Kako vam mobilni vulkanizer može spasiti dan?

Nikad nije prijatno kada vam se guma na automobilu ili kamionu probuši.  Možda je kriv oštar komad metala, koji je probušio gumu i ostavio vas potpuno nemoćnim na putu Ili ste možda otkrili da je guma oštećena, pre nego što ste ostali bez nje.

Šta da radite ako vam na putu pukne guma?

Ipak, ne morate očajavati, postoji rešenje i za taj problem, Određeni vulkanizerski servisi rade intervencije na terenu. Sve što je potrebno jeste da ih pronađete ili pozovete. Uvek birajte one koji su u vašoj blizini, kako bi vas sama intervencija manje koštala ali i kako bi manje čekali na samu intervenciju. Ukoliko niste sigurni gde možete pronači vulkanizerski servis koji ima uslugu popravke na terenu, idite na Gugl i ukucajte fraze kao što su Mobilni vulkanizer Beograd”, na njihovom sajtu postoji spisak usluga, a oni koji rade terenske intervencije će jasno to istaći. kada ih pozovete objasnite im u čemu je problem i gde se tačno nalazite.

Ne brinite ekipa će brzo stiči na teren, napumpati ili zameniti gumu, tako da možete odmah nastaviti svoj put. Takođe, možete izabrati opciju polovnih guma, ukoliko nemate trenutno dovoljno novca za nove i tako sačuvati svoje finansije.

Popravke na terenu

Popravke na licu mesta rešavaju manja oštećenja pneumatika koja ne uključuju neke kompleksnije popravke. Primer za popravku gume na terenu je posekotina na bočnim zidovima.  Tokom popravke na terenu, vulkanizer će obaviti sve vrste popravki, od balansiranje guma, do krpljenja ili zamene guma. Ukoliko je problem malo složeniji, on će insistirati da odete u servis, zbog korišćenja opreme koja se u tom trenutku nalazi u servisu.

Ukoliko imate oštećenu gumu, vaš prvi korak je da kontaktirate vulkanizera, koji će proceniti da li može da popravi vašu gumu. Iako može da popravi neke od ogrebotina koje veoma loše izgledaju, nije svaka guma za poravku.

U zavsinosti od količine novca koju možete da izdvojite iazberite polovnu ili korišćenu gumu, ako će vam to rešiti problem. Vulkanizer koji ima gume u ponudi, je testirao sve gume i nove i polovne i garantuje da se ona može koristiti bezbedno.

 Guma se ne može popravti u sledećim situacijama:

Ima prorez duži od 7 cm. Kada kontaktirate vulkanizera, od pomoći će biti da slikate gumu i pošaljete mu. Slika će dati puno više informacija ako ne umete da objasnite u čemu je tačno problem.

Ako vulkanizer utvrdi da vulkanizerske usluge nisu od pomoći ne mogu spasiti vašu gumu, možete nabaviti i polovnu gumu, kao trenutno rešenje. Svaka vulkanizerska radnja već u asortimanu poseduje polovne i nove gume, koje imaju određene nedostatke koji ne utiču na samu vožnju.

Važno je i da gume budu dobro izbalansirane, ako utvrdite da je pritisak u njima pao, stannite na obližnju stanicu i izmerite pritisak u gumama. Morate ih izbalansirati, tako da one jednako nose celu težinu automobila. Vozila koja nemaju jednake gume, mogu se veoma brzo pokvariti, jer težina nije jednako raspoređena, pa jedna deo automobila trpi veći pritisak, što može dovesti do kvarova.

Šta sve može mobilni vullkanizer?

Zamena guma i vulkanizer na terenu, veoma je korisna opcija, posebno kada su vremenski uslovi jako loši, npr. u snežnim uslovima ili uslovima jake kiše, sve što vam je potrebno da neko dođe do vas i da vam pomogne. Zamena guma, krpljenje i popravka moguća je i na terenu. zato uvek pri ruci ili u telefonu držite broj od mobilnog vulkanizera za svaki slučaj. To je veoma korisno i spasiće vam ne samo dan, već i život ali i automobil, koji se može ozbiljno oštetiti, ako rešite da nastavite put sa probušenom ili izduvanom gumom, što se nikako ne preporučuje, jel može izazvati jako neprijatne posledice po vaš automobil i po bezbednost u saobraćaju. 

Nemojte rizikovati, na kraju ćete dati više novca za popravku automobila, a i sa takvim vozilom, možete izazvati udes i napraviti još veću štetu. 

Mobilni vulkanizer može za samo pola sata oči do vas i rešiti problem za isto toliko vremena. Zato ne čekajte i ne dvoumite se i uvek budite spremni na moguće probleme sa vozilom, koji se najviše dešavaju, baš onda kada ne bi trebalo. U današnje vreme ova usluga je uobičajena, i veliki broj ekipa se nalazi na terenu spreman da vam pomogne u nevolji.

Close Comments

Comments are closed.