Zašto je laminat dobar izbor za vaš stan ili poslovni prostor?

Kada birate podne obloge za svoj novi dom sigurno ćete biti u dilemi šta da izaberete – laminat, parket, ili nešto treće.

Parket je dosta skupocen i vremenom zahteva i dodatne prepravke, a laminat je optimalno, kvalitetno i ekonomično rešenje.

Kao što znate postoji više vrsta laminata koji se dele po klasi, odnosno debljini. Laminat se sastoji od 80% drveta, a finalni izgled se dobija presovanjem na visokim temperaturama i dodatkom sintetičke smole. Laminati koji su deblji automatski su i bolji, zato je važno koju klasu izaberete.

Laminati pružaju veoma komforan osećaj prlikom gaženja, a osećaj je bolji što je debljina laminata veća. Takođe, deblji laminati su otporniji na mehanička oštećenja, temperature i udarce pa se preporučuju i za sve javne objekte, lokale, kafiće, poslovne prostore i sve objekte gde dnevno prolazi veliki broj ljudi.

U slučaju da želite da vam laminat duže traje birajte između nekoliko boljih klasa laminata.

Laminat Mladenovac je pravi izbor, posebno zbog velikog izbora dizajna laminata, koji verno imitira drvo, mermer ili beton. Sa pojavom novih dezena, većina ljudi skoro da ne može da prepozna razliku između klasićnog parketa i laminata, sa tim što je laminat uvek povoljniji od pravog parketa.

Osim osećaja komfora koji pruža, laminat je i veoma lak za održavanje, zbog svoje glatke strukture. Veoma je otporan na mrlje, ali i na prašinu. Za njegovo održavanje je dovoljan usisivač i nakon toga potrebno je da se prebriše krpom i blagim sredstvom za čišćenje.

U slučaju da ste se opredelili za ugradnju laminata, očekujte da se ugradnja uradi za samo jedan dan, što će vam uštedeti vreme, ali i novac.

Danas su značajno unapređena tehnička svojstva laminata, tako da je laminat dosta kvalitetniji, izdržljiviji i lepši nego pre 20 ili 30 godina.

Close Comments

Comments are closed.