Da li šlep službe rade šlepanje dva vozila istovremeno i na koji način?

U pojedinim situacijama, nakon veće saobraćajne nezgode ili za potrebe prevoza dva vozila, potrebno je da se obezbedi adekvatna šlep služba koja može prevoziti dva ili više automobila istovremeno.

Ljudi najčešće razmišljaju o ovoj opciji tek kada im šlepanje dva vozila u isto vreme bude potrebno, tako da je potrebno znati da li je uopšte dozvoljeno šlepanje dva vozila istovremeno i koja su pravila, koja šlep službe moraju ispoštovati.

Šlep službe koje žele da obavljaju ovu uslugu, pa i šlep službe Pančevo, moraju ispoštovati određena pravila i procedure kako bi mogli da vrše ovu vrstu usluge.

Zakon kaže da se dva vozila mogu šlepati istovremeno, ali pomoću prikolice. Međutim, tu postoji veoma važno pravilo, a to je da prikolicu ne mogu voziti svi vozači, već samo oni koji imaju dozvolu BE kategorije, a za ovu dozvolu mogu polagati lica, koja već imaju dozvolu B kategoriju i više od 21 godine života.

Svakako prikolica mora zadovoljavati određene standarde i nosivost tereta, kao i pravila za vuču prikolica.

Neophodno je da proverite ukupnu nosivost tereta koji možete vući, kao šlep služba ali i sve ostale zakonske propise.

Ne zaboravite da su ponekad otežani uslovi u saobraćaju, kao vreme kada padne sneg ili su zaleđeni putevi, jer tada je šlepanje jednog ali i više automobila znatno otežano.

Takođe, važno je da šlep službe poštuju pravilo registracije, a to znači da sva vozila koja se šlepaju moraju imati registarske tablice, jer se takođe smatraju učesnicima u saobraćaju.

Za šlepanje se može koristiti kruta veza za šlepanje ili sajla. Zakonom je takođe propisamo kolika mora da bude razdaljina između vozila koje se šlepa i vozila koje vuče.

Za šlepanje je veoma praktično koristiti kamione za šlepanje, koji većina šlep službi koristi za prevoz više vozila istovremeno.

Close Comments

Comments are closed.