Kako rešiti problem sporog oticanja vode?

Problem sporog oticanja vode može rešiti samo iskusan vodoinstalater u Nišu. Potrebno je utvrditi uzrok, otkloniti problem oticanja vode i što je najvažnije preduzeti sve mere da do toga više ne dođe.

Kada se suočite s problemom sporog oticanja vode u vašoj kući ili poslovnom prostoru, to može biti neprijatno iskustvo za vas. Međutim, postoji nekoliko uobičajenih razloga za ovaj problem i rešenja koja možete primeniti pre nego što pozovete profesionalnog vodoinstalatera. Možemo proveriti u kojim situacijama će vodoinstalater Niš biti neophodan.

Postoje sjajni saveti kako da pokušate da rešite ovaj problem pre nego što angažuete vodoinstalatera.

Očistite slivnik: 

Najčešći uzrok sporog oticanja vode je nakupljanje prljavštine, dlaka, sapuna i drugih naslaga u odvodnoj cevi. Možete probati sa čišćenjem  odvodne cevi pomoću sajle za čišćenje odvoda ili specijalnog prirodnog ili hemijskog sredstvasredstva za čišćenje odvoda.

Upotrebite vakum gumu: 

Vakum gume mogu biti korisne za izvlačenje sitne prljavštine iz odvoda. Postavite vakum gumu preko odvoda i napravite brze pokrete kako biste stvorili vakum koji će izvući ono što je stvorilo blokadu i zbog čega voda sporo otiče, bz obzira da li se radi o kadi, wc šolji, lavabou.

Probajte hemijska sredstva za čišćenje odvoda: 

Na tržištu postoji mnogo hemijskih sredstava za čišćenje odvoda koja mogu rastvoriti  naslage u vašem dovodu, a samim ti i odgušiti slivnik, zbog čega će voda oticati normalno i neće se zadržavati.

Budite oprezni prilikom upotrebe ovih proizvoda, pažljivo pročitajte uputstva i koristite zaštitne rukavice i naočare.

Zamenite  sifon:

Sifon  je zakrivljeni deo cevi ispod sudopere ili umivaonika, koji sprovodi otpadnu vodu  sprečava da se prljavština i smrad zadržavaju. Ukoliko se   u sifonu nakupi velika količina prljavštine,  to može usporiti protok vode. Očistite sifon i proverite da li voda prolazi normalno, bez zadržavanja.

Ako navedeni saveti ne reše problem sporog oticanja vode, ili ako se problem previše često ponavlja a vi ste iskoristili sva rešenja koja imate, možda je vreme da pozovete profesionalnog vodoinstalatera. 

On poseduje mnogo više iskustva i znanja od vas i može veoma lako, uz pomoć profesionalne opreme detektovati pravi uzrok problema i otpušiti slivnik, što je i glavni uzrok sporog oticanja vode.

Kada se problem sanira, veoma je važno sprečiti da se ova situacija ponovo dogodi, a to ćete postići jedino redovnim održavanjem odvoda i tako što ćete prestati da bacate u odvod ostatke hrane, različita ulja i ostale ostatke koji se ne mogu rastvoriti u vodi.

Close Comments

Comments are closed.