Kako izlečiti neplodnost?

U današnje vreme, mnogi bračni parovi ne uspevaju u pokušajima da dobiju dete. Razlozi za takvu situaciju mogu biti mnogobrojni, a često se kao uzrok navodi neplodnost. Do neplodnosti mogu dovesti mnogi faktori, a ono što posebno interesuje sve parove koji planiraju decu jeste kako se rešiti ovakve neprijatne situacije. Iako takav put može biti izuzetno težak i dugotrajan, danas postoje mnogobrojni načini kojima se može vaša plodnost može poboljšati i tako krenuti u put ka začeću. 

Kada dobijete neku od dijagnoza koja se povezuje sa problemima sa plodnošću, pre svega je najvažnije ostati smiren i delovati onako kako doktori nalažu. Ne bi trebalo zanemariti savete koje oni pružaju, te treba pravovremeno uzimati terapiju i truditi se da ispoštujete sve smernice koje ste dobili. Doktor će vam ukoliko je potrebno, prepisati terapiju u zavisnosti od vaše dijagnoze i bolesti. Ipak, postoje neki univerzalni načini kako sebi možete pomoći a koji definitivno mogu uticati na sve one koji imaju problem sa neplodnošću, nezavisno od dijagnoze i terapije.

Ne izlažite se stresu

Opšte je poznato da je stres danas svakodnevni deo našeg života, te da ne postoji osoba koja se u manjoj ili većoj meri ne nervira. Ipak, malo je onih koji su zaista svesni činjenice da stres ozbiljno utiče na stanje i funkciju organizma, uništavajući tako zdrave ćelije koje prirodno postoje u nama. Ovo svakako može da se odnosi i na plodnost, koja je jednim delom ugrožena i konstantnim stresom.

Ono što vas posebno može ometati o tome da svoje bebe dodjete jeste upravo stres, kao i briga o tome šta će se desiti i da li ćete uspeti u ovoj nameri. Zbog toga, potrebno je da svedete stres na minimum i okružite se kako pozitivnim osobama, tako i pozitivnim izvorima energije i sreće. Na taj način ćete i sami biti srećniji i zadovoljniji, te će krenuti i lepe stvari da se dešavaju. 

Promenite način ishrane

Prva stvar na kojoj bi trebalo da poradite jeste promena načina ishrane. To ne znači da treba iz ishrane potpuno da izbacite sve ono što nije zdravo i korisno, već da umereno i adekvatno konzumirate hranu. Ukoliko budete sebe potpuno ograničavali u svemu, javljaće se osećaj gladi te ćete se dodatno kriviti zbog takve situacije. Na neplodnost mogu da utiču PCOS, usporen rad štitne žlezde, insulinska rezistencija i mnoge druge bolesti današnjice, a sve one su manjim ili većim delom uzrokovane prejedanjem, preteranim konzumiranjem slatkiša i nedovoljnom fizičkom aktivnošću. Trudite se da u vašim obrocima preovladava zeleniš, pijte što više vode i konzumirajte domaće voće i povrće. 

Koristite adekvatnu suplementaciju

Složićete se: danas živimo u sve zagađenijem okruženju i hranimo se hranom tretiranom pesticidima i herbicidima. Kako bi obezbedili dovoljan unos zdravih nutritijenata i vitamina  neophodno uzimati prirodnu suplementaciju i tako nadomestiti sve zdrave i potrebne vitamine. Ono što priroda i biljke pružaju čoveku nezamenljivi su deo ishrane svih onih koji se bore sa neplodnošču. Osim njih, ovakva suplementacija se preporučuje svim ženama, bilo da žele da se ostvare kao majke prirodnim putem ili uz pomoć vantelesne oplodnje.

Kada su u pitanju potpuno prirodni i zdravi preparati, sada postoji jedna uspešna formula pomoću koje možete da unesete sve one sastojke koji se preporučuju za plodnost u samo 1 tableti dnevno – BabyLab female tablete za plodnost. Ove tablete za plodnost kod žena mogu značajno poboljšati mogućnost začeća, čak i prirodnim putem. Osim toga, unošenjem ovih tableta imaćete veći broj i bolji kvalitet jajnih ćelija i pomoćiće vam pri zadebljanju endometrijuma a sa druge strane one smiruju upalne procese izazvane PCOS sidnromom i endometriozom i prave prirodni balans vaših hormona tokom celog meseca.

U ovim tabletama nalazi se prava riznica biljaka i vitamina za žensko zdravlje. One sadrže ekstrakte svih biljaka vekovima poznatih kao lekovite biljke uz pomoć kojih su naši preci dobijali bebe. Virak, rastavić, koenzima Q10, cink, vitamin D3 i magnezijum doprineće vašoj plodnosti, i učestvovaće u poboljšanju celokupnog stanja organizma i tako ga pripremiti za trudnoću.

Budite fizički aktivni

Fizička aktivnost treba svima da bude primarna stvar u životu, a ne samo kada dođe do nekog zdravstvenog problema. Potrebno je da osluškujete svoje telo i pratite šta vam ono govori, te u skladu sa tim i trenirate, trčite, šetate ili radite nešto drugo što vam najviše prija. Organizam žene se menja u skladu sa menstrualnim ciklusom, te je potrebno ne forsirati telo onda kada ono ne može da izdrži veliku opterećenost. Ipak, ono što uvek možete da radite jeste šetnja od sat vremena, kao i lagani treninzi kojima ćete se razgibati i istegnuti sve mišiće. 

Iako neplodnost važi za jednu od sve češćih dijagnoza današnjice, ona ne mora da ostane nerešiva stvar. Potrebno je pratiti savete stručnjaka, slušati svoje telo i maksimalno se okrenuti prirodi i prirodnim proizvodima. Ono što će vam dodatno pomoći u ovom procesu jeste maksimalno suzbijanje stresa, širenje pozitivnih misli i vera u što bolji ishod.

Close Comments

Comments are closed.