Šta sve možete da napravite od leksan ploča?

Leksan ploče su veoma interesantan materijal od koga možete da napravite mnogo zanimljivih predmeta ali i fasade, prozore, krovove i nadstrešnice.

One su prepoznatljive zbog svoje transparentnosti ali i čvrstoće, pa su sjajne kao gradivni materijal za prozore i vrata ali i kreativne proizvode kao što su reklamni panoi.

Šta su leksan ploče?

Leksan ploče Beograd su polikarbonatne ploče, odnosno vrsta termoplastičnih ploča koje su široko korišćene u građevinskoj industriji. 

One se sastoje od višeslojnih panela napravljenih od polikarbonatnog materijala koji je izuzetno izdržljiv, otporan na udarce.
Jake su i otporne na UV zračenje, hemikalije i atmosferske uticaje, što ih čini pogodnim za spoljašnje primene kao što su krovovi, nadstrešnice, prozori, natkrivanja terasa i slično.

Koje su prednosti leksan ploča?

Njihova popularnost najviše dolazi iz činjenice da su one transparentne i lagane ali veoma čvrste, pa su deo proizvoda kod kojih je potrebno postći transparentnost. lako ih je oblikovati po svom modelu, tako da su zbog svoje fleksibilnosti korisne. Uz to su i otporne na udarce pa se koriste na otvorenom.

Gde se sve mogu primeniti leksan ploče?

Primena je veoma različita a najčešće ih moemo videti u proizvodnji transparentnih krovova i prozora, fasada, nadstrešnica, izradu panela, pregrada, i drugih elemenata zbog svoje čvrstoće, lagane težine i otpornosti na habanje.

 Zahvaljujući transparentnosti i mogućnosti oblikovanja, leksan ploče su popularan izbor za izradu reklamnih panoa i svetlećih kutija.

Close Comments

Comments are closed.