Uređenje dnevne sobe – kako detalji mogu promeniti izgled?

Dnevna soba predstavlja centralno mesto u svakom stanu ili kući s obzirom da u njoj provodimo najviše slobodnog vremena. Zbog toga joj se treba posvetiti kada je uređenje u pitanju. Na kraju treba dobiti prijatan i ušuškan ambijent kojem ćemo se rado vraćati nakon naporno provedenog dana na poslu.  

U dnevnom boravku često organizujemo druženja sa prijateljima, gledamo filmove na televiziji ili se opuštamo čitajući svoju omiljenu knjigu. To praktično znači da kada se bavimo kupovinom nameštaja za ovaj deo enterijera, pažnju treba obratiti na udobnost i funkcionalnost, ali na materijal i vizuelni izgled. 

Većina dizajnera se slaže sa činjenicom da se sa par detalja može u potpunosti promeniti izgled svoje dnevne sobe a da pri tom ne potroši puno novca. Neke od njih navešćemo u nastavku teksta. 

Novi lusteri za dnevni boravak

Ukoliko imate klasičnu plafonjeru u dnevnom boravku ili dotrajali luster, sada je pravo vreme da staru rasvetu zamenite novom i na taj način osvežite ovaj deo stana. Moderne plafonjere, šinska rasveta, kao i moderni lusteri za dnevni boravak koji odaju utisak luksuza i elegancije samo su neke od opcija. Odluka o kupovini lustera je stvar ličnog stila i ukusa, pa je tako na vama da sami  odaberete onaj model koji vam se najviše dopada. 

Dizajneri kažu da i zavese treba povremeno menjati

Neretko se dešava da nam nakon nekoliko godina dosade zavese koje trenutno imamo na prozorima pa težimo da učinimo neku promenu po tom pitanju. Klasične trikotažne zavese na primer mogu se zameniti sa rolo ili zebra zavesama, a u zadnje vreme sve popularnije su tzv. zavese MegaLux naročito ako imate prozore ne-standardnih dimenzija. Ova vrsta zavesa se radi po meri, pa je pre naručivanja istih potrebno navesti precizne dimenzije prozora. 

Baš kao i kod lustera, zavese ne predstavljaju neki veliki trošak, a itekako mogu promeniti izgled svake sobe, naročito ako ste dovoljno maštoviti kada je odabir dezena u pitanju. 

Reljefne tapete na zidovima za osvežavanje prostora!

Ako vam u dnevnom boravku dominira bela boja zidova, sigurno ćete se kad-tad zapitati kakva promena bi dala najbolje rezultate. Lepljenje kamena, druga boja zidova, ili kombinacija tapeta –šta izabrati? Ovde imati zaista širok izbor, a ukoliko niste sigurni koja je najbolja opcija uvek se možete konsultovati sa nekim arhitektom. Mi vam predlažemo da pokušate sa reljefnim tapetama koje su apsolutni hit ovog proleća. Cena im je pristupačna, lako se stavljaju, pa ih i sami možete zalepiti bez problema. 

Kada stavljate tapete, gledajte da izabere centrali zid u dnevnoj sobi, dok bi ostali zidovi trebalo da ostanu beli. Na taj način dnevna soba će dobiti svoj lični pečat, i neće izgledati prenatrpano. 

Šarene jastučnice i nov tepih – idealno rešenje za prolećno renoviranje

Svima nam je poznato šta znači prolećno sređivanje stana, naročito kada je odlaganje zimskih stvari u pitanju. Proleće je godišnje doba koje najčešće koristimo za preuređenje enterijera i njegovo renoviranje. Uz par novih šarenih jastučnica, ili kupovinom tepiha sa interesantnim dezenom učinićete veliku promenu u svom dnevnom boravku, a pri tom nećete puno novca potrošiti. 

Close Comments

Comments are closed.