Kome su namenjene vitaminske infuzije?

Vitaminska infuzija je specijalni rastvor sastavljen od različitih vitamina i minerala, najčešće od magnezijum hlorida, kalcijum glukonata, B kompleksa, vitamina C. U Beogradu vitaminsku infuziju možete dobiti u velikom broju privatnih klinika, ali i u kućnim uslovima.

Pre nego što zakažete ili odete na vitaminsku infuziju, trebalo bi da se raspitate kako ona deluje i kome je namenjena.

Ko može koristiti vitaminsku infuziju?

Moglo bi se reći da ne postoje posebni uslovi koje bi trebalo da ispunite, da bi dobili vitaminsku infuziju. Vitaminska infuzija se koristi za jačanje imuniteta, kako kod onih kojima je imunitet narušen, tako i preventivno, kada osetite da ste na izmaku snage.  Ona je idealna za sve one koji se fizički i psihićki mnogo troše, a nakon suviše stresnog perioda i velikih napora, organizam je sklon slabljenu imuniteta, koji je potrebno ojačati ili bustovati.

Moglo bi se reći da u ova moderna vremena, gotovo svi živimo prebrzo i u stanju prevelikog stresa koji telo često nije u stanju da podnese, zbog čega dolazi do bolesti, umora, povreda. 

Postoje određene grupe ljudi kojima je vitaminska infuzija češće potrebna, ali možemo reći da svako od nas može u nekom trenutku da je koristi.

Sportisti i osobe koje su izložene prevelikoj fizičkoj aktivnosti:

Rekreativci i profesionalni sportisti moraju da izdrže mnogo jače fizčke napore, zbog čega moraju da imaju imunitet koji sve to može izdržati. Ipak, čak i kada su odlično pripremljeni, desi se da imunitet oslabi a da se spremnost preceni i zato dolazi do premora i bolesti nakon teških utakmica ili takmičenja Tada je vitaminska infuzija jedan od načina bržeg oporavka, koji su veoma preporučljivi za brže ozdravljenje.

Osobe koje se oporavljaju od bolesti ili jakog stresa:

Postoje osobe koje su više izložene stresu, kako fizičkom, tako i psihičkom. Sve to prati manjak sna, neredovni obroci, previše stresnih situacija, sa kojima pojedinac ponekad ne može da se izbori. Tako da ukoliko pojedinac stalno živi u atmosferi pojačanog stresa, potrebno je da redovno prima vitaminsku infuzija, koja ne deluje samo na zdravlje i imunitet, već i na raspoloženje. Nakon vitaminske infuzije osećaćete se odmornije, poletnije i zdravije.

Osobe koje žele poboljšati izgled kože, kose i opšteg stanja organizma:

Nije tajna, da kada imamo zdrave navike i pravilnu ishranu, tada i naša koža, kosa i nokti jače sijaju.  Zato su vitamini idealan način da vaš ten bude blistaviji, lepši i da se osećate vitalnije i zadovoljnije u svojoj koži.

Close Comments

Comments are closed.