5 razloga zašto se opredeliti za PVC stolariju

Planirate da promenite svoju stolariju, ali ne znate da li da se odlučite za PVC, ALU stolariju ili drvenu stolariju? Sa napretkom tehnologije imamo sve više rešenja za odabir i ugradnju željene stolarije. Na tržištu postoji nekoliko opcija koje su u ponudi, ali je potrebno raspitati se i znati koje su glavne prednosti a koje su mane izabrane stolarije.

Potrebno je da se pored ponude, kod svojih majstora raspitate i kakva je specifikacija određene stolarije. Neka vrsta stolarije je povoljnija ali nije baš dugog životnog veka, pa se preporučuje za trenutne objekte i vikendice, kao i objekte koji se ne koriste stalno, dok se određena vrsta stolarije koristi za stambene i poslovne objekte sa velikom efikasnoću kada je ušteda energije u pitanju i dizajn. Jedan od najčešćih izbora, bilo za domove ili za poslovni prostor je PVC stolarija i to ne bez razloga

  • PVC stolarija ima visoku energetsku efikasnost

Kada tražite pravu vrstu stolarije za vaš dom, prvo proverite stepen energetske efikasnosti, što je ovaj toplotni koeficijent manji, to više uspeva da zadrži toplotu, pa je samim tim i bolji izbor za svaku vrstu objekta.  Od široke ponude kada je u pitanju vrsta stolarije, PVC stolarija ima najniži toplotni koeficijent, što znači da je energetski efikasna. Energetska efikasnost PVC stolarije se može objasniti dobrom toplotnom izolacijom materijala.

  • PVC stolarija ima odličnu zvučnu izolaciju

U slučaju PVC stolarije, povećan je akustični komfor, zahvaljujući savršenim profilima idealnim za domove koji se nalaze u urbanim sredinama, gde je veća naseljenost i gde ima puno ljudi. Zvučna izolacija je veoma važna, i zbog vašeg mira u domu, nakon napornog dana i ukoliko tražite stolariju za svoj poslovni prostor, radi bolje koncentracije vaših zaposlenih. U današnje vreme mnogo je razloga za buku svuda oko nas, može se dogoditi da isped vašeg doma, odjednom bude gradlište, da se otvori objekat koji stvara buku, ukoliko živite u zgradama. Zato je kvalitetna zvučna izolacija veoma važna za sve, a naročito za stanove koji su okruženi drugim objektima i stanovima.

Ukoliko želite da saznate sve prednosti PVC stolarije, pronađite nekoliko proverenih firmi koje se bave montažom i izradom PVC stolarije. Do njih najjednostavnije možete stići ukoliko u pretraživač ukucate PVC stolarija Beograd”, tako da napravite spisak potrebnih firmi i zatražite im ponudu 

  • PVC stolarija ima duži vek trajanja

PVC stolarija je veoma dugog veka, a trajaće vam i do nekoliko decenija. Ukoliko je održavate, a samo održavanje je veoma jednostavno, zbog njihove glatke strukture, možete uživati u njenim blagodetima i benefitima jako dugo.

  • PVC stolarija ne stvara  kondenzaciju

PVC stolarija ima odlična termička svojstva što sprečava pojavu kondenzacije. Zahvaljujući jednostavnom mehanizmu, postiže se odlična toplotna izolacija. Kondenzacija dvostrukog stakla je veliki problem, čest u slučaju kada ne izaberete adekvatnu stolariju.  

  • Lako održavanje

PVC stolarija je veoma laka za održavanje. Zaboravite na dodatno farbanje tradicionalne stolarije, svakih nekoliko godina. Sa novim PVC profilima, sve što treba da uradite je da s vremena na vreme obrišete prozore sa duplim staklom laganom krpom i rastvorom od sapunice i vode

  • PVC stolariju danas možete pronaći u velikom broju dezena i boja

Prošlo je vreme kada je PVC stolarija mogla da se radi samo u crnoj i beloj boji. Danas možete dobiti PVC stolariju i savršeno je uklopiti u dečiju sobu, dnevnu sobu, poslovni prostor, prirodni ambijent jer ona danas dolazi u najrazličitijim dezenima, od kojih je posebno popularan dezen drveta.

Svako ko je radio uređenje doma ili gradio objekat dobro zna koliko je pravilan odabir stoalrije važan. Ako dobro izaberete, stolarija će postati vaša investicija, koja vam štedi novac. Dobra stolarija nije trošak, već ulaganje i velika ušteda vremena i novca. Kvalitetno odabrana stolarija štedi vam račun za struju, a kada saberete godišnju uštedu i te kako ćete shvatiti koliko je dobra stolarija pametna investicija. 

Kvalitetna PVC stolarija izolovaće vas od buke, što je benefit koji nema cenu. Nemojte zavisiti od spoljnih okolnosti oko vas i biti žrtva preterane buke, loših komšija i slično. Obezbedite svom domu najveću moguću udobnost i uživajte u toliko potrebnom miru, koji nam je svima potreban. Mogućnost plaćanja na rate svakako je još jedna pozitivna stavka, jer ugradnja stolarije je značajan finansijski trošak, pa je mogućnost plaćanja na rate, odlična vest koju bi trebalo iskoristiti.

Close Comments

Comments are closed.