Na koji način je najbolje postupiti ako vam zatreba šlep služba?

Ne postoji vozač, kome se bar jednom u životu nije desilo da se automobil zaustavi u nezgodnom trenutku i neće da se pokrene. Ono što se previše često dešava jeste da se kvar desi baš u najnezgodnijem trenutku, kada ste daleko od kuće, sami ste u vozilu ili su vremenski uslovi katastrofalni, najčešće pada jaka kiša, duva vetar ili su nanosi snega. U takvim trenucima, verovatnoća da vam neko stane i ponudi pomoć jednaka je nuli, a jedino što nam preostaje da pozovemo šlep službu.

Šlep službe su ovlašćene firme za pružanje pomoći na putu. Njihov posao je da izađu na teren, bez obzira koliko nepristupačan teren bio ili neodgovarajući vremenski uslovi. Možda ste primetili ali posao u šlep službama cveta baš kada padne prvi sneg ili se putevi usled niskih temperatura zalede. To je idealna prilika da se automobil pokvari, a ako ste manje vešt vozač, može vam se desiti da završite u snegu.

Bez obzira na situaciju, trebalo bi razmišljati racionalno i sagledati koje su vam mogućnosti na raspolaganju. Ukoliko nemate prijatelje u blizini, daleko ste i ne znate kako da pokrenete auto, ostaje vam da pozovete šlep službu. Ako ste u inostranstvu, situacija postaje još komplikovanija. Tada će i sama cena usluge biti veća, a moraćete da izdvojite dodatni novac za vraćanje automobila do vaše adrese.

Izaberite šlep službu koja vam je u blizini

Iako u trenutku kada vam se desi kvar na putu nemate vremena da listate stranice, od pomoći je da ukucate fraze na Guglu, koje će vam pomoći da se što pre izvučete iz ove situacije. Sve što je potrebno je da ukucate šlep služba Beograd ili “Šlep služba Zemun” ukoliko se nalazite u ovom delu grada ili u blizini, tada će vam izaći nekoliko desetina stranica. Izaberite jednu od najbližih i pitajte za uslove i cenu ako već ne piše na njihovoj stranici. Šlep služba u blizini skratiće i samo vreme intervencije, manje ćete čekati ali ćete manje i platiti. Šlep službe naplaćuju i svoje vreme i pređene kilometre, pa ako možete da pronađete šlep službu koja vam je dostupna i u blizini pozovite je.

Za početak obezbedite vozilo

Sigurno je da ne možete stajati na sred puta, naročito ako je smanjena vidljivost, već je potrebno da upalite sva četiri svetla istaknete signalizaciju ili sklonite vozilo sa strane ako možete, dok pomoć ne stigne. Stajanje na putu nije dobro ni za vašu bezbednost ni za bezbednost vašeg vozila, pošto vozači ne očekuju vozilo koje stoji na sred puta, zato u kolima uvek morate imati opremu za označavanje vozila, koje će sugerisati ostalim vozačima da se nalazite na putu i da vam je vozilo u kvaru.

Pazite se prevaranata

Kada nam auto stane, često smo iznervirani i ljuti i ne razmišljamo racionalno, a veliki broj ljudi poziva šlep službe nasumično. Niko u tom trenutku ne razmišlja da se možda radi o preverantima, koji će vam uzeti novac bespotrebno. Nestručne šlep službe koje se bave prevarama, mogu i da isceniraju vašu nezgodu, tako što će na putu postaviti nešto što će vam probušiti gumu ili oštetiti auto, a oni će se pojaviti iznenada. U takvoj situaciji ni ne sanjate da ste prevareni, već ste srećni što ste naleteli na šlep službu koja će vas spasiti ali i uzeti vam duplo više novca nego što te usluge koštaju.

Budite strpljivi i razmislite šta je dovelo do nesreće

U svakoj situaciji veoma je važno ostati staložen. Budite strpljivi dok pomoć ne stigne i razmislite šta je dovelo do kvara, ako je to nešto na putu, loši vremenski uslovi, razmislite da li je vozilo u ispravnom stanju ili ne ili je određeni deo pred kvarom, a nanosi snega su samo ubrzali ceo proces. Dešava se da dugo niste radili servis i proveravali svoj automobil i da je neki od delova pri kraju. Zato je važno da redovno servisirate svoje vozilo i menjate standardne komponente, poput ulja, antifriza i slično, što je posebno važno zimi i kada vremenske prilike nisu idealne. Ako vam je za utehu kvarovi se svakodnevno dešavaju i gotovo da ne postoji vozač kome se to nije desilo, pitanje je samo mesta i udaljenosti i drugih uslova koji mogu dodatno zakomplikovati stvari.

Close Comments

Comments are closed.