5 razloga zašto bi trebalo da razmislite o ugradnji sigurnosnih vrata?

Bezbednost vašeg doma je višeslojna celina i sastoji se od nekoliko aspekata o kojima bi trebalo razmisliti i uvesti ih, radi postizanja većeg nivoa bezbednosti. Iz tog razloga, svaki aspekt treba razmotriti na individualnoj osnovi, kako biste izvukli maksimum iz vašeg kućnog sigurnosnog sistema. Jedna od mera zaštite jesu i sigurnosna vrata, ali i različiti alarmni sistemi koji su povezani sa aplikacijama, preko kojih možete pratiti šta se dešava u vašem domu ili poslovnom prostoru. Sigurnosne kamere su svakako dobro rešenje za bilo koji tip objekta, ali je najvažnije sprečiti bilo koju vrstu provale i postaviti sigurnosna vrata, koja će odvratiti svakog nepoželjnog gosta da uđe na vaš posed. Jedna od najvažnijih stvari jesu kvalitetna ulazna sigurnosna vrata koja brane vaš dom od lopova i nepozvanih gostiju.  Sigurnosna vrata su isplativa na duže staze. Jednom kada ih ugradite, vaš dom će biti sigurniji, a vaša glava mirna. 

Kakva sve sigurnosna vrata postoje?

Bez obzira na tip stambenog objekta u kome živite, bez obzira da li je u pitanju kuća ili stan, možete birati između nekoliko različtih modela sigurnosnih vrata, koje odgovaraju vašim dimenzijama. Možete birati i dizajn vrata ali i različite sigurnosne sisteme. Prosečna debljina sigurnosnih vrata je 50 mm. Svaka sigurnosna vrata poseduju 4-8 šarki. Možete birati između nekoliko različitih mehanizama, od slabije do najjače zaštite. 

Nijedan lopov ne može da probije sigurnosna vrata, a sam pogled na sigurnosna vrata ih značajno odbija od provale, zbog toga što je potrebno jako puno vremena da se takva vrata obiju, a to je suviše rizično za svakog lopova. Takođe svakom potencijalnom lopovu će biti potrebni specijalni alati i mašine kako bi mogli da obiju brave koje su postavljene na vašim sigurnosnim vratima.

Sigurnosna vrata su odlična zaštita od požara

Dodatna prednost tako debelih i čvrstih vrata je visok nivo zaštite od požara. Prosečnim sigurnosnim vratima je potrebno sat vremena da stradaju u slučaju požara, što je dovoljno vremena da se spasite i da se požar ne proširi dalje. 

Sigurnosna vrata povećavaju energetsku efikasnost

Kvalitetna stolarija koju ugradimo u naš dom, direktno utiču na to koliko efikasno naši domovi mogu zadržati toplotu. Ovo se takođe odnosi i na letnje mesece, kada dobra izolacija pruža zaštitu od prevelike vrućine. Sigurnosna vrata povećavaju energetsku efikasnost i štedi vaš novac.

Sigurnosna vrata mogu vam trajati doživotno

Nova sigurnosna vrata koja se uklapaju u vaš dom mogu se pokazati kao najtrajnija i najbolja investicija.  Garantuje vam da će vam pružati savršenu zaštitu i da će biti energetski efikasna dugo godina. Prava sigurnosna vrata učiniće da vaš dom izgleda elegantnije i prefinjenije, vi ćete biti mirniji i imaćete bolji san, što je posebno važno za osećaj sigurnosti u vašem domu.

Bićete mirni sa sigurnosnim vratima, ukoliko imate kućnog ljubimca ili vaša deca često ostaju sama kod kuće

Za sve one koji imaju ljubimce, starije ukućane ili decu koja često ostaju sama kod kuće, sigurnosna vrata su pravo rešenje. Vi ćete biti mirniji, a vaši najmiliji bezbedni i sigurni. Uz sigurnosna vrata možete se opredeliti i za druge nivoe zaštite i sigurnosti vašeg doma. Pre svega tu su sigurnosne kamere, u vašem domu, tako da putem aplikacije možete na ekranu pratiti šta se dešava u vašem domu. Sa ovim nivoom zaštite, spavaćete mirnije i bićete sigurniji. Takođe, možete odreagovati u slučaju stresnih situacija, ukoliko dođe do požara ili provable, ili do određenih problema a vašim ljubimem ili decom. Uz sigurnosna vrata sve je mnogo lakše i bezbednije.

Sigurnosna vrata traju duže od običnih vrata, sigurnija su i dugoročna investicija

Obična vrata će oštetiti vremenom i možda neće izdržati celu deceniju. Međutim, visokokvalitetna sigurnosna vrata su izuzetno izdržljiva i mogu trajati koliko i vaša kuća. Ako su ofarbana, možda će im trebati novi premaz nakon dužeg vremenskog perioda, ali sigurno neće pokazivati znakove vremenskih uslova i propadanja u meri u kojoj bi standardna vrata mogla. Takođe, ako odlučite da prodate svoju nekretninu, sigurnosna vrata su veliki plus koji podiže cenu vašeg doma.

Zato su sigurnosna vrata dosta velika investicija na početku ali veoma isplativa na duže staze. Ukoliko imate ušteđevinu i razmišljate da uložite deo novca, sigurnosna vrata su veoma dobra opcija. Miran san vaše porodice nema cenu, i na ovaj način spajate sigurnost doma i funkcionalnost.

Close Comments

Comments are closed.