Novi tablet – šta treba uraditi u okviru početnog podešavanja?

Obično, nakon kupovine nekog od modernih gadgeta – laptopa, tableta ili pametnog telefona, budemo nestrpljivi da ga što pre pokrenemo i počnemo da koristimo, a neka bitna podešavanja zanemarimo ili odradimo kasnije, u hodu. Stručnjaci, međutim, savetuju početno podešavanje kao obavezan korak, kako bi vaš uređaj od samog početka radio potpuno optimalno. 

Tablet je dobar uvod u digitalni svet. Zbog svoje veličine, tablet je pogodniji za upotrebu od pametnog telefona, ali ni na koji način nije inferioran u odnosu na laptop, po svojim funkcijama. Ukoliko ste srećni vlasnik novog Galaxy-tableta – ovo je tekst za vas!

Da bismo vam olakšali početak, i pomogli da se sa novim Samsung uređajem brzo snađete, sastavili smo jednostavan pregled koraka u okviru početnog podešavanja. Celokupan postupak nije komplikovan, jer vam je većina radnji već poznata, ne oduzima mnogo vremena, a od značaja je za pravilno funkcionisanje novog tablet računara.

Korak po korak – podesite novi Galaxy tablet!

Sledi check-lista:

 1. Ubacite SIM i memorijsku karticu
 2. Startujte početno podešavanje
 3. Prenesite podatke sa starog uređaja
 4. Prijavite se na svoje naloge
 5. Ažurirajte softver
 6. Izaberite metod zaključavanja
 7. Uključite smanjenu potrošnju baterije
 8. Otpočnite rad na tabletu
 • Ubacite SIM i memorijsku karticu – ukoliko želite svoj tablet da koristite u pokretu, ima smisla koristiti SIM karticu, preko koje ćete moći da upućujete telefonske pozive ili pristupate internetu bez WLAN veze. Sa posebnom memorijskom karticom, takođe imate mogućnost proširenja interne memorije. 

Napomena: pri izboru SIM kartice koju ćete koristiti u tabletu, raspitajte se kod operatera o tačnim troškovima za korišćenje mobilnih podataka, kako biste izbegli neprijatna iznenađenja.

 • Startujte početno podešavanje – nakon umetanja kartica, prvi put uključujete tablet i otpočinjete proces podešavanja. Prvo izaberite jezik i povežite karticu sa WiFi mrežom koja vam je dostupna, kako biste mogli da prebacite naloge i odradite potrebna ažuriranja. Ukoliko nemate trenutno WiFi mrežu, ažuriranja ostavite za kasnije. Pripremite lozinku za WiFi. Obično na dnu rutera stoji podrazumevana lozinka.

Napomena: Pojedini koraci se mogu razlikovati u zavisnosti od modela tableta i verzije softvera.

 • Prenesite podatke sa starog uređaja – sa aplikacijom Smart Switch, Samsung nudi jednostavno rešenje za prenos podataka sa starog na novi uređaj. Kontakti, kalendar, fotografije, dokumenta i aplikacije, prebacuju se za kratko vreme, tako da možete odmah da uživate u prednostima novog tableta, a da niste lišeni važnih podataka, zbog čega biste konstantno posezali za starim telefonom ili tabletom.
 • Prijavite se na svoje naloge – potreban vam je Google i Samsung nalog, kako biste u potpunosti mogli da koristite sve funkcije novog tableta. Preuzimanje aplikacija, provera e-pošte, ušteda prostora za skladištenje, pristup fotografijama i ostalim podacima, lociranje kartice, i mnoge druge funkcije moguće su jedino povezivanjem sa oba navedena naloga. Ako još uvek nemate neki od ovih naloga, možete ih jednostavno postaviti, prateći uputstva u podešavanjima.

Napomena: povezivanje naloga možete trenutno preskočiti, ukoliko nemate postavljena oba naloga, pa odraditi kasnije preko podešavanja. Samsung svojim korisnicima nudi servis: odgovori na najčešća pitanja, putem kog možete brzo doći do pomoći, ukoliko i dalje imate nejasnoće.

 • Ažurirajte softver – preporučujemo da redovno radite ažuriranja, kako bi sistem bolje funkcionisao i vaš tablet računar bio bezbedan. Na Samsungovoj stranici možete pronaći više informacija, saveta i trikova o ažuriranjima za vaš model Samsung Galaxy.
 • Izaberite metod zaključavanja – ovo je važan korak, jer u svom tabletu uvek imate lične podatke, dokumenta ili fotografije, koji bi mogli da dođu u ruke nepoznatih osoba, ukoliko svoj uređaj izgubite, a on nije pod adekvatnom zaštitom. U podešavanjima ćete videti koje opcije za zaključavanje na svom tabletu imate, i bitno je da barem ekran zaključate.
 • Smanjite potrošnju baterije – verovatno da ćete na vašem tablet uređaju bez problema naći ikonicu za uštedu energije. Koristite je, po preporuci – uvek, a svakako ukoliko ste napolju i potrebno je da vam baterija što duže traje.
 • Otpočnite rad na tabletu – vaš novi Galaxy tablet sada je podešen i spreman da odgovori svim zadacima i aktivnostima koje od njega zahtevate. Što više budete istraživali njegove funkcije, verujemo da će vam se više sviđati i vrlo brzo postati verni pratilac i asistent!

Praktičan, lagan i pouzdan – tablet danas sve više menja neke druge mobilne uređaje. Pozivamo vas da, na stranici jeftinije.hr, pogledate bogat izbor tableta, i možda nabavite jedan za sebe.

Close Comments

Comments are closed.