Odmor ili avantura: koje je vaše sledeće putovanje?

Beskrajno je mnogo razloga zašto smatramo da putovanja oplemenjuju ljudsku dušu. Na putovanjima proživljavamo predivne momente koje prepričavamo decenijama koje dolaze. Kreiramo sećanja i učimo najpre o sebi, kroz emocije i misli koje nam bude nepoznati predeli, kulture i ljudi. Učeći o sebi i drugima proširujemo vidike, resetujemo se iz monotonije svakodnevice i imamo priliku da se ponovo fokusiramo na ono što nam je zaista važno.

Putovanja uzbuđuju i inspirišu, podmlađuju i prizemljuju, obrazuju i izazivaju, a pre svega treba da probude u nama glad za usvajanjem novih znanja kroz upoznavanje novih svetova.

Putovanja nas izvlače iz naših zona udobnosti i inspirišu nas da vidimo, istražimo i probamo nove stvari. Stalno nas izazivaju, ne samo da se prilagodimo i istražujemo novo okruženje, već i da se bavimo različitim ljudima, da prihvatimo avanture koje dolaze i da podelimo nova i značajna iskustva sa prijateljima i voljenim osobama. Turisticke agencije Novi Sad vode vas na putovanja ove jeseni, a pitanje je šta je vaš prioritet ove sezone – odmor ili avantura? U bogatoj ponudi ćete pronaći niz opcija za obe varijante. Hajde da ih pregledamo!

Putovanja za dan primirja – kratkotrajni predah od realnosti

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se 11. Novembra, a srećnom koincidencijom, taj datum ove godine “pada” u petak, što vam pruža mogućnost da organizujete produženi vikend – mali beg od svakodnevice. Putovanja u Srbiji i inostranstvu, koja je za vas pripremila turisticka agencija Lider travel su kratkotrajna, ali ipak dovoljno duga da upoznate svaku od lokacija i njihove najpoznatije atrakcije. 

Ako želite da izađete iz zemlje, ali da se ipak osećate kao kod svoje kuće, predlažemo vam putovanja u Istanbul ili Sarajevo. Orijentalni duh i meraklijska atmosfera, poznate građevine koje svedoče o bogatoj kulturno-istorijskoj prošlosti, ukusna hrana i dobra zabava, oduševiće sve turiste. Zaplovite Dunavom dok obilazite Budimpeštu, upoznajte istočni Salzburg – kako od milja zovu Ljubljanu, prošetajte makedonskim biserom Ohridom… Ponuda je više nego bogata – toliko da ćete imati problem da odlučite na koju destinaciju da se zaputite.

Doček Nove 2023. godine

Oktobar je, što znači da je doček Nove godine iza ugla. Ako biste ove godine nešto drugačije od trgova, kućnih žurki i poznatih kafića, turisticke agencije su za vas organizovale putovanja u najlepše gradove Evrope, poznate po odličnoj zabavi uoči novogodišnje noći. 

Istanbul, Budimpešta, Prag, Atina, Beč, Sarajevo, Krakov ili Milano? Izbor je na vama. Očekuju vas veličanstveni vatrometi u ponoć, ulične zabave, organizovane proslave na gradskim trgovima, svečane večere u hotelima, predstave i koncerti, lude žurke u klubovima i pabovima. Ne razmišljajte predugo jer brojni lokali u Evropi ulaznice za novogodišnje zabave rasprodaju do prve polovine decembra. Čim odlučite kuda biste rezervišite svoje mesto na vreme!

Upoznavanje evropskih gradova

Teško je reći koja je evropska prestonica najlepša, kad svaka od njih ima dugu i bogatu istoriju, koja je rezultirala fascinantnom kulturom, umetnošću, arhitekturom i brojnim drugim karakteristikama koje ove gradove čine obožavanim i posećivanim od strane miliona turista svake godine. Turističke agencije su i ovog puta briljirale – pripremile su obilaske koje prosto morate doživeti.

Ohrid, Istanbul, Prag, Kapadokija i Ankara, San Marino, Kolmar sa posetom Cirihu, Ljubljana, Budimpešta, Trebinje, Sarajevo, Beč, Milano, dvorci Transilvanije, regija severne Italije, Toskana, Lisabon, Tenerife, Amsterdam, Andaluzija, Pariz, Minhen… i to nije sve. Putovanja uključuju i fakultativne obilaske najpoznatijih atrakcija koje se nalaze u blizini nabrojanih gradova. Očekuje vas avantura koje ćete se rado prisećati u godinama koje dolaze.

Letovanje u Egiptu

Egipat je idealna destinacija za posetiti, osetiti i doživeti tokom cele godine, a ako želite i da se kupate (a kad ste već na jednom od najlepših mora sveta, zašto ne biste) idealno je razdoblje od početka aprila do kraja novembra. U Egiptu vas očekuje zbilja raznolika ponuda i ponešto za svačiji ukus – od avanture do mirnog i relaksirajućeg odmora.

Crveno more koje zapljuskuje obale Egipta poznato je po neverovatnom podmorskom svetu i raj je za ronioce, koji se iz svih krajeva sveta zapućuju na koralni greben. Jata šarenih egzotičnih riba, delfini, foke, zaštićene vrste, kristalno čista azurna voda kroz koju je vidljivost savršena, oduševiće sve zaljubljenike u ovaj sport. Peščane plaže idealne i za lenčarenje i za sportove, luksuzni rizorti, orijentalni sukovi (pijace), moderne marine, pustinja koja je poseban izazov za osvajanje, a iz koje se tokom noći pruža čudesan pogled na zvezdano nebo… Egipat ima sve.

Teško je doneti odluku kada je pred vas stavljen ovako raskošan izbor, zar ne? Sigurni smo da nećete pogrešiti za koju god destinaciju da se odlučite. Spakujte kofer i otisnite se u upoznavanje novih svetova koji čekaju da ih otkrijete. Srećan put!

Close Comments

Comments are closed.