Kako se otarasiti komaraca pomoću plise komarnika?

Plise komarnici su najmodernije rešenje kada je zaštita od komaraca u enterijeru u pitanju. Idealni su kako za balkonska vrata tako i za sve one koji imaju zastakljene terase, ili terasna vrata. Život u letnjim mesecima je zabavan i uzbudljiv, jedini neprijatelj, svakako su ogromne vrućine i najezda komaraca koja u potpunosti može uništiti vaš ugođaj i opuštanje na vašem balkonu u toplim letnjim noćima.

Plise komarnici za prijatne letnje noći

Ukoliko želite da svojim ukućanima i sebi obezbedite miran san i prijatne noći, plise komarnici su elegantno i fantastično rešenje. Sistem plise komarnika je poput harmonika vrata. Mreža koja se instalira se skuplja na jednom mestu, dok komarnik možete otvoriti koliko želite. Plise komarnici se izrađuju od veoma čvrstog okvira, koji je veoma izdržljiv, otporan na koroziju, sunčeve zrake, i niske temperature, i fine mrežice koja se otvara i zatvara po potrebi. Plise komarnici su najpametniji način da se odbranite od komaraca, a da pustite svež vazduh u vaš stan ili sobu.

Koje sve vrste plise komarnika postoje?

Plise komarnici dolaze u tri oblika, mogu biti jednodelni, dvodelni i rađeni za francuske balkone. Najveća prednost plise komarnika je njihovo jednostavno otvaranje i zatvaranje. Plise komarnicima mogu rukovati, čak i deca, a na krajevima se nalaze ručice, koje služe za povlačenje udesno ili ulevo u zavisnosti od tipa otvora i enterijera. Važno je znati da čak i kad u potpunosti zatvorite svoja vrata plise komarnicima, možete neometano otvarati i zatvarati vrata. Plise komarnici najčešće se rade za balkonska vrata ili terasna vrata a manje za prozore.

Jak čelični ili aluminijumski ram je stabilan, jak i izdržljliv, baš kao i mrežica koja je dovoljno čvrsta ali i dovoljno nežna da propusti vazduh ali i prirodno svetlo. Na tržištu se mogu naći mrežice u različitim bojama, a najčešće u to bela, crna i siva, koje se najbolje uklapaju u većinu enterijera. Ukoliko imate malu decu, trebalo bi da pazite da ne oštete mrežicu, koja se može odvaliti iz ležišta, ali čak iako se to dogodi, moguće je zameniti samo mrežicu, dok okvir ostaje isti.

Plise komarnici se rade po meri

Plise komarnici, ali i druge vrste komarnika se rade po meri, što znači da možete dobiti unikatan proizvod koji će odgovarati dimenzijama vaših balkonskih vrata, što vam omogućava da ne morate da pravite kompromis i poručujete proizvode koji već postoje, a ne odgovaraju vam, već da ih lepo kreirate po svom modelu. Takođe plise komarnici se mogu otvararati horizontalno i vertikalno, a sama ugradnja ne traje dugo. Plise komarnici su idealni za velike površine, poput balkonskih i terasnih vrata.

Plise komarnici zaštita od insekata i polena

Pored toga što je osnovna funkcija plise komarnika da vas zaštiti od komaraca i drugih insekata, ali i da vam pruži dovoljno svežeg vazduha tokom cele godine, a naročito leti, kada je potrebno rashladiti prostor, a ujedno se zaštititi od komaraca i drugih insekata, plise komarnici su super izbor i ukoliko imate alergiju na polen, jer fina plise mrežica sprečava ulazak polena u vaš dom, što je spas za sve one koji pate od ove vrste alergija.

Plise komarnici su velika ali isplativa investicija

Koliko za vas košta miran san i to u osvežavajućem prostoru, posebno leti, kada su vrućine nesnosne? Iako postoje klime, prostorije se jednostavno moraju provetravati, što zbog zdravstvenih razloga, što zbog veće prijatnosti. Oni koji nemaju komarnike muku muče sa komarcima i ostalim insektima leti, ali i sa neprospavanim noćim i većim nivoom stresa. Ukoliko ste konstantno neispavani to utiče na vaše zdravlje, vašu produktivnost na poslu i tokom dana, ali i na vaše raspoloženje. Oni koji žive u sredinama blizu reka, jednostavno moraju imati neku vrstu komarnika, a plise i rolo komarnici pružaju tu lakoću življenja, dok sa fiksnim komarnicima možete imati poteškoća, jer ih morate potpuno otvarati, a njihovi mehanizmi često nisu toliko efikasni kao rolo i plise koji su mnogo elegantniji, i moderniji izbor. Cenu komarnika platite samo jednom, a godinama kasnije uživate u apsolutnoj zaštiti od insekata, polena, dok slobodno balkonska vrata možete držati otvorenim i ne morate brinuti da li će komarci ući u vašu spavaću sobu. 

To će vas učiniti bezbrižnim i poletnim, a čak i tokom najtoplijih noći ćete spavati kao beba.

Close Comments

Comments are closed.