Odmor na rekama u Srbiji

Reke Srbije su naša najveća prirodna bogatstva. U nedostatku mora u Srbiji, reke dobijaju značajnu turističku ulogu i sve više se razvijaju i pripremaju da ugoste mnogobrojne turiste. One predstavljaju srž života, pružaju nam plodnu zemlju i kraj njihovih divnih obala izgradili su se neki od najboljih gradova u Srbiji. Reč je o mestima koja će vam pružiti sve što vam treba za savršen odmor i u kojima ćete sigurno uživati sasvim.

Šabac- divan grad na reci Savi

Reka Sava jedna je od naših najlepših reka. Nekada davno ovo je bila jedna od najznačajnijih reka u bivšoj Jugoslaviji. Tok ove divne reke kreće se od Slovenije, preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine pa sve do naše Srbije, do čuvene tačke na kojoj se reka Sava uliva u beskrajno plavi Dunav. Sava je i neraskidiva spona između tri veoma značajna grada: Beograda, Ljubljane i Zagreba. Ipak, još jedan jednako lep i značajan grad nalazi se na njenim obalama, a to je grad Šabac.

Grad duge istorije i prelepe tvrđave

Na samoj obali prelepe reke Save, nalazi se tvrđava Stari grad, nekadašnji svedok presudnih bitaka, a danas omiljena turistička atrakcija za sve one koji reše da posete ovaj simpatičan gradić pored koga protiče reka Sava. Na desnoj obali reke, nalazi se Šabačka tvrđava, početna tačka od koje se kasnije razvio grad Šabac. Arhitektura tvrđave ostala je veoma zanimljiva i današnjem dobu, mada je veliki deo nje uništen. Tvrđava ima veoma specifičnu i zanimljivu osnovu četvorougla. Ova reka je najvažnija za hidrografiju grada Šapca, kao i za njegov dalji napredak i razvoj.

Odmor u Šapcu, što da ne?

Kako bi ste proveli dobar odmor u ovom gradu, onda vam je za to neophodan komforan, proveren i siguran smeštaj koji će ispuniti sva vaša očekivanja. Stan na dan Šabac je jedan od najpopularnijih vidova smeštaja u ovom gradu kraj reke Save. Ovde ćete pronaći najveću i najbolju ponudu smeštajnih jedinica različite strukture i cena. Smeštaj u ovom gradu je velikom većinom pristupačnih cena, a rezervacije su brze i sigurne. Sve je na samo jedan klik od vas, tako da je na vama da izaberete ono što vam najviše odgovara. Sigurni smo da nećete biti razočarani.

Drinska bajka pored Loznice

Kada su se Tara i Piva spojile kod Šćepan Polja stvorile su jednu od najlepših i najnemilosrdnijih reka naše zemlje, stvorile su predivnu, neukrotivu i nestvarno snažnu reku Drinu koja, neustrašiva i brza, vešto vijuga kroz šumovite i brdovite predele zapada Srbije. Drina je reka koja se po mnogo čemu izdvaja od ostalih reka i kao takva vam pruža neka od najboljih mesta za odmor. Priroda kroz koju protiče ova reka stvara neke od zadivljujućih pejzaža i kao stvorena su za sve istinske ljubitelje netaknute i bujne prirode. Jedan od gradova koji vam može pružiti takvu vrstu odmora je, svakako, Loznica.

Kao što vidite, Drina i Loznica su pravi izbor za odmor za sve one koji vole aktivan odmor kraj vode i pravu prirodu. Aktivnosti je bezbroj, a kako bi ste mogli da u njima uživate na pravi način, neophodno je da rezervišete na vreme komforan i siguran smeštaj. U Loznici ćete upravo to i pronaći.

Odmor u Loznici- relaksacija kraj Drine

Kulturni i turistički centar Podrinja je grad Loznica. Mesto koje je poznato po značajnom manastiru Tronoša i obližnjem seocetu Tršić, mestu rođenja čuvenog i velikog Vuka Karadžića. Drina nudi svim gostima mnoštvo zanimljivih dešavanja, atrakcija i manifetacija. Kako bi ste mogli da prisustvujete njima, naša preporuka je da rezervišete odličan i proveren stan na dan Loznica. Verujemo da ćete biti veoma zadovoljni ponudom različitih vrsta smeštajnih jedinica, kao i njihovim povoljnim i pristupačnim cenama. Drina je jedinstveno mesto u Srbiji na kojem se možete oprobati u brojnim interesantnim sportovima na vodi, poput:

  • Raftinga
  • Vožnje kajakom
  • Splavarenja
  • Veslanja na dasci

Kladovo- grad na obali Dunava

Kladovo je divni grad jugoistočne Srbije koji je ušuškan na samoj obali reke Dunav. Pored divnog, plavog Dunava, Kladovo se ponosi i sa dva jezera koja poseduju prirodne izvore i lepo uređenu marinu. Kladovo je jedno prelepo mesto koje je, gotovo sa svih strana, okruženo sa vinogradima i fantastičnim panoramama. Šta više poželeti za odmor, zar ne?

Odmor u Kladovu je uvek dobra ideja

Ono što Kladovo čini savršenom destinacijom za pravi, letnji odmor jeste uređena i dobro održavana plaža na obali Dunava. Ovo može biti savršena zamena za more za sve one koji nisu u mogučnosti da svoj letnji odmor provedu van granica naše zemlje. Plaža je prostrana, a voda divna, čista i savršena za kupanje. Plaža je duga ceo jedan kilometar, a na njenoj obali se nalazi niz simpatičnih suncobrana od slame koji će vam pružiti potreban hlad i odmor. Još jedna prednost ove plaže je što je sasvim peščana, tako da je idealna i za porodice sa malom decom. Hotelski bar sa osvežavajućim pićima nalazi se odmah pored plaže, tako da su svi uslovi sa savršen letnji odmor i beg od vrućina sasvim ispunjeni. Jedino što vam je preostalo jeste da pronađete i rezervišete odličan Kladovo smeštaj. Dobar smeštaj dodatno će da ulepša i oplemeni vaš odmor, tako da ćete upravo kraj Dunava kod Kladova obezbediti sebi prelep, letnji odmor.

Nadamo se da su vam ovi predlozi bili od koristi i da ste svesni koliko potencijala i lepota reke naše zemlje mogu da nam pruže. Naše reke su zaista dragocni dragulji koje moramo negovati i čuvati. Pored toga što nam nesebično pružaju prelepa mesta za odmor, reke Srbije su od velikog značaja za prirodu naše zemlje, kao i za njen napredak i razvoj.

Close Comments

Comments are closed.