Uživo kamere - Olakšajte život i putovanje

Kada odlučite da odete na odmor na nekoj od dalekih i prelepih lokacija koje se nalaze preko granica naše države nije svejedno da li ćete na graničnim prelazima čekati nekoliko minuta ili nekoliko sati. Nekada kolone vozila, najčešće u vreme godišnjih odmora, mogu biti toliko duge da ćete zbog njih morati više časova stajati u mestu. Naravno da postoji način na koji možete izbeći brojne kolone. On vam omogućava da pregledate stanje na graničnim prelazima, u realnom vremenu. Tako možete odabrati prelaz sa najmanjim zastojom i izabrati baš njega za izlaz iz zemlje. Zbog ovih ali i mnogo drugih razloga uvid u trenutnu situaciju na granici može vam biti od jako velike pomoći. Pratite sve gužve koje mogu uticati na produženje vašeg puta i odaberite onaj prelaz preko kojeg ćete posle samo nekoliko minuta moći da nastavite vaš put.

Kamere na graničnim prelazima

Nakon dugo planiranog odmora nikome nije potreban dodatni stres kao što je veliko čekanje na granicama, koje sa sobom povlači i ostala kašnjenja oko već dogovorenih rokova, kao što je na primer ulazak u smeštaj. Zato se svima koji planiraju putovanje preko zemlje savetuje da pre polaska pogledaju kakvo je stanje na graničnom prelazu preko kojeg planiraju da prođu. Kamere uživo prate situaciju i pružaju mogućnost izbora onog prelaza na kojem ima najmanje vozila. Pomoću njih omogućeno je efikasnije planiranje putovanja i što kraće zadržavanje na ulazu ili izlazu iz naše države. Kako bi se vaše putovanje odvilo u rekordnom i bezbednom vremenskm roku izaberite onaj granični prelaz na kome je zadržavanje najmanje. Video prenos postavljenih kamera pruža vam najaktuelnije informacije na prelazima i to 24h, svakog dana u nedelji. Nemojte dozvoliti da vas neinformisanost na bilo koji način ograniči u vašem putovanju. Pre polaska informišite se i o svim detaljima o deonici puta koju prelazite, kao što su na primer radovi na nekom delu puta preko kojeg ćete preći. Svi zastoji i duga čekanja mogu izazvati stres ili nervozu koja vam svakako nije potrebna.

Takođe, vremenske prilike kao što su preterane vrućine mogu biti naročito naporne, pogotovo ako u vašim kolima prevozite decu ili starije osobe. Možete nekoliko dana pred put pratiti stanje na graničnim prelazima kako biste videli kada se na prelazima najčešće stvaraju gužve. Ovo vam može pomoći da odredite tačno vreme polaska, bolje je poći malo ranije ili kasnije na put i izbeći ih nego biti zaglavljen u ogromnoj koloni vozila.

Izbegnite glavne prepreke na vašem putu

Kamere koje iz minuta u minut umesto vas proveravaju stanje na granicama preko kojih ćete preći pomažu vam da odaberete one najmanje opterećene. Iako se u najvećim sezonama svi kapaciteti ulažu u što brži rad granične kontrole ponekad je nemoguće izboriti se sa gužvama. Uvek treba imati na umu kada ćete moći da očekujete najveće kolone na putevima. To su vikendi, mnogi putnici zbog slobodnih dana uglavnom se odlučuju za putovanja vikendom pa je vrlo moguće da će tada doći do zastoja. Zato ako krenete na vikend putovanje možete očekivati nešto veći zastoj od petka poslepodne do nedelje uveče.

Što se tiče ostalih turista, oni za vreme svog putovanja prema istraživanjima uglavnom biraju početak ili sredinu meseca. Redovno proveravajte stanje na granicama i na osnovu njih zaključite da li vam se vremenski više isplati čekanje na nekim od više ili manje prometnih granica. Iako nije loše proveritii stanje na granicama kad god se uputite preko njih, one ipak najveću korist imaju u toku sezone godišnjih odmora. Tada ogroman broj ljudi užurbano ide ka nekim od omiljenih letovališta u susednim zemljama. Nemojte dozvoliti da vam vreme kraćeg odmora propadne zbog višečasovnog čekanja na granici. Trudite se da što više vremena uštedite upravo za neku od turističih atrakcija do koje ste se uputili. 

Sajt na kome iz minuta u minut možete pratiti aktuelno stanje na svim graničnim prelazima u Srbiji je sajt Uživo kamere. Ukoliko uskoro planirate svoje putovanje ovaj sajt biće vam najbolji saveznik u organizaciji vremena. Možete se informisati o stanju na granici, ali imajte na umu da nije svakog dana ista gužva, zato se ne oslanjajte previše na iskustvo drugih već redovno ulazite na sajt i proveravajte kamere koje vas direktno obaveštavaju o svim promenama koje se dešavaju na putevima. Vaša briga je da bezbedno vozite i sigurno stignete na željenu lokaciju a prepustite da vas informišu kamere, one su pravi svedoci trenutnog dešavanja na grancama.

Close Comments

Comments are closed.