Specijalizovani dušeci u službi vašeg zdravlja

Antidekubitni dušek neophodan je svim pacijentima koji zbog svog trenutnog zdravstvenog stanja imaju potrebu za dugim ležanjem. U ležećem položaju telo svom težinom vrši pritisak na određene delove i ako se taj pritisak sa vremena na vreme ne prebaci na druge delove tela može doći do stvaranja ozbiljnih rana koje se uglavnom javljaju u predelu leđa, nogu, laktova, potiljka i zadnjice. Pacijenti koji konstantno leže moraju se danonoćno okretati na svakih 45 minuta kako ne bi došlo do stvaranja dekubitnih rana. Sam dekubis predstavlja hroničnu ranu izazvanu stalnim pritiskom, a ovakva rana se uglavnom javlja na onom delu tela koji se dodiruje sa statičnom površinom dušeka. Vremenom na tim mestima dolazi do pogoršane cirkulacije i javljaju se prva mikro oštećenja koja bez reagovanja mogu voditi do odumiranja tkiva i stvaranja ogromnih oštećenja.

Antidekubitni dušeci- poboljšan kvalitet života pacijenata

Nekada je pacijentima koji su bili u stalnom ležećem položaju bila neophodna pomoć drugih pri okretanju, odnosno jedina preventivna opcija koja bi štitila pacijente od dekubitisa bilo je ručno okretanje na svakih 45 minuta. Međutim konstantna nega drugog lica dosta je uticala na kvalitet života kako pacijenta tako i osobe koja bi bila uz njega, koja je vršila konstantni nadzor. Pacijent nije mogao samostalno da obavlja osnovnu aktivnost i bio je vezan za prisustvo druge osobe. Ali uz pojavu revolucionarnih antidekubitnih dušeka stvari su se drastično promenile na bolje. Jedinstven način rada ovih magičnih dušeka u potpunosti je promenio život pacijenata i vratio je određenu dozu samostalnosti u njihov život.

Kako rade antidekubitni dušeci?

Jedinstven način rada čini ove dušeke tako posebnim. Zbog postojanja parnih i neparnih komora koje se naizmenično pune i prazne dolazi do prebacivanja pritiska sa jednog dela tela na drugi i to u vremenskom intervalu od oko 6 minuta. Glavni deo svakog antidekubitnog dušeka je zbog osnovne funkcije punjenja i pražnjenja komora upravo kompresor koji je zaslužan za jedinstven način rada. Postoji nekoliko vrsta antidekubitnog dušeka zato bi se pre konačne kupovine trebalo posavetovati sa stručnim licima koji će vam pomoći da odaberete onaj koji je idealan za vas. Takođe bi trrbalo obratiti pažnju i na materijal od koga je napravljen dušek, budući da dušek napravljen od lošeg materijala može pogoršati vaše trenutno stanje. Medicinski PVC materijal izrađen po ISO EN72 standardu je najbolji zbog toga što reguliše vlažnost, minimalizira pritisak i trenje između kože i dušeka i obezbeđuje pravilan položaj pacijenta. Takođe ovaj materijal je veoma jednostavan za održavanje. Mesto na kome možete naći najbolje antidekubitne dušeke sa ili bez kompresora jeste Pan Ortopedija, koja za svoje kupce nudi nekoliko vrsti ovih specijalizovanih dušeka i to po najboljoj ceni – antedekubitni dušek. Na svaku kupovinu koji ostvarite dobijate besplatnu dostavu i garanciju na proizvod od 24 meseci.

Kome se preporučuje antidekubitni dušek?

Kao preventiva antidekubitni dušeci se preporučuju svim onim osobama koje veliku većinu svog vremena provode u sedećem ili ležećem položaju. Ukoliko je osoba prošla kroz operaciju i oporavak od te operacije zahteva konstantno ležanje antidekubitni dušeci preporučuju se kao najbolji način za lakši oporavak. Osobama koje imaju invaliditet, koje se ne mogu bez tuđe pomoći okrenuti pri ležanju ili već imaju dekubitis rane se takođe preporučuje kupovina antidekubitnog dušeka. Mnogobrojni ljudi koju su imali iskustvo sa antidekubitnim dušecima mogu posvedočiti o njihovim prednostima i o načinima na koji su im oni poboljšali kvalitet života. Narušeno zdravstveno stanje kroz koje prolaze pacijenti je dodatno strašno i neprijatno i ne bi se trebalo dodatno pogoršati nastankom bolnih dekubitnih rana sa kojima je jako teško izboriti se. Zato se kao najbolja prevencija, da do njih ne dođe, ili najbolji način da se one što pre izleče preporučuje kupovina jedinstvenih dušeka koji će vas štititi od ovog neprijatnog iskustva. 

SSUCv3H4sIAAAAAAAACnRSMW7DMAzcC/QPhuYYdWw3sTN26hKge9CBkphYiCIFkpyiCPL3UrZVaGgXQ7wjjzzS9+enomAcvBJsV9xjRLHSevTBQVDWEFytFtyhkehy5OaaTZUDKFWwToHOQQ5BDAYuSKAZtY7wYyKZDxBGjz52XyABAU+kMYO/EvOIhzkuEjGRVEEU+0B71chWGeNHHpk34FEuEXOjf1TeEXQYBDh82ZMbQVb+UNwrL1BrMGjHTHh+fCbjcEIjvidvmWeHGmH2fJhT2fkroLvkW4BRKpst4GZpkpjQZEpXp4Qyp6zMhmG6UCoTdjTBxRFYssG0tVfgtKldcSRNTPgA3lO6THjWSND/YC9ZH2PDZGBRZZKOFsN1U/ebvm/7alvTt+tel4T50IMinWmcJESxOCuZW1dxAiaPvEFY87IBWZUtHHkJ27Yut5u627a8q5u+psU/fgAAAP//AwAoZ1W8wwIAAA==

Kupovina antidekubitnog dušeka ne predstavlja neki luksuz, već ulaganje u vaše sopstveno zdravlje koje je neprocenjivo. Antidekubitni dušek sa sobom donosi toliko benefita da ćete biti oduševljeni koliko ovaj dušek sa originalnom načinom rada može poboljšati vaš kvalitet života. Besprekorna udobnost ovog dušeka pomoći će vam da lakše prebrodite zdravstvene probleme sa kojima se suočavate i zaštitiće vas od napredovanja ili pojave dekubitisa. Pri tom uz njih dobićete samostalnost pri obavljanju nekih od vaših svakodnevnih zadataka. Uz široku ponudu raznih vrsta antidekubitnih dušeka ne sumnjamo da ćete pronaći onaj koji u potpunosti odgovara svim vašim potrebama. 

Close Comments

Comments are closed.