Estetika i funkcionalnost poslovnog prostora pomoću trakastih zavesa

Trakaste zavese su najbolji izbor za ozbiljne poslovne prostore i kancelarije ali i najčešći izbor koji možemo videti na korporativnim mestima. Ovaj tip zavesa popularan je za poslovne prostore i kancelarije iz više razloga. Pre svega ključno je to što se mogu zatvoriti tako da sprečavaju radoznale poglede i pružaju privatnost koja je ključna kod poslovnih razgovora u kancelarijama i kabinetima.

Trakaste zavese savršen izbor za poslovni prostor

Drugi ključan faktor je elegantan i jednostavan dizajn koji se savršeno uklapa u svaki poslovni ambijent. Uz pomoć trakastih zavesa može se veoma jednostavno kontrolisati količina svetlosti koja ulazi u prostorije, što je veoma praktično za zaposlene i nadređene koji ih mogu lako podesiti po potrebi. Široki spektar boja i jednobojnih dezena se odlično uklapa u poslovni enterijer i doprinosi ozbiljnosti i eleganciji u prostoru.

Trakaste zavese, baš kao i rolo zavese su savršen izbor za poslovne prostore i kancelarije, zato što se veoma jednostavno održavaju, a to je veoma važno za poslovne ljude, koji nemaju posebno osoblje zaduženo za čišćenje poslovnih prostora, a i ako takvo osoblje postoji, njemu je takođe održavanje znatno olakšano.

Kako se podešavaju trakaste zavese?

Trakaste zavese su veoma jednostavne za upravljanje, bez komplikovanih mehanizama, tako da su odličan odabir za svaki tip prostorije. Ipak zbog svog ozbiljnog izgleda, više idu uz ozbiljniji i svedeniji tip enterijera. Ovaj tip zavesa radi se po meri, pa same dimenzije prozora nisu važne, koliko je važno da izaberete pravu boju. Za poslovne prostore preporučuju se tamnije nijanse, sive, crne ili tamno zelene, koje će doprineti korporativnom stilu.

Osim što se izrađuju u različitim dimenzijama, same trake mogu biti od različitih materijala, od pvc-a, aluminjiuma, tkanine… Za veću udobnost možete izabrati automatski sistem upravljanja na daljinski, ukoliko želite da ostavite utisak na potencijalne klijente ali i da uštedite vreme i omogućite jednostavnije podešavanja količine svetlosti u svom radnom prostoru.

Trakaste zavese se mogu odlično uklopiti u svaki tip prostora, pa i u dnevni boravak i u dečiju sobu, ukoliko izaberete dečije i veselije boje i motive. Još jedna njihova važna prednost je što ne skupljaju prašinu ni mirise i veoma su lake za održavanje.

Pranje i održavanje trakastih zavesa

Najbolja stvar kod trakastih zavesa je njihovo veoma jednostavno održavanje. Nije potrebno da skidate trakaste zavese što je poseban posao, već da ih prebrišete odgovarajućom krpom i sredstvima. Trakaste zavese se peru posebnim hemijskim sredstvima, a ukoliko su PVC ili aluminijumske dovoljna vam je vlažna krpa i malo deterdženta da ih prebrišete. Ukoliko ih redovno održavate produžićete im životni vek.

Montaža trakastih zavesa

Trakaste zavese se veoma lako montiraju a i veoma brzo. Sama montaža traje oko desetak minuta, ali je pre toga potrebno uzeti prave mere i izraditi ih u adekvatnom materijalu. Za to su zaduženi posebni montažeri, koji se bave izradom i montažom svih tipova zavesa, a oni se obično bave i izradom zavesa, roletni i komarnika ali i montažom ALU i PVC stolarije. Kada ste izabrali materijal i dezen, možete pozvati profesionalnu ekipu za uzimanje mera i nakon dva dana dobićete nove trakaste zavese u svom ambijentu koje će vas lepo zaštititi od sunca.

Posebno ističemo prednost trakastih zavesa, jer ne moraju da se peglaju, skidaju i kače nakon pranja što vam može oduzeti dosta vremena. Trakaste baš kao i rolo zavese ne morate skidati kada ih perete i brišete. Ni jedan od ovih tipova zavesa se ne peglaju i to je svakako značajna prednost. Njihove jednostavne linije i dizajn čini ih veoma lako uklopivim u sve vrste eneterijera. Trakaste, rolo zavese, zebra zavese i drugi tipovi zavesa imaju mnogo sličnosti. Odlikuju se jednostavnim korišćenjem i veoma modernim elegantnim dizajnom.

Zbog jednostavnog i lakog održavanja, ali i bezvremenog stila, ovakav tip zavesa može vam dugo trajati i služiti svrsi. Trakaste zavese su jedne od najprodavanijih, zbog svoje izdržljivosti, lakog uklapanja, lakog održavanja i velikog izbora boja. Činjenica je da ovaj tip zavesa nije pravljen samo za jedan tip prostora, već možete izabrati pravi dezen i ukombinovati ga sa ostatkom enterijera. Važno je samo da izaberete kvalitetnog proizvođača, jer baš kao i kod svih proizvoda isti proizvod razlikuje se po kvalitetu, kao i vrsti montaže, načinu montaže i odabiru materijala, koji je takođe važan. Ništa manje bitan nije ni odabir majstora koji će da izvrše montažu.

Close Comments

Comments are closed.