Usluga koja beleži povećanu potražnju: Iznajmljivanje vozila sa vozačem

Živimo u vremenu kada se mnoge tradicionalne stvari menjaju ali ne iščezavaju potpuno. Samo se prilagođavaju promenama koje prate život u savremenom društvu i potrebe čoveka koji u tom svetu i društvu živi. 

U moru proizvoda i usluga koje preplavljuju kako svetsko tako i naše tržište treba napraviti dobre i adekvatne, mudre izbore. 

Mnogi proizvodi i usluge probili su se u moru tih usluga, a jedna koja je posebno zabeležila uspon u poslednje vreme jeste iznajmljivanje vozila sa vozačem. 

Ovo je posebno karakteristično za metropole i sve veće gradove, kako u svetu tako i kod nas. 

Kako do ove usluge?

Postoje registrovane firme koje se bave poslovima iznajmljivanja vozila sa vozačem za razne usluge i potrebe firmi ili pojedinaca. To može biti organizovano na nivou jednog grada ili na teritoriji cele Srbije, pa čak i inostranstva. 

Posebno je korišćena usluga od strane većim kompanija i koroporacija koje često organizuju razne događaje, sastanke i seminare za grupe ljudi iz zemlje ili inostranstva.

Postoji mogućnost da se odabere i model vozila iz voznog parka sa svim dodatnim mogućnostima i funkcijama koje povećaju osećaj udobnosti i komfornosti tokom vožnje. 

Rezervacije se lako mogu izvršiti i online putem, na isti način na koji se može poslati i upit na koji se odogovor može očekivati u kratkom vremenskom roku. 

Šta se podrazumeva, a šta se dodatno doplaćuje?

Usluga iznajmljivanja vozila sa vozačem podrazumeva polu dnevni ili dnevni najam vozila sa vozačem. Takođe može trajati jedan ili više dana u zavisnosti od potreba za koje se angažuje. 

Vozila koja se koriste su dobro očuvana, čista i uredna, tehnički ispravna i klimatizovana. 

Vozači koje ove firme angažuju moraju da ispune određene uslove kako bi taj posao obavljali, a najčešće se radi o ljudima koji dobro poznaju neke strane jezike. Među najtražnijim su enegleski i nemački jezik. Razog za to je što se ova usluga često koristi pri dolasku stranih državljana u posetu našim firmama. A još jedan od uslova koje vozači moraju da ispune jeste iskustvo u obavljanju taxi prevoza. 

Sva vozila su licencirana, a za luksuznija ćete platiti veću cenu. Uglavnom svi imaju WiFi internet, a neki modeli imaju i dnevnu štampu i druge dodatke za razonodu tokom vožnje. 

Cena ove usluge 

Cena iznajmljivanja vozila sa vozačem varira u odnosu na vreme odnosno vremenski period iznajmljivanja, doba godine, vozilo i druge usluge koje se mogu nuditi. Dnevni najam u zavisnosti od broja sati i broj pređenih kilometara kreće se u proseku od 70 – 120 evra. 

Za neke popularnije i standardnije destinacije postoje fiksne cene  u koje su uglavnom uračunate i putarine. Ali na cenu može uticati i model vozila koji se bira. 

Za vožnje van Republike Srbije verovatno će biti potrebno da određeni vremenski period unapred zakazažete iznajmljivanje vozila sa vozačem. 

Iako većina firmi svoje cene predstavlja u evrima ipak je omogućeno plaćanje u dinarskoj protivredosti. 

Kod iznajmljivanja na duži vremenski period većina firmi daje mogućnost posebnih pogodnosti u smislu cene, pa krajnji račun može biti povoljniji. 

Jedna od najpopularnijih relacija za iznajmljivanje vozila sa vozačem je transfer sa bilo koje lokacije u glavnom gradu do aerodroma Nikola Tesla. 

Close Comments

Comments are closed.