskih kalorifera velike snage bude izvršeno i sušenje. 

Koliko traje dubinsko pranje automobila ?

S obzirom na to da je vrlo važno da automobil, odnosno njegova unutrašnjost nakon detaljnog čišćenja bude dobro osušen, to vreme trajanja ove usluge isključivo zavisi najpre od aktuelnih vremenskih uslova. 

U principu, oko 2 sata traje samo dubinsko pranje automobila, ali sušenje može da traje i do čak 24sata. U principu bi taj period trebalo da bude kraći u toku letnjih meseci, odnosno onda kada je temperatura vazduha viša. 

Vlasnik automobila će prilikom preuzimanja dobiti informacije od majstora u konkretnom servisu da je poželjno u narednom periodu da uključuje klimu, odnosno da redovno provetrava unutrašnjost automobila. 

Samim tim što sušenje unutrašnjosti automobila u toku zimskih meseci, odnosno kada su temperature vazduha niže traje duže i nije sasvim izvesno da će unutrašnjost biti dobro osušena, mnogobrojnih servisi koji nude dubinsko pranje automobila, a koji i te kako vode računa o kvalitetu usluge koju pružaju, čak neće prihvatiti da u tom periodu detaljno očiste i operu unutrašnjost vozila, već će uputiti klijenta na to da malo sačeka dok ne otopli.

Close Comments

Comments are closed.