Kako zahvaljujući otkupu mobilnog telefona uvek imati aktuelan model?

Ukoliko ste ljubitelj mobilnih telefona i gedžeta, onda verovatno želite najnoviji model koji se pojavi na tržištu. Sigurno ste i vlasnik na desetine mobilnih telefona,a vaš hobi je istraživanje novih opcija i mogućnosti koje pružaju novi sistemi i aplikacije.

Većina ljubitelja mobilnih telefona ima taj problem da im postojeći model brzo dosadi i uvek žele nešto još novije i zanimljivije, bolju kameru, veću rezoluciju, više aplikacija, bolju memoriju ili jaču bateriju na telefonu. Mnogo njih voli samo određene brendove, a prati novosti na tom polju, a većina njih prati sve nove modele koji izlaze na tržište.

Otkup mobilnih telefona omiljeni hobi svih ljubitelja novih modela telefona

Svi znamo da kada se novi telefon pojavi na tržištu, da mu je cena veoma visoka, ona se smanjuje, kako vreme prolazi, a situacija na tržištu se menja. Kada novi model nakon nekoliko meseci izgubi na interesovanju, jer ga već poseduje nekoliko hiljada korisnika, njegova cena opada, jer dolaze novi modeli i bolje verzije istog ili sličnog modela. Oni koji se bave otkupom mobilnih telefona i rade prodaju mobilnih telefona, dobro su upoznati sa situacijom na tržištu, pa vam mogu dati puno dobrih saveta.

Naše glavno pitanje je kako da trgujete mobilnim telefonima i sa onim što već imate zaradite i lakše dođete do najnovijeg modela telefona. Većina servisa i prodavnica telefona i tehničke opreme, nude veliki broj usluga i pogodnosti za kupce. Jedna od njih je i otkup mobilnih telefona, čime se bavi veliki broj servisa i prodavnica mobilne opreme.

Otkup mobilnih telefona kao način da dođete do željenog modela telefona

Ukoliko izaberete servis koji se bavi otkupom mobilnih telefona, to je sjajna opcija za vas, ukoliko u svojoj kolekciji već imate starije modele, koji su još uvek ispravni i pogodni za upotrebu, a nisu vam više interesantni, jer volite da menjate mobilne telefone, možete im ponuditi za otkupnu cenu. Na taj način možete dosta zaraditi i prikupiti novac za novi željeni model. Cena otkupa zavisi od ispravnosti telefona, godine proizvodnje, modela, potražnje i slično. Određeni servisi se bave otkupom novijih modela, dok su neki specijalizovani za otkup svih telefona, pa i onih koji su bili aktuelni pre dvedeset godina.

Sam iznos koji ćete dobiti za svoj telefon, kao što smo rekli zavisi od modela i ispravnosti, od toga da li je telefon ošetećen, vidno izgreban, da li ima ceo ekran, da li je funkcionalan, a najviše zavisi od godine proizvodnje. Što više modela imate, to ćete više zaraditi. Cene se kreću od nekoliko evra do nekoliko stotina evra u zavisnosti od modela, ispravnosti, godine proizvodnje. Kada prodate sve svoje straije modele, možete sakupiti novac ili deo novca za svoj omiljeni novi model. 

Otkup mobilnih telefona – staro za novo

Servisi za mobilne telefone, koji se bave prodajom, servisiranjem i otkupom mobilnih telefona, mogu odlično da zarade, na kupovini vaših starih telefona. Oni ih kupe za manju cenu, poprave ih i srede, a zatim prodaju po većoj ceni. Na taj način možete i vi zaraditi. Određeni servisi imaju i opciju kupovine staro za novo, odnosno donošenjem starog modela, gde je potrebno da doplatite određeni iznos i kupite željeni model telefona. Ukoliko imate dva, tri ili više modela koji su u odličnom stanju, a više vam nisu potrebni, to je idealna prilika, da za malo novca kupite najnoviji model mobilnog telefona.

Isti princip možete primeniti i svaki naredni put, kada vam postojeći model dosadi i želite novi. Sigurni smo da pratite stanje na tržištu i da poznajete cene i opcije koje nude novi modeli. Ukoliko i sami znate nešto o telefonima, umete da popravite osnovne stvari, to je dodatni plus, možete se i sami baviti otkupom i tako stalno pratiti tržište i nabavljati nove modele. Još jedna opcija su telefoni na ugovor, koje nude mobilni operateri. Za relativno malo novca i plaćanje u mesečnim ratama možete dobiti model koji želite u odabranom paketu usluga i potpisati ugovor. Nakon isteka Ugovora telefon ostaje vama i možete ga dalje koristiti i prodavati kako budete želeli.  Korisno je i da dobro poznajete sve okolne prodavnice i servise mobilnih telefona, koji vas mogu posavetovati davati vam informacije, tako da uvek sve novosti saznate prvi, to je značajna prednost, kako za vaše potencijalne kupce ali i za vas lično.

Close Comments

Comments are closed.