Kako odabrati pravi bojler

Bojleri su jedni u nizu aparata u kući bez kojih ne bismo mogli zamisliti svakodnevni život. Prilikom njihove kupovine, veliku pažnju treba posvetiti izboru najboljeg mogućeg modela koji će nas služiti. Kako to postići? Premerite gabarit prostora u koji ćete smestiti bojler, ocenite koja je optimalna litraža neophodna za vaše potrebe i istražite razlike između inox i prohromskog kazana. Nakon toga, odlučite se za jedan od modela najpopularnijih brendova na tržištu. 

Ariston bojleri

Italijanski dizajn, energetska efikasnost i savremena tehnologija ovih bojlera svrstavaju ih u sam svetski vrh. Najprodavaniji su u Evropi kao veoma cenjen brend.

Pored protočnih kuhinjskih bojlera koji se montiraju ispod sudopere, veliku pažnju privukli su smart bojleri. Bojleri iz Eco i Evo plus serije poseduju tehnologiju dvostrukog kazana, koji nakon zagrevanja znatno duže čini vodu toplom, čime se ostvaruje ušteda električne energije do 14%. Pored manjih troškova, Ariston bojleri su i veoma praktični. Na njihovoj donjoj strani nalazi se pametni ekran, na kome uvek možete videti koliko tople vode imate na raspolaganju, ali uz kog možete i programirati dalji, automatski ili ručni režim rada.

Ariston bojleri poseduju veliki izbor modela koji će svojom tehnologijom, energetskom efikasnošću, zapreminom i načinom ugradnje zadovoljiti svakog kupca.

Gorenje bojleri

Bojleri ovog brenda proizvedni su primenom vrhunske tehnologije. Moderan dizajn, energetska efikasnost, laka i praktična upotreba, osnovne su karakteristike Gorenje bojlera. Širok izbor modela, zapremine od 5l do 150l, vertikalna, horizontalna ili postavka direktno na pod dodatno su doprineli zastupljenosti ovih bojlera među korisnicima.

Prilikom proizvodnje, velika pažnja posvećena je proizvodnji modela koji će pružiti sigurnost, dugotrajnost, kvalitet i komfor. Pa tako danas svi Gorenje bojleri imaju u sebi zaštitu od pregrevanja kada temperatura prelazi 90⁰. Potom imamo bojlere koji automatski gase grejač, kada u kazanu nema dovoljne količine vode. 

Pored dugotrajnosti, velika pažnja posvećena je i zdravlju. Naime, ukoliko bojler 14 dana radi sa temperaturom ispod 65⁰, automatski se uključuje grejač da podgreje vodu i spreči pojavu bakterije legionele, karakterističnu za pojavu u bojlerima.

Posebno su zanimljivi smart bojleri koji prate korisničke navike, kao što je tuširanje u 06h ujutro, što omogućava da se bojler upali u noćnim satima i ugreje vodu. Optimizacijom ovakvih informacija postiže se veća energetska efikasnost, manji troškovi i daleko komforniji život. 

Metalac bojleri

Poznati domaći brend posuđa oprobao se u proizvodnji bojlera 2006. godine i iz današnjeg ugla možemo reći veoma uspešno. Sa domaćeg tržišta Metalac bojleri proširili su se na evropsko tržište i Rusiju. Program obuhvata veliki izbor kvalitetnih različitih modela po pristupačnoj ceni. U zavisnosti od potrebe, Metalac vam može ponuditi: bojlere male litraže za kuhinju od 5l, 8l i 10l, bojlere srednje litraže od 30l do 120l sa emajliranim i inox kazanom i bojlere velike litraže do 500l sa izmenjivčem toplote. 

Metalac bojleri poznati su po Mg anodi koja produžava vek kazana i dodatno čisti vodu, po dva inox suva grejača koji su smešteni u prohromsku cev, čime su manje izloženi kamencu i manje se kvare, a sa druge strane brže se zagrevaju i brže obezbeđuju toplu vodu. 

Kvalitetom i dugotrajnošću Metalac bojleri pravdaju bezuslovnu garanciju od 5 godina za emajlirane, odnosno 10 godina za inox kazane. 

Termorad bojleri

Domaći brend, nastao 1994. godine u okolini Požege. Godine 2008. zadovoljili su ISO 9001 standarde čime su otvorili vrata ka inostranom tržištu. Odlikuju se širokim izborom modela od visoko i niskomontažnh kuhinjskih sa 5l,10l, 15l zapremine, preko srednjelitražnih od 30l do 120l, do kombinovanih i do 500l. Svi ovi modeli imaju kvalitetne prohromske, emajlirane ili polipropilenske kazane. U zavisnosti od potrebe, Termorad nudi i horizontalne i vertikalne modele. 

Za kupce posebno su interesantni horizontalni bojleri od 80l i 120l sa prohromskim kazanom, ali i bojleri od 50l sa emajliranim kazanom, koji su veoma efikasni, a i lako se uklapaju u sve sredine.

Termorad bojleri su veoma kompaktni, postojani i cenovno pristupačni. Ili kako se to obično kaže, predstavljaju dobar odnos cene i kvaliteta.

Close Comments

Comments are closed.