Mišići Lica Elektrostimulisani Mioliftom

Gotovo da nema osobe, naročito među pripadnicama lepšeg pola, koja u nekom trenutku života nije sa setom poželele da joj koža lica ponovo bude jedra i zategnuta kakva je bila u ranoj mladosti. Godine, briga, stil života, genetika, odsustvo redovne nege i ekspresivna mimika vremenom dovode do pojave tragova na našem licu u vidu bora i opalog tonusa čemu se baš niko ne raduje. 

Tačno je, postoje estetski zahvati koji nam danas omogućavaju da te tragove nepovratno izbrišemo, ali tu je i dalje reč o invazivnim procedurama kojima nije svako spreman da se podvrgne. S toga je novina u svetu kozmetologije u vidu miolift tretmana donela novi talas oduševljenja, budući da je reč o jedinom nehiruškom poduhvatu koji ima efekte liftinga lica, i koji ima moć da našem odrazu u ogledalu vrati nekadašnju svežinu.

Šta je miolift?

Miolift je tretman elektrostimulacije mišića lica i sasvim je neinvazivan i bezbolan. Zapravo, reč je o jedinoj metodi koja uspešno deluje na mišiće lica, podstičući njihovo ponovno aktivno kontrahovanje što rezultira podizanjem tonusa. Uz to, miolift niskofrekventnom strujom deluje i na samu kožu lica dovodeći do stvaranje kolagena u dubljim slojevima epidermisa, kao i do aktivacije elastičnih vlakana.

Tokom primene miolift tretmana osetićete samo lagani dodir elektroda, a oni izuzetno osetljivi na bol, sa niskom stopom tolerancije mogu imati utisak blagog peckanja. Struja koja se ispušta tokom miolifta je ispod praga nadražaja nervnih struktura. Još važnije od toga, ovaj tretman ne dovodi do jakih kontakcija mišića niti do oštećenja vlakana, pa možete biti mirni i sigurni da ne postoje neželjeni efekti. Tretman miolifta podmladiće umornu i opuštenu kožu lica u zadivljujućoj meri, a sve to u sasvim sigurno bezbednoj formi imajući u vidu činjenicu da je miolift odobren od strane FDA.

Efekti miolifta

Uticaj mikrostruje dovodi do smanjenja i ublažavanja postojećih bora, usporava nastanak novih, i najvažnije od svega podiže tonus mišića koji prirodno vremenom opada. Pun efekat zatezanja i liftinga dobija se i zahvaljujući limfnoj drenaži koja je sastavni deo tretmana miolift. Sam tretman je baziran na pet faza stimulacije te obuhvata, pored pomenute limfne drenaže, i aktivaciju elastina i kolagena, stimulaciju mišića koji vremenom postepeno atrofiraju, kao i podsticaj krvotoka u ovoj regiji.

Koža nakon serije tretmana, a preporučuje se šest do deset ponavljanja u zavisnosti od stanja i tipa epiderma, postaje elastičnija, sitni ožiljci i blage bore sasvim nestaju, a one dugogodišnje i najistaknutije znatno se ublažavaju. Miolift podstiče mikrocirkulaciju čitavog lica, neporecivo podiže tonus, i ublažava vidljivost podočnjaka. Istina je da tretman miolifta usporava proces starenja i sa našeg lica lako briše bar nekoliko godina života koje sada sa novom mudrošću i obnovljenim samopouzdanjem možemo ponovo proživeti.

Mišići lica

Zvuči neverovatno, ali naše lice se sastoji od gotovo 60 različitih mišića, a proces žvakanja jedina je aktivnost koja ih može podstaći na kontrahovanje, i to tek 10% od ukupnog broja mišića lica. Preostali mišići zato postepeno bivaju sve tanji i slabiji, da bi tokom godina došli do stanja atrofije usled neaktivnosti. To je razlog koji leži iza našeg opalog tonusa.

