Ulica Strahinjića Bana

Da li je Dorćol poznat po ulici Strahinjića Bana ili je ulica Strahinjića Bana poznata po Dorćolu?

Dorćol je deo Beograda koji se nalazi na teritoriji opštine Stari grad. Ovaj deo Beograda je oduvek važio za jedan od elitnijih i popularnijih naselja, a njegova lokacija je vrlo tražena kada je u pitanju izdavanje smeštaja ili prodaja nekretnina. 

Dorćol je sinonim za glamurozan noćni život, a ulica Strahinjića Bana upravo obiluje sve popularnijim mestima koja morate posetiti ukoliko se nađete u Beogradu. Popularnost Strahinjića Bana je zbog toga opravdana u svakom smislu. 

Budući da smo Vam toliko pisali o ovoj ulici, kao i apartmanima koji se nalaze u blizini ove čuvene ulice, red je da našu priču zaokružimo jednim tekstom o tome.

Strahinjića Bana – Sinonim za poseban stil života 

Strahinjića Bana nije samo ulica, već je poseban stil života. Tokom večernjih sati ulica Strahinjića Bana postaje mesto gde se provode nezaboravne večeri. 

Koliko je život u ulici glamurozan najbolje govore njeni gosti – poznate ličnosti iz sveta glume, sporta, biznisa, politike i pevačke scene. Svako ko nije bio deo društva u ulici Strahinjića Bana, maštao je da bude njen deo. 

Iz tog razloga lokali u ulici privlače veliki broj ljudi, jer Dorćol predstavlja novi centar gradskih dešavanja. 

Dorćol je oduvek važio za mirniji deo Beograda gde su meštani večeri provodili šetajući uskim ulicama okruženim prirodnim hladnom, uličnim svetljkama i upečatljivom starom gradnjom. 

Atmosfera se značajno promenila tokom devedesetih godina kada je Doćol postao centar dešavanja i gradskih okupljanja. Čak su se i poslovni sastanci održavali u nekim od najprestižnijih kafića i sklapali poslovi u ulici Strahinjića Bana. Taj trend se nastavio sve do danas – gotovo svaki lokal u ovoj ulici pokušava na maštovite načine da se istakne na veoma autentičan način i izbori za svoje mesto u odnosu na izuzetno dobru konkurenciju. 

Upravo zbog velike konkurencije vlasnici objekata pokušavaju na što više načina da njihova originalnost dođe do izražaja i obezbedi im što bolju posećenost.Ne treba da čudi ako u nekom od kafića u ulici Strahinjića Bana za stolom do Vašeg kafu pije neki od poznatih sportista naše reprezentacije ili nekoliko pevačica sa naše pevačke scene koje su došle baš gde i Vi. 

Ukoliko želite da pročitate ostatak bloga, kliknite na link: Ulica Strahinjica Bana Beograd

Close Comments

Comments are closed.