Kako odabrati pouzdan tepih servis?

Vaš tepih upija najveći procenat prašine i nečistoća u Vašem domu.  Upija prašinu, pesak, zemlju kao i razne bakterije. 

I dok redovno usisavanje pomaže u uklanjanju nekih od ovih zagađivača, ne može ukloniti nečistoće spolja koje ulaze duboko u vlakna. Proizvođači tepiha ali i tepih servisi  preporučuju profesionalno dubinsko čišćenje tepiha. Tako će vaši tepisi biti dubinski čisti, sterilni, i izgledati kao kada ste ih tek kuplili, što produžava njihov životni vek. Međutim, odabir pravog servisa  za čišćenje je takođe važno, ako želite da budete zadovoljni rezultatima. Evo nekoliko saveta kako da izaberete najbolju uslugu prema svojim potrebama.

Izaberite tretman u zavisnosti od vrste tepiha

Pre nego što angažujete odgovarajući tepih servis, morate znati kakva je vrsta vaših tepiha i kako se on održava. Jasno je da će osetljive vrste tepiha, kao što su persijski ili vuneni zahtevati drugačiji tretman, od standardnih tepiha.

Različiti tepisi zahtevaju različite tehnike dubinskog pranja. Najbolja usluga za većinu tepiha je dubinsko pranje tepiha koju rade profesionalni tepih servisi. Međutim, postoje neke vrste vlakana i mešavina vlakana koje ne reaguju dobro na vlagu i potrebno im je hemijsko čišćenje. 

Ovlašćeni tepih servisi moraju se razumeti u sastav vlakana na tepisim i vrstu tepiha, kako ih ne bi oštetili. Zato možete proučiti etiketu i preneti informacije tepih servisu. Kada se raspitate o vrsti tretmana, pozovite tepih servis i objasnite im koju vrsttu tepiha imate. Oni će vam reći  na koji način bi trebalo tretirati tepihe i dati Vam cenu.

Najniže ce obično imaju skrivene troškove i nisu najbolje rešenje

Prirodno je tražiti najbolju ponudu. Ipak, imajte na umu da najniža cena ne garantuje najbolju uslugu dubinskog pranja tepiha.  Zapravo, ako su cene koje su navedene na sajtu  znatno niže od cena svih ostalih usluga, to bi mogao biti znak skrivenih troškova, koje ćete saznati tek na kraju. Ne isključuje se da ćete naći dobar servis sa razumnom cenom, ali onda se raspitajte o cenama troškova, transportu, hemikalijama koje se koriste. 

Odaberite tepih servis koji će Vam dati garanciju

Jedan od najboljih načina da pronađete pouzdan tepih servis  za čišćenje tepiha je da proverite da li nude garanciju povrata novca ili osiguranje za svaku uslugu. Iskusni profesionalci se ne plaše da ponude takve uslove. I obično se ove informacije mogu lako pronaći na njihovim web prezentacijama. Najbolji servisi za dubinsko pranje i sušenje tepiha, ulažu u  obuku svojih zaposlenih. Na taj način mogu biti sigurni da njihovo osoblje može pružiti visokokvalitetnu uslugu svakom klijentu.

Proverite recenzije klijenata na web-u

Danas svaka firma ima svoju prezentaciju na web-u, ali ne može sakriti komentare i recenzije koje pišu klijenti. Oni mogu biti dobar pokazatelj  pravog stanja u firmi. Klijenti  dele  pozitivne i negativne informacije na internetu  i lako je proveriti šta misle o određenim uslugama. Naravno, iskusni tepih servisi imaju dobre komentare,  imaju više pozitivnih kritika i preporuka od lojalnih klijenata. Dakle, kada suzite svoj izbor i napravite listu dobrih servisa,  potražite recenzije klijenata na sajtu,  lokalnim forumima, društvenim mrežama.

Pravi tepih servis neće vas ostaviti da čekate i biće profesionalan

Tepih servisi koji su profesionalni neće sebi dozvoliti da kasne na teren, da kasne sa isporukom tepiha i poštovaće rokove. Ukoliko imate prijatelje koji imaju istu vrstu tepiha, pitajte ih kako oni održavaju tepihe i da li imaju svoj omiljeni tepih servis od poverenja, Svaki dobar tepih servis će imati dostavu na adresu i u cenu usluge ponudiće Vam preuzimanje i dostavu tepiha. Poželjno je da tepi servis koji izaberete bude u Vašem komšiluku zbog praktićne usluge i skraćivanja vremena koje je potrebno za dolazak i transport.

Pravi tepih servis ceniće vašu lojalnost pa će vam dati odlične uslove plaćanja, popuste ili loyality program. Takođe kvalitetni tepih servisi koriste najmoderniju opremu u hemikalije za dubinsko pranje tepiha, imaju komoru za sušenje a karakteristično je i da ne tretiraju sve tepihe isto. Svaki tepih je priča za sebe, a oni koji su zaposleni u tepih servisu su adekvatno obučeni i neće dozvoliti da se Vaš tepih uništi. Zato je uvek bolje rešenje platiti malo više novca za bolju uslugu kojom ćete biti zadovoljni. To je važno i zbog vaših tepiha koji će vam duže trajati i zbog vas samih jer ćete biti mirniji i sigurniji.

Close Comments

Comments are closed.