Super saveti za zaštitu nameštaja pre krečenja

Kada zakažete krečenje koje rade moleri ili krečenje radite sami, nikada ne zaboravite na dobru pripremu nameštaja, ali i zidova. Sigurno ne želite da nakon krečenja satima skidate fleke sa parketa i nameštaja. Kada se kreč osuši teško se skidaju i zato je najbolje da uvek neko bude zadužen za brisanje podova, odmah nakon nanošenja boje.

Kada angažujete molere, ponekad ćete u sklopu usluge dobiti i kompletno ribanje i zaštitu nameštaja, kako bi mogli nakon krečenja odmah da ubacujete stvari.

Ipak, to je deo posebnog dogovora između vas i molera koje angažujete. Potrebno je da jasno definišete koje su vaše obaveze pre krečenja, da li moleri imaju obavezu da zaštite prozore, vrata i nameštaj ili to vi radite.

U svakom slučaju osnovna priprema se sastoji u tome, da sav nepotrebni nameštaj izbacite iz prostorije koja se kreči, a ukoliko imate krupnije komade nameštaja, kao što je trosed ili plakari, koje niste u mogućnosti da izbacite iz sobe i nemate gde da ih odložite, njih je potrebno staviti na sredinu i prekriti zaštitnim najlonom.

Moleri Pančevo najčešće će vam ponuditi kompletnu i kvalitetnu uslugu krečenja, koja obuhvata i dodatnu zaštitu i brisanje podova i vrata nakon krečenja.

Priprema ponekad zahteva skoro isto vremena, kao i samo krečenje, ali je veoma važno, jer kasnije teško možete skinuti farbu sa štokova, prozora i podova, ako prethodno niste zalepili zaštitne trake na ivice. Tako ofarbani delovi nameštaja u sveže okrečenom prostoru, delovaće veoma nuredno, a to nije ono što želite.

Pre krečenja prostor mora biti prazan, kako bi moleri imali dovoljno mesta za kretanje. U slučaju da nemate mogućnost da izbacite kompletan nameštaj, pomerite ga na sredinu i sve stvari grupišite na jedno mesto i prekrite najlonom. Kada ste zaštitili vrata i prozora, važno je da sav alat pripremite i držite na jednom mestu. 

Ključno jeste da imate osobu koja će biti zadužena za brisanje podova, odmah nakon krečenja, kako ne bi ostajale fleke na podu, jer ih je kasnije jako teško skinuti i biće vam potrebno mnogo više vremena, da prostor dovedete u red.

Napravite plan krečenja, tako da nemate praznog hoda, kao što znate u određenim fazama potrebno je sačekati da se zidovi  i plafon osuši pre nanošenja boje i sledećeg sloja, a za to vreme, možete raditi na drugim procesima molerskih radova.

Ipak, mnogo je efikasnije ako ceo proces krečenja i pripreme zidova prepustite molerima, dok vi možete isplanirati raspored nameštaja u prostoru nakon krečenja i pomagati oko čišćenja.

Close Comments

Comments are closed.