Šta su sendvič paneli i za šta se koriste?

Sendvič paneli u Paraćinu su modularni građevinski materijal dizajnirani za pokrivanje zgrada i objekata. Ovi paneli se sastoje od dva sloja koji čine spoljnu strukturu i obezbeđuju formu, otpornost na vremenske uslove i čvrstinu. Sadrže jezgro koje obezbeđuje svojstva toplotne i zvučne izolacije.

Šta su sendvič paneli i za šta se koriste?

Jedna od najvažnijih osobina poliuretanskih sendvič panela je njihova odlična izolacija. Jezgro mu daje nisku toplotnu provodljivost, odnosno bolju izolaciju. Iz tog razloga se često koristi u renoviranju objekata, kako na krovovima i fasadama, tako i u izgradnji industrijskih objekata.

Sendvič paneli Paraćin se proizvode i postavljaju veoma brzo. Prilikom montaže se zašrafljuju na konstrukciju i, u zavisnosti od završne obrade, mogu biti sa vidljivim ili skrivenim vijcima. Ovo čini vreme izgradnje jednim od najkraćih u poređenju sa drugim sistemima.

Ovi izolacioni elementi su posebno korisni pre svega na krovovima i fasadama industrijskih zgrada koje se obrađuju na niskim temperaturama. Zbog svoje lakoće, idealni su za renoviranje objekta. Takođe su efikasne u izolaciji hladnjača i skladišta, u sportskim centrima i tržnim centrima iu domovima, kako novim tako i renoviranim.

Zidni sendvič paneli

Zidni sendvič paneli su namenjeni  za izgradnju ograđenih prostorija u domovima, školama, bolnicama, industrijskim centrima ili tržnim centrima. 

Prednosti zidnih sendvič panela u velikoj meri zavise od načina spajanja panela. Sistem pričvršćivanja obezbeđujucje adekvatnu zaštitu i sprečava rasipanje toplote i energije

Krovni sendvič paneli 

Karakteristike krovnih sendvič panela razlikuju se od zidnih po tome što će morati da izdrže velike količine snega, kiše i drugih klimatskih faktora.

Pričvršćuju se na konstrukciju vijcima, kako bi se sprečilo curenje u slučaju kiše i vlage, a često se kombinuju sa zaptivnim spojevima, što ubrzava ugradnju bez oštećenja  izolacionog sloja.

Rashladni paneli

Sendvič paneli se takođe mogu koristiti u hladnim prostorijama ili zamrzivačima gde je potrebna izolacija. Za ove slučajeve, sendvič panel je dizajniran sa debljinom većom od normalne da može da izdrži niske temperature.

Da bi se održale ove ekstremne temperature neophodne za očuvanje svežih prehrambenih proizvoda, posebna pažnja se mora obratiti na spojeve između sendvič panela

PUR paneli i PIR paneli

Sendvič paneli nude odličnu izolaciju sa minimalnom debljinom. Njihov odličan izolacioni kapacitet i mehanička svojstva čine ih savršenim izborom za industrijsku izgradnju. Na tržištu postoje dve vrste poliuretanskih panela, PUR pena i PIR  pena, obe nude odličnu toplotnu izolaciju, pri čemu je PIR pena, ona sa najboljm protivpožarnom zaštitom.

Close Comments

Comments are closed.