Restorani na Zlatiboru

Zlatibor je destinacija koja svojim posetiocima pruža mnoštvo raznovrsnog sadržaja i prostora za odmor i uživanje. Sa jedne strane se nalaze planinske prirodne lepote, proplanci savršeni za potpun odmor i borove šume, koje čitav prostor snabdevaju čistim vazduhom i prijatnom atmosferom. Sa druge strane Zlatibor se može pohvaliti brojnim objektima i sadržajima stvorenim ljudskom rukom, koji tokom čitave godine zabavljaju turiste i pružaju im priliku da se sebi priušte trenutke hedonizma. Najbolji primer ovakvih navoda jesu restorani Zlatibor – uređeni prostori, sa širokom ponudom specijaliteta, ljubaznim osobljem i uređenim okolnim prostorima.

Dva najbolja zlatiborska restorana

Zlatiborska ponuda sadrži restorane različite ponude, izgleda i ambijenta, što omogućava da posetioci različitih želja i mogućnosti pronađu savršen ugođaj. Na planini možete pronaći tradicionalne i moderne restorane, koji nude čuvene lokalne specijalitete i čuvena tradicionalna jela, u okviru autentičnog planinskog ambijenta ili urbanog enterijera.

Grand Restoran Jezero

Restoran Jezero predstavlja jedan od simbola Zlatibora. Nalazi se u srcu planine, na obali Zlatiborskog jezera i svojim posetiocima nudi savršenu kombinaciju vrhunske usluge, prijatnog ambijenta i opuštajućeg pogleda na vodenu površinu. Ono po čemu je posebno Jezero posebno poznato jeste vrlo bogat jelovnik, iz koga ne smete propustiti:

  • Komplet lepinju — 300 dinara
  • Doručak Jezero: svinjska i goveđa pršua, kulen, sir, kajmak, proja — 580 dinara
  • Pečena svinjska rebra — 780 dinara
  • Gurmanski biftek — 1450 dinara
  • Kuvana junetina u povrću — 650 dinara
  • Raznovrsne torte

Osim svakodnevnih poseta, restoran Jezero je savršen prostor za razne vrste proslava: svadbe, rođendane ili seminare.

Ukoliko ste se odlučili da uživate u sadržajima restorana Jezero, možete ga pronaći na sledećem linku: Lokacija restorana Jezero

Pećinar

Kafana Pećinar savršen je način da osetite pravi planinski duh i uživate u tradicionalnoj atmosferi i ukusnim specijalitetima domaće kuhinje. Pećinar se nalazi u selu Ljubiš, udaljenom oko dvadeset kilometara od Zlatibora, koje je poznato po predivnim proplancima i divnim pejzažima. Ovo omogućava posetiocima da uživaju u miru i čistom vazduhu. Pored okruženja, pravi ugoađaj stvoriće i kvalitetan meni, u kom dominiraju zlatiborski specijaliteti.

Preporučujemo da tokom boravka u Ljubišu isprobate:

  • Teletinu ili jagnjetinu ispod sača
  • Vruću proju uz čuveno zlatiborsko predjelo
  • File pastrmke, koja se gaji u ribnjaku, smeštenom iza restorana
  • Tradicionaln pasulj prebranac

Ukoliko ste se odlučili da dan provedete u sinergiji savršenog ambijenta i čarobnih ukusa, kafana Pećinar je savršeno mesto za vas. Lokacija kafane je:

Sigurno je da će trenuci provedeni u restoranima učiniti da vaš zlatiborski odmor bude savršeno iskustvo, pravi odmor i uživanje sa dragim ljudima. Tome će sigurno doprineti i Zlatibor smeštaj – kategorija koja sadrži raznovrsne kvalitetne apartmane, različite strukture, opremljenosti i lokacije.

Close Comments

Comments are closed.