Koliki je vek trajanja sendvič panela?

Vek trajanja sendvič panela u Kragujevcu, može biti veoma različit. Ukoliko se pitate da li vam se više isplati klasična fasada i izolacija vašeg objekta od vremenskih uslova, buke vlage i drugih faktora ili da postavite sendvič panele, istina je da ćete morati dobro da razmotrite sam kvalitet sendvič panela koje izaberete.

Rok  trajanja sendvič panela može biti različit, u zavisnosti od  različitih faktora, koji uključuju kvalitet materijala, debljinu panela, uslove na terenu gde se oni postavljaju, korišćenje i održavanje. 

Dobri  sendvič paneli izrađeni od kvalitetnih materijala i koji se pravilno održavaju mogu trajati od 20 do 40 godina ili čak više.

Ipak postoje razlićiti faktori koji mogu uticati na to da se vek trajanja produži ili smanji, a to su:

Kvalitet materijala:

Sendvič paneli  Kragujevac koji su izrađeni od visokokvalitetnih i trajnih materijala obično će trajati duže  od onih napravljenih od lošijih materijala. Što je i logično jer kvalitet materijala je presudan kod svih proizvoda i utiče na cenu.

Debljina sendvič panela

Deblji sendvič paneli obično imaju duži vek trajanja od tanjih panela. To je sasvim očekivano, jer deblje knstrukcije teže propadaju, otporniji su na vetar, sunce, vremenske nepogode i daju bolju toplotnu i zvučnu izolaciju.

Teren na kome se postavljaju sendvič paneli:

Teren ne podrazumeva samo lokaciju, već i vrstu tla na kome se postavljaju sendvič paneli na objektu. Da li je on na visini ili izložen vetru ili jakoj sunčevoj svetlosti, čestim padavinama i lošijoj klimi? Sve će to uticati na rok trajanja i izdržljivost sendvič panela.

Tip objekta:

Ako se sendvič paneli koriste u industrijskim ili komercijalnim objektima koji podrazumevaju  teža opterećenja ili oštećenja, njihov vek trajanja može biti skraćen.

Održavanje sendvič panela: 

Redovno  održavanje, poput čišćenja i provere oštećenja, može produžiti vek trajanja sendvič panela. Ukoliko proizvođač podrazumeva redovno servisiranje sendvič panela i proveru od strane stručnih lica a vi to zanemarite, možete očekivati kraći vek trajanja. Ipak, sendvič paneli, ukoliko su dobrog kvaliteta i izdržljivi, trebalo bi da traju isto kao i klasična fasada i druge opcije izolacije objekta.

Close Comments

Comments are closed.