Sve što treba da znate kada birate servis mobilnih telefona

Svi smo imali bar jednom potrebu da koristimo usluge servisa mobilnih telefona. Telefon koristimo gotovo 90% vremena, zato se često dešava da se nešto ošteti, da nam telefon ispadne na pod i razbije se ekran, da se ošteti zvučnik ili da se desi neki sličan problem, zato gotovo da ne postoji osoba koja nikada nije bila u servisu mobilnih telefona.

Za sve one koji prvi put odlaze u servis mobilnih telefona, ili nisu zadovoljni uslugama servisa koje su koristili, ostaje pitanje kako odabrati pravi servis mobilnih telefona, jer veliki broj njih radi identične usluge. Svakako servisi se razlikuju po kvalitetu usluga, načinu rada, brzini i ponudi. Kada ne zanmo koji servis da izaberemo, a popravka nam je hitno potrebna, imamo nekoliko dobrih opcija koje možemo da iskoristimo.

Recenzije na webu

Kada birate servis mobilnih telefona, idealno je da pronađete one koji se nalaze u vašem delu grada, sa tim da to ne bi trebalo biti presudno, ali je svakako odličan početak za pretragu i pravi način da, ako je moguće, pronađete kvalitetan servis mobilnih telefona u vašoj blizini. Prvi korak koji možete da uradite je da na Guglu ukucate fraze kao što su “Servis mobilnih telefona Beograd” ili “servis mobilnih telefona Žarkovo” ako je to deo grada u kome živite. Tada će vam izaći lista svih servisa koji se raklamiraju na webu, a to je danas prioritet. Kada napravite listu najbližih, pogledajte njihovu ponudu.

Napravite listu usluga koje su vam potrebne

Kada suzite izbor i pronađete adekvatan servis ili više njih, najbolje rešenje jeste ako određeni servis radi veliki broj usluga i opcija. Nikada se ne zna, šta će vam sve od popravki biti potrebno, a sama činjenica da se servis nalazi bliz vas, ostavlja vam više vremena i mogućnosti. Brže ćete doći do svog novog i popravljenog telefona.

Proverite cene u servisu mobilnih telefona

Jedan od odlučujućih faktora su svakako cene usluga. Niko ne želi da plati više za identičnu uslugu, pa tako ni vi. Ako cene u servisu značajno odskaču od drugih servisa, možda je najpametnije da pronađete novi servis za svoj telefon. 

Proverite koliko ćete morati da čekate na popravku

Neki servisi mobiilnih telefona jednostavno su traženiji od drugih, možda zbog dobre reklame, možda zbog bolje usluge ili ponude, ali svakako ako je servis stalno zauzet i na popravku morate čekati nedeljama, a telefon vam je hitno potreban, radije izaberite neki drugi servis, gde frekvencija ljudi nije toliko velika.

Tražite preporuku prijatelja i komšija

Možda je najbolje da pitate komšije u koji servis oni idu, kada im se pokvari telefon. Oni će vam dati najbolju preporuku, a najverovatnije će to biti neki od servisa u vašoj blizini.

Proverite da li servis mobilnih telefona ima dobru ponudu 

Pre nego što zatražite određenu uslugu ili popravku, možete posetiti servis mobilnih telefona, i pogledati ponudu. Dobar servis će imati u ponudi sve novije modele telefona, ako i dodatne opreme. Takođe dobar servis ima ljubazno i stručno osoblje koje će vam dati pravi savet, koji telefon da odaberete shodno svojim potrebama. Nije potrebno da dajete mnogo novca ako vam telefon služi za zabavu i razgovore. Samo profesionalci kojima je telefon potreban za posao, npr, profesionalnim snimateljima i fotografima ili inflluenserima, telefon služi za rad i potrebno je da ulože u nešto kvalitetnije i bolje.

Ukoliko imate puno straih modela telefona, proverite da li se servis bavi otkupom

Određeni servisi imaju i dodatne opcije kao što je otkup mobilnih telefona, starijih i novijih modela, otkup i kupovina staro za novo, gde možete odneti svoj stari telefon i dodati novac i kupiti novi model. Plaćanje na rate, čekove i druge pogodnosti za plaćanje, takođe su značajna prednost i za mnoge jedini način plaćanja, zato ne zanemarujte i tu mogućnost. Postoje i servisi koji imaju opciju slanja telefona na adresu, zatim servisiranja vašeg telefona i vraćanja nazad na vašu adresu, za sve one koji nemaju vremena, a telefon im je hitno potreban. Ukoliko servis ima ovu uslugu, onda vam njegova blizina nije presudna, a takve servise da dodatnim uslugama treba ceniti. Svakako pre nego što im pružite svoje poverenje, posetite servis i posmatrajte kako se zaposleni ponašaju, to će vam dati mnogo informacija i pomoći da se brže odlučite.

Close Comments

Comments are closed.