Nameštaj i dekoracije za koje niste znali da su potrebni vašoj dnevnoj sobi

Svesni smo činjenice da postoji nameštaj za dnevnu sobu bez kog ona ne može da zamisli. Tu podrazumevamo osnovne stvari, od dvoseda ili ugaone garniture, preko klub stolova, pa sve do police za TV. Možda neka dodatna fotelja, i to bi bilo to. Sastavili smo voma jednostavnu, ali funkcionalnu prostoriju. Međutim, šta ako želite da svoj dom učinite posebnim, i u njega unesete dodatni život? Ne radi se samo o pukim dekoracijama na koje ćete potrošiti novac, već o elementima koji će ulepšati i olakšati svaki vaš dan. Stoga ćemo se baviti svim dodatnim nameštajem i dekoracijama za dnevnu sobu za koje možda do sada niste ni znali da vam trebaju.

Lampe

Počnimo od onoga što je zaista korisno, usudićemo se da kažemo i neophodno svakoj dnevnoj sobi, pa i šire. Velika plafonska svetla sa lusterima su korisna, ali nekada previše veštačkog svetla može ubiti rapsoloženje i atmosferu. Zbog toga je veoma bitno da, kako u dnevnom boravku, tako i u drugim prostorijama, imate lampe. Bilo da su one stone ili podne, imaćete koristi od njih. Ukoliko želite da odmorite oči, a ne biste da sedite u mraku, jednostavno možete ugasiti veliko svetlo, i uključiti neku od lampi. Pored toga što će učiniti da se vaše oči odmore, napraviće lepšu atmosferu koja pogoduje večeri. Što se tiče estetske strane, suvišno je govoriti o tome koliko lampe ulepšavaju prostor u kom se nalaze. Soba će izgledati mnogo elegantnije i potpunije ukoliko u nju dodate makar jednu ili dve lampe. 

Ležaljke

Često je, pored standardnog dvoseda koji imate u dnevnoj sobi, potrebno dodait još neki komad nameštaja na kom ćete moći da sednete i opustite se. Naravno, možete kupiti i tabure, međuttim, složićete se da su ležaljke mnogo praktičnije, jer na njih možete i leći i opustiti čitavo telo. Za one koji više vole dinamiku, možete se odlučiti i za kupovinu ljuljaški. Ležaljke su elegantnija i umerena opcija, ali ukoliko želite da svom stanu dodate mladalačkog duha, onda bi svakako trebalo da razmislite o kupovini ljuljaške. Svakako ne želite da vam soba bude prepunjena nameštajem, pa je možda bolje da odaberete jedan od ova dva komada nameštaja, kako biste upoputnili izgled svog doma.

Stočići

Spomenuli smo već na početku da je klub sto nameštaj koji nikako ne smete da izostavite prilikom osnovnog opremanja dnevne sobe. Međutim, šta je sa svim onim malim stolovima koji bi trebalo da vam se nađu nadohvat ruke u svakom trenutku. Bilo da sedite na ugaonoj garnituri, ili se izležavate na gorepomenutoj ležaljci, biće vam potreban stočić na koji lako možete odložiti šoljicu kafe, daljinski upravljač ili knjigu. Dodatno, ovakvi stočići biće vam neophodni ukoliko u svoj dom unesete stone lampe, pa se tako više komada nameštaja međusobno upotpunjuje. Imate slobodu da ovakve stočiće u prostoriji postavite gde god vam je zgodno, i gde će vam biti potrebna brza podrška. Kada je upitanju kupovina ovakvog, i sličnog nameštaja, preporuka je da se uvek okrenete lokalnim proizvođačima i manjim trgovinama. Na taj način podržaćete mala preduzeća, a vi ćete u svojoj sobi imati redak i sttilizovan komad nameštaja. U radnjama kao što je Majstorskooko, možete pronaći različite tipove nameštaja koji će se uklopiti u sve prostorije u vašoj kući.

Biljke

Možda i jedan od najboljih načina da u svoj dom unesete život i svetlosti jeste kupovinom biljaka. Ukoliko se osećate dovoljno hrabro da se prvi put okušate u gajenju biljaka, samo napred! Za početak možete uzeti biljke koje su jednostavne za održavanje, a kasnije, kada steknete veštine održavanja biljaka, kupiti i one malo zahtevnije. Pored toga što su izrazito lepe i mogu osvežiti vaš prostor, one su i veoma korisne. Kao veliki proizvođači kiseonika, biljke će se pobrinuti za to da vaša dnevna soba uvek bude sveža. U okviru ponude se nalaze i saksije za cveće, pa možete napraciti savršen aranžman.

Slike

Poznato je da umetnost pozitivno uitče na ljudsko raspoloženje. Pa zašto onda, umesto odlaska u muzej, ne biste uživali u umetnosti u vašem domu. Slika je mnogo i sve su one različitte tematike. Stoga imate veliku slobodu da nađete upravo ono što vašoj ličnosti najviše odgovara. Za nekoga to mogu biti reprodukcije poznatih renesansnih slikara, dok drugi lepotu vide u filmskim i muzičkim posterima. Nekada će samo jedna slika biti dovoljna da ulepša prostor u kom boravite, pa ttako imajte meru, dobro proračunajte, i u svoju dnevnu sobu unesite upravo onoliko slika koliko je potrebno – ni više, ni manje.

Ideje su tu, na vama je sada da istražite sve opcije i dezene kako biste ih savršeno uklopili u svoju dnevnu sobu.

Close Comments

Comments are closed.