Čini se da ma šta radili i koliko god se negovali tom procesu apsolutno nismo mogli stati na put. Sve do nedavno, do pojave miolift elektrostimulacije lica. Ovim tretmanom zapravo utiče se na 30-ak mišića lica i vrata pri čemu se svaki od njih pojedinačno obrađuje. Mikrostruja ima sposobnost da prenese elektroimpulse do središnjeg dela mišića što omogućava njihovu maksimalnu ponovnu aktivaciju te se kao efekat javlja obnovljen i podignut tonus.

Tretman miolifta i preporuke

Tretman miolifta u salonu lepote Sože beauty odvija se uz pomoć aparata najnovije generacije, traje oko 60 minuta i sasvim je prijatan. Čitav proces obuhvata postupak umivanja, piling, samu elektrostimulaciju, nanošenje ampule, lifting maske, kao i antirid te hidrataciju završnom kremom, a vrši ga obučeno i stručno lice.

Savet profesionalnih kozmetologa je da se miolift radi na očišćenoj koži lica, a preporuka je da se najpre uradi higijenski tretman kako bi se postigao pun efekat. Zatvorene pore i izumrle ćelije kože koje se skupljaju na površini našeg lica sprečiće potpuni prodor kozmetičkih preparata koji prate tretman i ublažiti dejstvo mikrostruje.

Uobičajeno je da se počne sa miolift tretmanima kada znaci starenja postanu jasno vidljivi na našem licu, ali ovaj vid elektrostimulacije može se vršiti i preventivno, na mladoj koži lica, kako bi se proces starenja usporio. Sami efekti liftinga biće prisutni i uočljivi šest do deset meseci nakon serije miolifta, u zavisnosti od tipa kože i kvaliteta nege koja se praktikuje u međuvremenu.

Miolift lica – iskustva

Većina zainteresovanih za tretman miolifta interesuje može li se ovim putem zaista usporiti proces starenja i koliko je tretman efektivan po pitanju podizanja tonusa mišića. Prema iskustvima onih najhrabrijih koji su se upustili u ovu avanturu čim se miolift pojavio na tržištu kao novina u ponudama kozmetičkih salona rezultati su impresivni.

Ukoliko imate na umu da se nakon serije ovih tretmana procenat stvaranja proteina povećava za gotovo 50%, a kolagena za 15% jasno je da rezultati moraju biti vidljivi na vašem licu. Istina je da se efekti mogu primetiti već nakon prvog izlaganja eketroimpulsima, ali do pune jedrine lica dolazi se nakon više uzastopnih tretmana.

Ono pak što je za veliki broj ljudi od izuzetnog značaja je činjenica da se radi o postupku koji je sasvim bezbolan, budući da mnogi imaju nizak prag bola i da nisu radi da se izlažu tretmanima koji nisu u potpunosti prijatni, te da ne postoje nikakvi neželjeni efekti nakon istih.

A kada je reč o rezultatima miolifta, čini se da su najzadovoljnije dame koje imaju između 35 i 45 godina starosti, s obzirom na to da je kod njih u ovom razdoblju najuočljiviji opali tonus i da je najosetnija razlika u kvalitetu kože u odnosu na raniji period njihovog žitova. Takođe, pojedinci koji se odluče za miolift radi prevencije starenja imaju samo reči hvale, dok se kod najstarije populacije mogu čuti podeljena mišljenja. 

Jedno je sigurno, magični napitak za večnu lepotu i mladost ne postoji. Nema te čarolije koja će sprečiti godine da teku i da se u nekom momentu ne ocrtaju na našem licu. Ali miolift je tu da nam omogući da ponovo zavolimo ono što svakoga dana vidimo u ogledalu, da na momenat zaboravimo na broj svećica na poslednjoj rođendanskoj tori, i da sa osmehom na licu, dostojanstveno dočekamo proslavu svakog narednog.

Close Comments

Comments are closed.