Rolo komarnici - idealno rešenje za miran san tokom leta

Rolo komarnici postali su najmodernije rešenje protiv najvećeg neprijatelja toplog vremena – komaraca. Ime su dobili po prvoklasnoj zaštiti od komaraca, koja je i njihova najvažnija funkcija. Pored toga, rolo komarnici vas štite i od drugih insekata, ali i drugih životinja, pauka, zmija, žaba, ukoliko živite u takvoj okolini.

Rolo komarnici, mogu se instalirati i na prozore i na vrata, kao odlična zaštita protiv komaraca i drugih insekata. Rolo komarnici mogu se instalirati i imati dva načina otvaranja, levo-desno, obično na terasnim vratima i gore-dole obično na prozorima.

Koje sve funkcije ima rolo komarnik?

Osnovna funkcija rolo komarnika jeste prostoriji omogućiti svež vazduh, a istovremeno zašttiti ukućane od najezde komaraca i drugih insekata. Miran san tokom letnjih noći, ovde je naročito važan i zato su rolo komarnici imperativ svakog donmaćinstva. Rolo komarnici se najviše instaliraju u kućama, ali i zgradama sa terasom, dok stanovi koji nemaju terasu ugrađuju rolo komarnike na prozore. Njihova glavna prednost jeste lako otvaranje i zatvaranje, jednostavno održavanje i dizajn koji se veoma lako uklapa u ostatak enterijera. 

 Što se tiče njihovog funkcionisanja oni su slični venecijanerima, ovi komarnici se otvaraju i zatvaraju, odnosno rolaju, bez mnogo napora, veoma jednostavno.  Efikasni za upotrebu, jednostavni za čišćenje i lako skladištenje kada se ne koriste, ove roletne protiv komaraca su efikasne mreže protiv insekata. Takve mreže za komarce se takođe nazivaju – rolo komarnici ili roletne protiv insekata.

Kako funkcionišu rolo komarnici?

Rolo komarnici imaju ručno upravljanje.  Jednostavni su za rukovanje, bez ikakvih problema sa oprugom i silom uvlačenja tokom otvaranja ili zatvaranja.  Ovi sistemi za zaštitu od insekata u rolni su dizajnirani tako da njima veoma jednostavno mogu rukovati i deca i stariji. 

Rolo komarnici izrađeni su od kvalitetnih aluminjumskih i PVC materijala, ramova i sistema otvaranja, a koji materijal je najbolji zavisi i od vaše postojeće stolarije. Osim rolo komarnika, možete se opredeliti i za fiksne komarnike, koji se montiraju i ne otvaraju ili za plise koji su takođe izrađeni od fine plisirane mrežice i veoma su moderno i funkcionalno rešenje za svaki enterijer.

Rolo komarnici čine enterijer modernijim

Rolo komarnici vaš ambijent čine modernijim, lepšim i funkcionalnijim, a ukoliko već imate ugrađene rolo komarnike, a želite da prodate svoju nekretninu, oni će vam svakako podići cenu. 

Pre nego što se odlučite za kupovinu, trebalo bi da znate kako rolo komarnici funkcionišu i koje su njihove kararakteristike, baš kao i koje sve opcija komarnika postoje, kako bi znali koji tip je nejbolji za vašu nekretninu. 

Rolo komarnicima mogu upravljati i deca

Rolo komarnici se uvlače i izvlače bez sile i napora ove mreže protiv komaraca sa valjcima su jednostavne i lake za upotrebu. Ova mreža protiv komaraca je dizajnirana da se koristi bez napora – stoga njome mogu da rukuju i deca i stariji

Idealni su za prozore srednje veličine i velike prozore.  Ovi rolo komarnici mogu se ugraditi u udubljenje ili se montirati na postojeće okvire. Rolo komarnici  su dizajnirani da budu izdržljivi i laki za čišćenje

Rolo komarnici mogu se otvoriti do dužine koja vam odgovara, ne morate ih u potpunosti otvoriti, već samo delimično. Ipak za potpunu zaštitu od komaraca i prijatne letnje noći preporičuje se da ih držite zatvorenim tokom dana i noći, kako bi u prostor ušao svež vazduh, koji će vas rashladiti, a veoma izdržljiva mreža je idealna zaštoa protiv insekata.

Od čega se prave rolo komarnici?

Kada je specifikacija ovih proizvoda u pitanju, obično su izrađeni od aluminjijuma, a preko njih se koriste i premazi, tu su i opruge, najčešće napravljene od čelika, mrežice mogu biti bele, sive ili crne u zavisnosti od ostataka enterijera, takođe se mogu i menjati, ukoliko dođe do oštećenja, tako da skop ostane isti, dok se samo zameni mrežica.

Takođe rolo komarnici ni na jedan način ne ometaju otvaranje i zatvaranje vrata i prozora. Možete se opredeliti za otvaranje vrata bez mreže, za otvaranje vrata a mrežom, tako da ulazi samo vazduh, dok ste zaštićeni od komaraca, ili da u potpunosti zatvorite vrata. 

Ista je procedura i kod prozora. Prozori mogu ostati širo otvoreni, sa spuštenom mrežicom. Fiksni komarnici sve više izlaze iz upotrebe. Ipak, rolo komarnike bi trebalo da postavite na terasna vrata i balnoska vrata, kao i prozore koje najviše koristite.

Close Comments

Comments are closed.