Kako da unapredite izgled starog kupatila?

Da li imate staro kupatilo koje izgleda dosadno i neprivlačno? Ne brinite, postoji mnogo načina da unapredite izgled svog kupatila i pretvorite ga u prostor koji će vam doneti zadovoljstvo i opuštanje. U nastavku vam dajemo nekoliko saveta koji će vam pomoć da unapredite izgled starog kupatila. 

Zamenite dotrajale sanitarije

Da biste unapredili izgled starog kupatila, jedan od najefikasnijih načina je zamena dotrajalih sanitarija. Ova jednostavna promena može učiniti čuda za estetiku i funkcionalnost vašeg kupatila. Bez obzira na to da li želite da renovirate celo kupatilo ili samo da unesete neke manje promene, zamena WC šolje, lavaboa i tuš kabine će sigurno doneti svežinu i eleganciju u prostor. Ukoliko vas zanima gde da pronađete dobro snabdeven salon keramike Novi Sad je mesto gde možete naći veliki broj lokala sa kvalitetnim sanitarijama.

Kada je reč o odabiru novih sanitarija, imate širok spektar opcija na raspolaganju. Moderne WC šolje dolaze u različitim stilovima i oblicima, pa možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašem ukusu i enterijeru. Takođe, funkcionalnost je takođe bitan faktor koji treba uzeti u obzir. Danas postoje WC šolje sa ugrađenim sistemima za štednju vode, što može biti odlična opcija za smanjenje potrošnje vode i troškova.

Kada je u pitanju lavabo, takođe imate mnogo mogućnosti. Moderni lavaboi dolaze u različitim oblicima, veličinama i materijalima, pa možete pronaći onaj koji najbolje odgovara prostoru i vašim potrebama. Pored estetike, važno je takođe uzeti u obzir funkcionalnost i praktičnost. 

Tuš kabina je još jedan element koji može biti značajan za unapređenje izgleda starog kupatila. Danas postoje različite vrste tuš kabina, uključujući one sa staklenim zidovima, bez kade ili sa kadom, kao i one sa različitim funkcijama, poput hidromasaže ili kišnog tuša. Izbor tuš kabine zavisi od vaših preferencija i prostornih mogućnosti kupatila.

Promenite boju zidova i zamenite pločice

Kada je u pitanju unapređenje izgleda starog kupatila, promena boje zidova i zamena pločica su dva važna koraka koje možete preduzeti. Ovo je jednostavno, ali efikasno jer može značajno transformisati prostor i doneti mu potpuno novu dimenziju.

Promena boje zidova je jedan od najlakših načina da osvežite izgled kupatila. Izbor prave boje može prostoru doneti novu energiju i vizuelno ga proširiti. Svetle boje su idealne za manja kupatila, jer stvaraju iluziju većeg prostora. Možete razmisliti o pastelnim tonovima plave, zelene ili bež boje, koje će doneti osećaj svežine i opuštenosti. Takođe, možete se odlučiti za neutralne boje poput bele ili sive, koje su uvek elegantne i moderne. Važno je da se boja zidova uskladi sa ostatkom enterijera i da stvori harmoniju u prostoru.

Međutim, ako želite drastičnu promenu i potpuno transformisati izgled starog kupatila, razmislite o zameni pločica na podu i zidovima. Ovo je malo složeniji proces, ali rezultati su vredni truda. Izborom modernih i atraktivnih pločica možete stvoriti potpuno novu atmosferu u prostoru. Danas postoji veliki izbor pločica različitih boja, dezena, tekstura i veličina, tako da možete prilagoditi izbor svojim željama i stilu enterijera. Ako želite da prostor izgleda veći, birajte svetle pločice i postavite ih na pod i zidove. Za dodatnu dozu luksuza, možete se odlučiti za pločice sa sjajnim ili mat finišem, koje će uneti eleganciju u prostor.

Važno je napomenuti da zamena pločica zahteva određenu pripremu i stručnost, pa je najbolje angažovati profesionalce koji će obaviti posao na pravi način. Oni će vam pomoći u odabiru pločica, pružiti vam savete o postavljanju i osigurati da rezultat bude besprekoran.

Dodajte ogledalo i osvetlite prostor 

Ogledala su neizostavan element svakog kupatila, ali nisu samo praktični, već imaju i estetsku ulogu. Ona mogu biti ključni faktor u unapređenju izgleda starog kupatila, pružajući mu svežinu i prostornost. Možete da postavite veće ogledalo iznad lavaboa. Veliko ogledalo će stvoriti iluziju većeg prostora i vizuelno proširiti prostoriju. Osim toga, ogledalo iznad lavaboa je veoma praktično jer vam omogućava da se lako sredite pre izlaska iz kuće.

Ako želite da dodate dodatnu dimenziju svom kupatilu, razmislite o postavljanju više manjih ogledala na zidovima. Možete ih postaviti u simetričnom rasporedu ili eksperimentisati sa različitim oblicima i veličinama. Ova kombinacija ogledala će stvoriti interesantan vizuelni efekat i dodati dozu elegancije i sofisticiranosti vašem kupatilu.

Osim ogledala, osvetljenje je takođe ključni faktor u unapređenju izgleda starog kupatila. Dobra osvetljenost je važna kako biste stvorili prijatnu atmosferu i istakli lepotu prostora. Razmislite o zameni starih sijalica sa svetlijim i energetski efikasnijim LED sijalicama. LED sijalice pružaju jarko i prijatno svetlo, što će vam omogućiti da se bolje vidite i da uživate u svakom trenutku provedenom u kupatilu.

Takođe, razmislite o postavljanju novih svetiljki. Možete dodati zidne svetiljke sa senzorima kako bi se automatski uključilo svetlo kada uđete u kupatilo. Takođe, možete dodati i dodatne svetiljke iznad ogledala kako biste dobili bolje osvetljenje za negu lica, šminkanje ili brijanje.

Iskoristite ove savete i učinite vaše kupatilo jednom od najlepših i najekskluzivniji prostorija u kući. Budite strpljivi i pažljivo preuredite prostor u kupatilu onako kako ste zamislili.

Close Comments

Comments are closed.