Kako učiniti prostor funkcionalnijim uz harmonika vrata?

Verovatno postoje određeni delovi u vašoj kući koje želite da odvojite i kojima je potrebno malo više privatnosti i vizuelnog odvajanja, a da ne morate da montirate sobna vrata ili nemate poseban zid za to. Harmonika vrata su savršena opcija za takav vid deljenja prostorija, ako ne želite da postavljate zid koji je veoma skupocena investicija. Harmonika vrata su veoma povoljan način da od jedne prostorije dobijete dve, i to bez značajnijih ulaganja.

U stvari, postoji više načina da se koriste harmonika vrata u kući ili kancelariji kako biste svima obezbediili prostor koji im je potreban. Postoji više od 20 načina, na koji možete iskoristiti harmonika vrata, a osnova svega je da se vizuelno i funkcionalno odvoji prostorija i podeli na dva ii više delova. Uz pomoć harmonika vrata možete napraviti zaseban kancelarijski prostor, možete odvojiti kozmetički salon u više delova, na deo za depilaciju, manikir i pedikir, frizerski deo. Takođe možete sakriti ormane, napraviti ostavu, odvojiti deo za igranje ili presvlačenje.

Harmonika vrata su jedinstvena vrsta vrata koja se sklapaju u cik-cak delove. Kada se sklope, zauzimaju vrlo malo prostora, za razliku od tradicionalnih vrata koja se otvaraju. Ova vrata dolaze u različitim materijalima, uključujući drvena harmonika vrata, staklena harmonika vrata i vinil harmonika vrata, omogućavajući im da se uklope u bilo koji stil i funkciju. Takođe postoje harmonika vrata po meri, koja se najčešće prave, zbog različitih diimenzija prostorije.

Neka harmonika vrata čak i ne zahtevaju ugradnju. Umesto toga, dolaze u obliku pregrade sa točkovima koja se lako prenosi da bi se napravio jednostavan poseban deo.  Međutim, druga harmonika vrata zahtevaju instalaciju, što je bolja opcija ako planirate da često koristite dvokrilna vrata da biste odvojili svoj dom ili kancelariju.

Postoji niz načina na koji možete iskoristiti harmonika vrata:

Harmonika vrata koja dele stambeni prostor

Dnevna soba otvorenog koncepta i prostor na prvom nivou su najveći adut kojii imate kada prodajete nekretninu. Sistem preklopnih vrata koji obezbeđuju harmonika vrata može biti savršeno rešenje za problem nedostatka prostora i prevaranja jedne velike prostorije u dve ili više prostorija.  Najbolja stvar u vezi sa ovim tipom vrata je što se ona mogu montirati i demontirati po potrebi, kada je potrebno možete ih zatvoriti tako da naravite svoj dodatni prostor a možete ih i sklopiti kada želite da proširite prostor.

Napravite kuhinju ili odvojite kuhinju uz pomoć harmonika vrata

Velika kuhinja vam daje dovoljno prostora da se krećete, a da se ne sudarate sa drugima. Ipak, harmonika vrata mogu biti od koristi ako hoćete da odvojite kuhinju ili sprečite širenje neprijatnih mirisa.

Kozmetički kutak uz pomoć harmonika vrata

Nisu svi poslovni prostori obezbeđeni sa dovoljno velikim brojem prostorija. Ukoliko imate kozmetički salon, biće vam potrebno nekoliko odvojenih prostorija za različite usluge, ako imate kancelariju, uz pomoć harmonika vrata možete odvojiti jedan deo koji će biti za presvlačenje ili deo za pauzu.

Kao što smo naveli, neka harmonika vrata čak i ne moraju da se postavljaju. Umesto toga, oni se kotrljaju na točkovima kako bi bili prenosivo rešenje za upotrebu tamo gde je to potrebno. Uz pomoć harmonika vrata možete sakriti neugledne delove u kući ili u kancelariji. Harmonika vrata su super način da sakrijete neugledne zidove, veš koji se nagomilao ili dečiji kutak sa igračkama.

Uz pomoć harmonika vrata napravite privremenu kancelariju

Ukoliko u vašoj kompaniji nedostaje prostora za rad, a potrebna vam je izdvojena celina, gde će vaši radnici raditi bez radoznalih pogleda, jednostavno ogradite deo prostora sa harmonika vratima. Takođe ako radite od kuće ili je vaš poslovni prostor u pripremi, trebalo bi da imate svoj kutak za rad i tako se i vizelno odvojiti, što će uticati na vašu produktivnost.

Zabavni kutak uz harmonika vrata

Da li imate veliku kuhinju ili dnevni boravak koji je savršen za zabavu? Ili možda gotov podrum sa barom, malim bioskopom ili prostorom za igre? Ovi prostori čine druženje sa prijateljima i porodicom zanimljivim. Takođe možete oderditi deo dnevne sobe za igru vaših mališana i taj deo ograditi harmonika vratima. To sprečava da se igračke šire po kući, a cela kuća deluje urednije i modernije. Harmonika vrata imaju još jednu važnu prednost, a to je manja cena, nego što imaju sobna vrata koja zahtevaju zidove i mnogo više posla.

Close Comments

Comments are closed.